Home » 24 weken zwanger update

24 weken zwanger update

24 weken zwanger

Het is hoog tijd voor een zwangerschapsupdate want ik heb er tijdens deze tweede zwangerschap nog helemaal geen geschreven. 

24 weken zwanger alweer. Meteen als ik dit typ weer zo’n besefmoment. Het lijkt allemaal zoveel sneller te gaan dan tijdens mijn zwangerschap van Lot. Ik geniet er wel heel bewust van hoor, dat wel. Maar de tijd lijkt voorbij te vliegen.

Hoe gaat het met de baby?

Met de kleine boy gaat alles goed. Volgens de app is hij al 32,5 cm lang en weegt ongeveer 650 gram. De zachte plofjes rond je navel of net daaronder veranderen steeds meer in stootjes. Nou die plofjes zijn bij mij allang stootjes. Lot was ook al zo actief altijd in mijn buik. Uit de GUO (een uitgebreide 20 weken echo) bleek uit de metingen dat ik waarschijnlijk zelfs wat verder ben dan de vastgestelde termijn. Zo goed als alle metingen liepen blijkbaar voor op schema en het schijnt dat de meting van de kleine hersentjes toch wel heel precies overeenkomt met je echte zwangerschapsduur en ook die liep dus zo’n vijf dagen voor. Dus wie weet? Als je wil weten waarom ik een GUO kreeg in plaats van een normale 20 weken echo kun je het beste even deze vlog kijken, daar leg ik het allemaal uit.

De gynaecoloog wilde om die reden (en omdat ik zeker niet te weinig vruchtwater heb) voor de zekerheid ook een suikertest laten doen, om zwangerschapsdiabetes uit te sluiten. Die staat vanochtend gepland dus ik ben benieuwd.

Hoe gaat het met mij?

Met mij gaat het goed al moet ik af en toe flink op de rem trappen. Ik ben mega dankbaar voor deze zwangerschap dus het laatste wat ik wil is klagen. Fysiek is het allemaal wel een stuk zwaarder dan mijn zwangerschap van Lot toen, ik heb nu heel erge last van mijn rug: zwangerschapsischias. De ene dag gaat het beter dan de andere. Thank god is mijn zusje fysio en behandelt zij me en heb ik oefeningen gekregen dus die doe ik trouw. Daarnaast is het balans vinden tussen rustiger aan doen en toch in beweging blijven. Het gaat waarschijnlijk niet meer weg deze zwangerschap dus ik zal er het beste van moeten maken!

Verder gaat alles heel goed. Ik ben inmiddels gestopt met borstvoeding geven aan Lot. Het werd steeds pijnlijker en de productie liep terug door deze nieuwe zwangerschap. Als je me volgt op Instagram heb je dit allemaal al meegekregen maar ik ga er ook nog een blog over schrijven deze maand. Ik mag terugkijken op een hele mooie periode die zeker niet altijd makkelijk was maar waar ik wel heel trots op ben en dankbaar voor ben. Voor Lot is het ook prima. Sinds we gestopt zijn slaapt ze ’s nachts weer helemaal door (halleluja!) en ze vraagt er verder ook niet meer om dus dat maakt het voor mij ook fijn. Daarnaast merk ik nu pas echt hoeveel energie borstvoeding geven van je lichaam vraagt. Sinds ik gestopt ben voel ik me een stuk fitter, echt een verschil. En de nachten doorslapen helpen natuurlijk ook mee. Daar geniet ik nog even van tot de kleine er straks weer is.

Hoe gaat het met ons?

Met ons als gezin gaat het verder ook heel goed. We hebben een fijn ritme wat voor ons goed werkt en waar we het allemaal goed op doen. Vanja helpt altijd al veel mee in het huishouden maar nu ik zo met mijn rug zit probeert hij nog wat extra bij te springen, heel lief! Ik besef me soms ineens heel goed dat we nu nog met zijn drieën zijn en daar probeer ik dan ook bewust nog even lekker van te genieten. Al kijk ik natuurlijk ook heel erg uit naar oktober als ons zoontje geboren gaat worden. We proberen gewoon zoveel mogelijk bewust te genieten van dag tot dag. Zo haal je denk ik alles eruit wat erin zit en dat gaat de laatste tijd heel goed. Vanja heeft inmiddels ook 1x in de twee weken een papadag dus dat kunnen we ook van ons dromenbord afstrepen.

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?