Recept: Kikkererwtensalade

kikkererwtensaladeLaatst een recept gevonden met kikkererwten. Hier heb ik nog niet zoveel mee gedaan dus dat wilde ik een keer uitproberen!

Uitgeprobeerd… heerlijk, heb hem meteen in mijn receptenboek geschreven. Zeker voor herhaling vatbaar!

Wat zijn kikkererwten?

De kikkererwt is een peulvrucht. Het is een eenjarige plant wat inhoudt dat de levenscyclus van kiem tot zaad binnen één jaar voltooid is. Tegenwoordig wordt de kikkererwt in veel subtropische gebieden geteeld zoals India, Pakistan, Turkije, Australië, Marokko en Iran.
Van kikkererwten wordt hummus en falafel gemaakt (zal ik een andere keer wat meer over vertellen)

Maar wat zit er qua voedingswaarde nu in kikkererwten? Per 100 gram bevatten kikkererweten zo’n 55 gram koolhydraten, 20 gram eiwit, 15 gram vezels(!) en 5 gram vet. Verder zit er lysine en tryptofaan in en vitamines en mineralen zoals vitamine B1, B6, foliumzuur, magnesium, ijzer, kalium, calcium en zink. In 100 gram kikkererwten zitten 127 kcal.

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

– 1/2 kleine rode ui
– 1/2-1 chilipeper (in plakjes)
– 1 handje tomaten
– 3/4 geperste citroen
– extra vergine olijfolie
– 200 gram kikkererwten
– 1/2 handje munt
– 1/2 handje basilicum
– 100 gram feta

Zo maak je het

Meng de ui, chilipepers en tomaten met citroensap plus 3x zoveel extra vergine olijfolie. Voeg zout en peper toe. Verhit de kikkererwten en voeg het merendeel toe aan het tomatenmengsel. Pureer de rest van de kikkererwten en voeg deze ook toe. Roer de munt en basilicum erdoor en verkruimel de feta erover.

Simpel hè, eet smakelijk!

 

Balance your Health

Super leuk dat je een kijkje neemt op mijn plekje op het internet waar ik al mijn hersenspinsels deel en je een kijkje geef in ons leven.
Ik ben Nicky (28), getrouwd met Vanja (30) en mama van Lot (1). Ik ben in oktober uitgerekend van baby nr. 2.

Ik schrijf- en vlog over een fitte lifestyle, het mama zijn en eigenlijk alles wat me bezighoudt. Ik sta bekend om mijn positieve mindset en ik inspireer- en coach anderen als Herbalife coach naar een healthy active lifestyle.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan even op de over ons pagina.

Mommy – Lifestyle – Mindset – Coaching

Find me on: Web | Twitter | Facebook