Home » 4 simpele tips tegen honger

4 simpele tips tegen honger

picjumbo.com_HNCK1704Iedereen heeft wel eens honger, toch? Wat doe je dan? Geef je eraan toe? Of niet, maar ben je er de hele avond mee bezig en voer je een hele innerlijke strijd met jezelf? Hieronder geef ik je wat tips tegen honger.

Honger of snack trek?

Dat is altijd het eerste wat je jezelf kunt afvragen. Zeker als je veranderingen aanbrengt in je voedingspatroon kan het best zijn dat je lichaam daar even aan moet wennen. Ik zeg altijd: als je dag na dag honger blijft houden klopt er iets niet, dan gaan we een extra tussendoortje toevoegen. Maar het kan best zijn dat je de eerste paar dagen honger hebt ’s avonds als je normaal gewend bent om iets te eten. Of is het dan toch snack trek… Lastig hè? Vaak is het gewenning en er zijn wat simpele tips hoe je hiermee om kunt gaan.

#1 Zoek afleiding

Heel cliché, I know maar zoek afleiding. Vaak krijg ik dan de vraag: “Maar wat moet ik dan gaan doen”? Dat antwoord kan ik je niet geven want je moet iets gaan doen wat bij je past, wat je leuk vindt zodat het geen straf wordt. Dus stel die vraag aan jezelf: Wat zou ik dan kunnen gaan doen? Wat voorbeelden: de buitenlucht in (wandelen), de was doen (wie weet vind je dat wel super leuk om te doen haha), een app/spel op de telefoon welke je leuk vindt om te spelen? Of eerder naar bed gaan? Of een boek lezen? Noem maar op, alles mag, doe vooral wat bij je past en waar je jezelf goed bij voelt!

#2 Zorg dat je wat gezonds in huis hebt

Natuurlijk is het ook handig als je niet veel ongezonds in huis hebt haha. Heb je honger (ja echt, het is honger en niet gewoon zin in eten)? Zorg dan vooral dat je dat maar zo hoeft te pakken! Ik betrap mezelf daar wel vaker op. Honger, oké wat ga ik pakken? Het moet vooral niet teveel moeite kosten (een zak chips hoef je ook alleen maar open te trekken. Dat is toch veel makkelijker dan een fruitschaal maken met 4 verschillende soorten geschild fruit? Zelf pak ik vaak 1 stuk fruit waar ik verder weinig meer mee hoef zoals een banaan of appel (die schil ik niet). Of ik pak een bakje kwark met een paar noten in (en soms een klein beetje honing erover heen, yum!).

#3 Drink een glas water en wacht een kwartiertje

Dat wil je niet horen als je honger hebt maar het werkt echt. Dat komt omdat er toch weer iets in je maag komt en het duurt ongeveer een kwartiertje voordat je maag en hersenen met elkaar communiceren dat je toch echt geen honger meer hebt (en geloof me, in een kwartier kun je heel veel eten haha). Heb je een hekel aan water? ook daar zijn wat dingen op te verzinnen.

#4 Zorg dat je doel duidelijk is

Schrijf je doel op en plak het op de koelkast. Je focus is meteen duidelijk! Weet waar je naartoe wilt. Heb je een moeilijk moment en twijfel je tussen volhouden en de zak chips uit de kast trekken? Niet erg, iedereen heeft die momenten. Iedereen heeft ups en downs (ook ik zoals ik heel eerlijk vertelde). Loop naar de koelkast en weet waar je het voor doet, het wordt dan ineens veel makkelijker om die zak chips te laten liggen. Of koop een jurk in de maat die je graag aan wilt en hang die ergens zichtbaar op. Wij hebben aan het begin van het jaar een dromenbord gemaakt met doelen die we zakelijk willen halen maar daar zitten ook wat lifestyle doelen tussen. Dat bord hangt bij ons op de wc en daar kijk je dus vaak tegenaan. Nu zitten we in juni en het is tof om te zien dat we een aantal dingen al kunnen afstrepen. Vaak zelfs onbewust (heej, die hebben we ook al gehaald). Toeval? Nee… Focus… Ja!

 

Aangezien ik altijd roep dat het om de balans gaat mag je natuurlijk ook best af en toe iets ongezonds pakken, doe ik ook! Probeer deze twee puntjes dan mee te nemen:

 1. Probeer een normale portie te pakken en daarna is het klaar (dus bijvoorbeeld een kommetje chips in plaats van de hele zak).
 2. GENIET er bewust van!

Hoe minder je het idee hebt dat je een ‘dieet’ volgt (weet je nog waarom ik een hekel heb aan dat woord), hoe makkelijker je een aanpassing kunt maken in je lifestyle en dat betekent: lange termijn resultaat! Want echt: je mag af en toe zeker wat extra’s, verbied jezelf dat niet!

It’s all about the balance, keep saying that…

 

Deel:

3 Reacties

 1. 17 juni 2015 / 08:22

  Oh zo ontzettend herkenbaar. Wij eten echt heel veel op een dag en mijn moeder en ik proberen dit nu onder controle te houden. Ik omdat ik mijn figuur graag zo wil behouden en mijn moeder omdat ze het niet erg zou vinden om wat af te vallen. Het is inderdaad wat lastiger soms aangezien ik echt veel kan eten zonder een dikke buik te krijgen. Het gaat allemaal naar mijn benen en daar heb je indirect niet zoveel last van aangezien het minder opvalt.

 2. 17 juni 2015 / 18:44

  Als ik honger heb dan eet ik gewoon, snack trek (leuke woorden combi, klinkt echt leuk) heb ik eigenlijk nauwelijks meer.

 3. 30 juni 2015 / 07:24

  Handig overzicht. Mijn tip is altijd: EET WAT! Al is het maar een droge rijstewafel. Het is vaak niet voor niets een signaal immers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.