Recept: snelle gezonde omelet

omelet

Dit recept wilde ik even met jullie delen en kwam al voorbij in mijn voedingsdagboek afgelopen week. Een heel handig gerecht als je weinig tijd hebt en toch wat gezonds op tafel wil zetten.

 

Ingrediënten (per omelet)

 • 2 eieren
 • Scheutje halfvolle melk
 • Theelepel suiker
 • Prei
 • Paprika
 • Champignons
 • Rode ui
 • Plak kaas (ik gebruikte 48+)
 • Peper en zout

 

Bereidingswijze

Snij de groenten fijn. Ik heb 1/4e prei, 1/2 paprika, 1/4e rode ui en een 1/4e bakje champignons gebruikt per omelet maar je kunt natuurlijk de verhouding gebruiken qua groenten die je zelf wilt. Klop de twee eieren in een kom en doe er een scheutje melk en de suiker bij. Goed roeren. Voeg ook de prei en paprika toe. Bak eerst de ui en de champignons in een pan aan en giet daarna het eimengsel erover. Voeg wat peper en zout toe. Laat een paar minuten sudderen. Op het laatst verdeel je er een plak kaas overheen en klap je de omelet dubbel.

 

Eet smakelijk 🙂

 

Liefs Nicky

Balance your Health

Super leuk dat je een kijkje neemt op mijn plekje op het internet waar ik al mijn hersenspinsels deel en je een kijkje geef in ons leven.
Ik ben Nicky (28), getrouwd met Vanja (30) en mama van Lot (1). Ik ben in oktober uitgerekend van baby nr. 2.

Ik schrijf- en vlog over een fitte lifestyle, het mama zijn en eigenlijk alles wat me bezighoudt. Ik sta bekend om mijn positieve mindset en ik inspireer- en coach anderen als Herbalife coach naar een healthy active lifestyle.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan even op de over ons pagina.

Mommy – Lifestyle – Mindset – Coaching

Find me on: Web | Twitter | Facebook

2 Reacties

 1. Jolanda
  28 april 2017 / 13:30

  Balance your health en gezond recept…klinkt uitstekend maar waarom dan SUIKER aan een omelet toevoegen???

  • 28 april 2017 / 15:46

   Het was ook erg lekker 🙂 suiker omdat ik het dan gewoon net even lekkerder vind en ik vind dat je zeker niet suikervrij hoeft te eten om gezond bezig te zijn, ik geloof dat het om de balans in je totale voeding draait 🙂 Maar uiteraard kun je de suiker ook gewoon weglaten in het recept, geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.