Recept | Aardbei/choco bonbons

bonbons

Vanja en ik maakten met kerst het toetje. We maakten zelfgemaakte chocolademousse en, net als vorig jaar, deze aardbei/choco bonbons. Ik kreeg veel vragen over het recept en het is zo simpel dat ik dit met jullie wil delen.

Het enige wat je nodig hebt is chocolade, een (flexibele) bakvorm, aardbeien, steelpannetje en een glazen kommetje.

vanja2

Je smelt de chocolade au bain marie totdat deze helemaal gesmolten is. Au bain marie houdt in dat je een steelpannetje met water op zet en hierop een (glazen) kom zet waar je de chocolade in doet (zie foto hieronder), door de hitte smelt de chocolade. Het is handig de chocolade eerst in stukken te hakken zodat je wat minder lang hoeft te wachten 😉 Kies voor een chocoladereep die jij lekker vindt, hierin kun je variëren. Wij kozen dit keer voor witte crunchy chocolade, tony’s chocolonely (zeezout & karamel), melkchocolade, pure chocolade en hazelnootchocolade.

tonys

Dat ziet er dan zo uit. Tussendoor snijd je het kroontje van de aardbeien. Je kunt het beste wat kleinere aardbeien pakken. Als ze maar net in de bakvorm passen gaan ze sneller kapot bij het eruit halen later.

bakvorm

Als de chocolade is gesmolten giet je eerst een beetje in de bakvorm, dan doe je de aardbei erop (brede kant naar beneden uiteraard) en vervolgens omhul je de aardbei met chocolade, hierboven zie je hoe dat eruit ziet.

Je kunt er zoveel maken als je wilt en ook qua smaken kun je natuurlijk variëren. Als je ze allemaal in de bakvorm hebt zet je deze in de koelkast en na een aantal uur kun je ze eruit halen. Wij hebben ze om 11 uur ‘s ochtends gemaakt en we gingen om 3 uur eten. Door de flexibele bakvorm die wij gebruiken kun je de bonbons er heel makkelijk ‘uitduwen’.

Succes! Laat je me even weten hoe het gegaan is en wat je ervan vond?

 

Liefs Nicky

Balance your Health

Super leuk dat je een kijkje neemt op mijn plekje op het internet waar ik al mijn hersenspinsels deel en je een kijkje geef in ons leven.
Ik ben Nicky (28), getrouwd met Vanja (30) en mama van Lot (1). Ik ben in oktober uitgerekend van baby nr. 2.

Ik schrijf- en vlog over een fitte lifestyle, het mama zijn en eigenlijk alles wat me bezighoudt. Ik sta bekend om mijn positieve mindset en ik inspireer- en coach anderen als Herbalife coach naar een healthy active lifestyle.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan even op de over ons pagina.

Mommy – Lifestyle – Mindset – Coaching

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.