Home » 5 handige tips om meer water te drinken

5 handige tips om meer water te drinken

DSC_0034

Soms is water drinken best lastig, ten minste voor mij wel. Ik moet er nog steeds goed op letten. Daarom in dit artikel 5 tips om meer water te drinken en wie weet hebben jullie nog wel goede tips om aan te vullen, laat het dan zeker weten in de comments!

Tip 1 | Bidons vullen

Dat werkt voor mij erg goed. Ik heb ook wel geprobeerd om de glazen te tellen maar op de een of andere manier raak ik dan de tel kwijt gedurende de dag. Het grappige is dat bidons vullen voor mij alleen werkt met bidons van 500 ml. Ik heb ook bidons van 750 ml geprobeerd maar dat werkt averechts, het lijkt dan zooo veel dat ik al snel denk dat ik dat toch niet ga halen en ja, dan lukt het niet. Ik zorg nu dat ik in de ochtend 1x 500 ml op heb, in de middag nog een bidon van 500 ml en in de avond nog een bidon van 500 ml. Dit gaat me goed af. Ik kies zelf voor 1,5 liter omdat ik niet de grootste ben en mijn lichaam dus iets minder vocht nodig heeft. Als dat straks goed gaat kan ik altijd nog naar de 2 liter.

Tip 2 | Geef er een smaak twist aan

Ik heb zelf geen moeite met de smaak van water, lekker juist! Maar in mijn praktijk merk ik dat dit bij veel mensen wel een issue is. Je kunt de smaak van water heel makkelijk wat aanpassen door er bijvoorbeeld wat verse muntblaadjes aan toe te voegen. Of komkommer (klinkt gek maar ik vind die smaak echt heel lekker, het geeft me een beetje een wellnessgevoel). Of limoen/citroen. Of sinaasappel. Of watermeloen. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Tip 3 | Gebruik een water app op de telefoon

Ik heb zelf een Android toestel en ik heb een tijd Hydro Coach gebruikt. Daar kun je telkens als je water hebt gedronken een glas toevoegen (of flesje) en zo je intake monitoren gedurende de dag. Je kunt ook alerts instellen om je eraan te herinneren. Hydro Coach is er geloof ik alleen voor Android maar er zijn super veel apps die je hiervoor kunt gebruiken.

Tip 4 | Zorg dat je altijd een flesje bij je hebt

Zorg dat je altijd een flesje in je tas hebt, zodat je altijd water bij de hand hebt, zo is het makkelijker om meer te drinken.

Tip 5 | Na elke plas een glas

Zo ga je vanzelf iets vaker naar het toilet en drink je automatisch meer. No worries, de eerste dagen ren je meer naar de wc maar op een gegeven moment went je lichaam hieraan.

 

 

Deel:

3 Reacties

  1. 14 november 2015 / 19:01

    Handige tips, vooral van de bidon. Ik zet een fles van 1,5 liter naast mij. Die app is ook wel heel handig.

  2. 15 november 2015 / 19:36

    Tip vier is heerlijk simpel, maar eigenlijk best handig. Ik ga ervoor!

  3. 17 november 2015 / 08:23

    Goede tips! Ik heb op het werk altijd water naast me staan. Dat helpt wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.