Home » 5 voordelen van eigen baas zijn

5 voordelen van eigen baas zijn

Macbook 12 inch goud

Sinds ik ben afgestudeerd ben ik eigen baas. Sterker nog, ik heb nog nooit voor een baas gewerkt. Ik heb mijn eigen diëtistenpraktijk, ik werk met Herbalife en daarnaast blog ik nog. Een leuke combi van verschillende dingen. Hoe langer ik bezig ben, hoe meer ik me besef dat dit echt bij me past.

Ik vind het heerlijk om nieuwe plannen te bedenken maar wat ik vooral heel fijn vind is het feit dat ik mijn eigen tijd in kan delen. Dat geeft mij een stukje vrijheid. Aan de andere kant heb ik geen 9-tot-5 mentaliteit en dat kan ook niet als je eigen baas wilt zijn. Vandaag heb ik 5 voordelen van eigen baas zijn op een rijtje gezet:

1. Vrijheid doordat ik mijn eigen tijd kan indelen –  Heel fijn! Begrijp me niet verkeerd, ik werk heel hard (ja echt!) en draai gemiddelde weken van 40-60 uur. Oké, daar ligt ook een valkuil van mij, soms voel ik me net een workaholic. Het kan namelijk altijd beter en ik moet er wel op letten dat ik mezelf niet voorbij loop. De balans vinden hierin gaat steeds beter gelukkig. Volgende week ga ik bijvoorbeeld een ochtend oppassen op mijn neefje, dat kan ik zelf zo inplannen als ik dit ver genoeg van tevoren weet. Als het straks weer heerlijk weer wordt kan ik daar rekening mee houden. Dat is voor ons een stukje vrijheid.

2. Samenwerken met Vanja – Super leuk! We vullen elkaar heel goed aan waardoor we een goed team vormen samen. We doen ook vaker een werkoverleg en dan brainstormen we over hoe het gaat, over nieuwe ideeën en dingen die we willen gaan doen de komende tijd. Vaak doen we dit in een koffietentje en dat voelt helemaal niet als werken, heerlijk!

3. Geen vast inkomen – Nu denk je misschien huh? Hoe kan dat een voordeel zijn? Ik heb de touwtjes graag in eigen handen (wij hebben de touwtjes graag in eigen handen moet ik zeggen). Het idee dat ik jaar in jaar uit hetzelfde zou verdienen is niks voor mij. Hoe meer ik werk, hoe meer ik uiteraard ook betaald krijg. En dat ik dat mag doen met het helpen van mensen vind ik helemaal fantastisch! Als je voor een baas werkt maakt het niet uit of je op je tenen loopt of redelijk relaxed de dag door komt. Achter de streep krijg je hetzelfde betaald (met uitzonderingen daargelaten uiteraard maar je snapt hopelijk wat ik bedoel). Ik zie geen vast inkomen dus juist als een kans, en niet als een belemmering of onzekerheid.

4. Ik kan mijn creativiteit kwijt – Het zelf bepalen welke koers je gaat varen is iets wat ik heel fijn vind. Zo ben ik ook bij het bloggen gekomen, niet veel diëtisten bloggen maar ik merkte dat ik veel ideeën had qua artikelen en wat ik graag wil met mijn blog. Ik wil juist mensen inspireren met een gezonde leefstijl en niet iedereen komt naar mijn praktijk in Venlo. Dus daarom dacht ik een jaar geleden, ik ga gewoon starten met een blog. Heel blij dat ik dit gedaan heb. Maar ook in mijn praktijk kan ik mijn creativiteit kwijt, zo probeer ik bijvoorbeeld veel te doen met social media en ben ik sinds kort ook gestart met online voedingsadvies.

5. Ik hoef niet te doen wat anderen me zeggen – Ik kan mijn eigen weg gaan. Met vallen en opstaan, want soms is het allesbehalve makkelijk. Ik hou er niet van om volgens een bepaald boekje te werken. Ik wil geen ‘standaard diëtist’ zijn. Ik hou er juist van om anders te zijn en andere paden te bewandelen. Dat deed ik als topsporter ook al.

 

Ben jij eigen baas? Wat zie jij als voordelen of als nadelen?

 

Liefs Nicky

Deel:

3 Reacties

 1. 12 maart 2016 / 10:57

  Wow, ik kan me zó goed vinden in dit stuk. Net als jij ben ik ook direct na mijn afstuderen ZZP’er geworden en dit vind ik zelf ook zo fijn. Fijner dan ik ooit had durven hopen. Ik vind het ook grappig dat je zegt dat je het fijn vindt niet te weten wat je gaat verdienen. Dit vind ik zelf ook een voordeel aan freelancen. Hoe meer je werk, hoe hoger je inkomen. Ik vind het een fijn ‘beloningssysteem’.

  • 12 maart 2016 / 11:29

   Wat leuk dat je ook meteen als ZZP’er aan de slag bent gegaan! Ik volg je blog ook al een tijd, ik ben fan 🙂

 2. 14 maart 2016 / 09:13

  Ik ben zelf ook eigen baas en ik vind het fantastisch! Zelf zorgen dat alles op de rails loopt en mijn eigen ding doen. Heerlijk! Liefs Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.