Recept: Speculaascupcakes

Speculaascupcakes

Het leek me leuk om cupcakes te maken voor de Sinterklaas surprise avond een paar weken geleden. Het recept wilde ik jullie niet onthouden!

Het recept komt van Albert Heijn, ik bestel daar sinds een paar weken online onze boodschappen (no spon). Wat ik zo fijn vind aan de site is dat je dus een recept kunt opzoeken en alle ingrediënten meteen in je winkelmandje kunt zetten. In de winkel weet ik nooit wat ik allemaal moet hebben en waar het allemaal ligt dus dit was easy en het werd ook nog eens thuisbezorgd. Anders waren er zeker weten geen cupcakes geweest.

Speculaascupcakes

Wat heb je nodig?

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels volle melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 125 gram roze glazuur
  • 30 gram chocolade kruidnoten wit, melk en puur (als topping, maar je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken aangezien de lieve sint alweer naar Spanje is vertrokken)

Keukenspullen

  • Muffinvorm met 12 holtes. Ik had zelf alleen een vorm van zes dus ik heb het in twee keer gedaan
  • 12 papieren cakevormpjes

Hoe maak je het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.
  2. Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Voeg de melk toe en mix nog 2 min. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden erdoor en verdeel het beslag over de cakevormpjes.
  3. Bak de cupcakes in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Neem voorzichtig uit de muffinvorm, zet op een rooster en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur.
  4. Bereid het roze glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes ermee en versier met een paar kruidnoten.

Op de Albert Heijn site kun je bij het recept ook een video aanklikken wat ik zelf heel fijn vind. Zo zie je dus stap voor stap hoe je alles moet klaarmaken. Ik ben zelf nogal visueel ingesteld.

 

Ook leuk om met Kerst te maken als toetje bijvoorbeeld. Ik ga ze in elk geval zeker nog een keer maken!

 

 

Liefs,
Nicky

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Balance your Health

Super leuk dat je een kijkje neemt op mijn plekje op het internet waar ik al mijn hersenspinsels deel en je een kijkje geef in ons leven.
Ik ben Nicky (28), getrouwd met Vanja (30) en mama van Lot (1). Ik ben in oktober uitgerekend van baby nr. 2.

Ik schrijf- en vlog over een fitte lifestyle, het mama zijn en eigenlijk alles wat me bezighoudt. Ik sta bekend om mijn positieve mindset en ik inspireer- en coach anderen als Herbalife coach naar een healthy active lifestyle.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan even op de over ons pagina.

Mommy – Lifestyle – Mindset – Coaching

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.