Home » 10 quotes die mij inspireren

10 quotes die mij inspireren

DeathtoStock_Medium10Quotes zijn voor mij heel belangrijk, ik heb daar een gevoel bij en het geeft me houvast op de dagen dat het even tegen zit. Ook als dingen wel volgens plan gaan zorgen quotes er vaak voor dat ik net een stapje verder kan gaan en langer kan blijven hangen in deze flow. Op Facebook en Instagram volg ik veel quotes en telkens als ik er weer een tegen kom maak ik uit automatisme al een printscreen (en geloof me, dat is vaak). Best wel een klus dus om mijn top 10 uit te zoeken. Ik heb gekozen voor quotes die me op dit moment aanspreken, ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Quote #10

Even the bravest of creatures have some fears, but it is not enough to stop them from moving in the path they are destined to walk upon

Dit herinnert me er telkens aan dat angst geen belemmering hoeft te zijn. Ik probeer mijn grenzen telkens te verleggen om zelf persoonlijk te groeien en weer een stapje dichter bij mijn uiteindelijke doel te komen.

Screenshot_2014-11-25-00-09-11

Quote #9

Sunday. Take it slow and give your soul a chance to catch up with your body

Ik heb vaak de neiging om maar door te gaan, of het nu weekend is of niet. Of het überhaupt een ‘vrije’ dag is of niet. Op een gegeven moment loop ik dan tegen de lamp aan omdat rust ook erg belangrijk is (hoe leuk ik mijn werk ook vind). Deze quote herinnert me er telkens aan dat het ‘OK’ is om een dag even ‘niks’ te doen.

Screenshot_2015-01-25-23-23-45

 

Quote #8

If you can imagine it you can create it. If you dream it you can become it

Ik ben er van overtuigd dat je gedachten van invloed zijn op wat er gebeurt in je leven. Door je gedachten te veranderen en je er in elk geval bewust van te worden kun je veel bereiken. Ik heb hier zelf hard aan gewerkt en ik ben hierdoor een stuk relaxter geworden. Ik heb ook geleerd om vooral niet te ‘klein’ te denken. Visualiseren waar je naartoe wilt helpt je om het uiteindelijke doel te bereiken.

Screenshot_2014-11-28-23-36-13~2

Quote #7

Don’t worry about those who talk behind your back, they’re behind you for a reason

Voor mij een hele belangrijke. Ik heb het altijd heel erg belangrijk gevonden wat andere mensen van mij denken en vinden. Nu ga ik niet zeggen ‘vroeger’ want dan krijg ik de opmerking dat ik nog helemaal niet zo oud ben haha. Door mijn leven als topsporter ben ik redelijk snel volwassen geworden (vind ik zelf 😉 ) en als ik op die periode terug kijk is dit wel iets wat me heeft tegengehouden om nog een stap te kunnen maken. Ik was veel bezig met ‘wat anderen wel niet van me zouden denken’. Ik kreeg vaak te horen van degenen die dicht bij mij stonden dat ik ‘schijt moest hebben aan anderen’ (sorry voor het taalgebruik 😉 ) en dat was waar. Voor topsport moet je egoïstisch zijn (tot een bepaalde hoogte natuurlijk) en dit was voor mij erg lastig. Inmiddels gaat dit een stuk beter, ik doe waar ik me goed bij voel en ik trek me minder aan van negatieve reacties van anderen. Geloof me, dat geeft een hoop rust.

Screenshot_2014-12-23-06-46-36~2

Quote #6

Surround yourself with the dreamers and te doers, the believers and thinkers, but most of all, surround yourself with those who see greatness within you, even when you don’t see it yourself

Hier moet ik echt alle credits geven aan het bedrijf Herbalife. En vooral ook aan de members die met Herbalife werken. Herbalife heeft bij mij voor zo’n persoonlijke groei gezorgd, voor zo’n vertrouwen. Ik kan gewoon ik zijn, iedereen is gelijk en dan ben je samen tot mooie dingen in staat. De kansen die we krijgen, de warmte van alle members. De visie van het bedrijf is immens en heeft ons de ogen geopend. Bedankt Herbalife voor het vertrouwen wat je in ons hebt, erg bijzonder! I got my ticket for the long way ‘round 🙂

Screenshot_2015-01-26-22-41-50

 

Quote #5

Squat until you walk funny

Hier moet ik altijd om lachen. Deze quote is nu wel erg toepasselijk sinds we bezig zijn met onze Level 10 Challenge. De mensen die mij afgelopen week hebben gezien kunnen zeker beamen dat ik niet zo makkelijk liep na ‘legday’ op woensdag. No pain no gain zeggen ze wel eens.

Screenshot_2015-02-24-21-47-37

Quote #4

Strive for progress not perfection

Perfectionisme is een grote eigenschap van mij. Soms een super goede eigenschap en soms een hele lastige eigenschap 😉
Als ik ergens voor ga dan ga ik er ook helemaal voor en dan kan het me niet snel genoeg gaan, ik ben dan niet snel tevreden. Deze quote brengt me weer terug in balans en herinnert me eraan dat elke stap vooruit, hoe klein ook, een stap vooruit is en me dus dichter bij mijn doel brengt.

Screenshot_2014-11-25-00-03-25

Quote #3

Look in the mirror… That’s your competition

Ook hier weer. Vergelijk jezelf niet met anderen! Het enige wat ertoe doet ben jezelf. Als je iets doet omdat je het echt vanuit je hart doet heb je de grootste kans van slagen, challenge yourself.

Screenshot_2014-11-25-00-02-51

Quote #2

Do more of what makes you happy

Heel logisch maar zoooo belangrijk! Ga eens bij jezelf na waar je nu echt gelukkig van wordt en volg je gevoel. Doe meer wat je gelukkig maakt, life’s to short.

Screenshot_2014-12-01-16-54-12~2

Quote #1

Be in love with your life every minute of it

Deze staat met stip bij mij op nummer 1 en het maakt eigenlijk niet uit in welke periode of wat er op dat moment speelt in mijn leven. Ik heb hier ook veel aan als er minder leuke dingen spelen, het helpt me te relativeren en vooral te realiseren dat het leven kort kan zijn en dat je moet genieten van elk moment.

Screenshot_2015-01-04-09-58-04~2

 

 

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd wat jullie favoriete quote is, laat het me weten in een reactie!

 

Deel:

1 Reactie

 1. Vanja
  10 april 2015 / 08:03

  It is the set of the sails, not the direction of the wind that determines which way we will go.

  Deze doet bij mij vanaf het moment dat ik hem hoorde heel veel, iedereen komt wind tegen in zijn leven. Je er aan over geven betekent dat je daar komt waar de wind je zal blazen (daar waar het meeste vuil, wrakstukken en rotzooi ligt). Maar door de positie van je zeil te veranderen, hard te werken om tegen de wind in te kunnen gaan (laveren zoals ze dat in het zeilen noemen 😛 ) kom je op plaatsen waar je nog nooit bent geweest. Plaatsen waar het vuil, de wrakstukken en de rotzooi weggeblazen zijn.
  Anders gezegd, door de keuze te maken om je zeil anders te zetten is het niet wat er met je gebeurd in je leven wat bepaald hoe het met je gaat, maar is het hoe je reageert op de dingen die met je gebeuren hoe je leven zal zijn. Vergt dit moed, wilskracht, doorzettingsvermogen en vastberadenheid? JA! maar het zal je leven ook zo veel mooier maken!

  Groetjes,

  Vanja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.