Recept | Chocolademousse

toetje

Met kerst maakten Vanja en ik het toetje en deze keer wilden we chocolademousse zelf maken. Ik had dit nog nooit gedaan en eigenlijk wilde ik het eerst een keer uitproberen zodat het met kerst zeker niet zou mislukken maar dat kwam er natuurlijk weer niet van. Gelukkig is alles goed gegaan met kerst, de mousse was super lekker! En helemaal niet moeilijk om te maken.

chocolade

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 150 gram pure chocolade (wij hebben 72% gebruikt)
  • 2 eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 200 ml slagroom

Hoe maak je het klaar?

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes (zo smelt het wat sneller zometeen) en laat smelten (au bain-marie) in ongeveer 5 minuten. Au bain-marie wil zeggen dat je een kom boven een pan met kokend water zet. Zorg dat de chocolade niet in aanraking komt met water (zie foto hieronder). Neem de kom van de pan.
  2. De eieren ga je splitsen en daarna klop je het eiwit met de helft van de suiker (met een mixer) ongeveer 5 minuten totdat het glanzende stijve pieken vorm.
  3. De slagroom doe je in een ruime kom en klop je in ongeveer 3 minuten stijf.
  4. De eidooier klop je los met een garde en hier roer je de rest van de suiker door (met een mixer). Het mengsel wordt heel lichtgeel.
  5. Vervolgens roer je de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel hier de slagroom doorheen. Daarna spatel je het eiwit snel en luchting in delen door het chocolademengsel.
  6. Schep de chocolademousse in de kommetjes die je graag wilt gebruiken (of een grote kom natuurlijk), dek het af met vershoudfolie en zet het in de koelkast om op te stijven (minimaal 2 uur).

tonysKies voor pure chocolade (minimaal 72%), op de foto hierboven maakten we de aarbei/choco bonbons. Maar dit is dus au bain-marie.

 

Liefs Nicky

6 Reacties

  1. 2 januari 2016 / 13:53

    Ik ben al bekend met au bain marie, maar heel handig dat je dat ook even hebt uitgelegd en laat zien! Chocolademousse is heerlijk 😀

  2. 2 januari 2016 / 14:23

    Lekker! Dat gaan we sowieso een keer proberen hier op de redactie X

  3. 14 januari 2016 / 11:09

    Oh jammie, ziet er heerlijk uit! Wil ik ook wel eens proberen te maken 🙂
    sammie onlangs geplaatst…Sting SaleMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge