Home » 5KM hardlopen | IAK City Run Eindhoven

5KM hardlopen | IAK City Run Eindhoven

collagegoedVandaag was het dan zover, een aantal maanden terug had ik (ofja Vanja eigenlijk) me opgegeven voor de 5 kilometer van de marathon van Eindhoven. Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met hardlopen maar het was toen nog zover weg dat ik zoiets had van ach waarom ook niet. De 10 km met de Venloop afgelopen maart gingen ook heel goed. Wat me over de streep trok was dat we een gaaf Herbalife shirt kregen bij inschrijving, I’m in!

Toen vanochtend de wekker ging om 6:30 uur dacht ik aan de ene kant: Ik heb er zin in en aan de andere kant: Een vrije dag was ook wel lekker geweest. Eerlijk ben ik hè. Omdat ik gisteravond al vanalles bij elkaar had geraapt was ik vanochtend snel klaar, fijn! Om 7:30 waren mam en Lynn bij ons en samen reden we door naar Eindhoven.

Omdat we via Herbalife zijn ingeschreven konden we registreren in het PSV stadion in plaats van in het Beursgebouw, heel goed geregeld! Daarna nog even gezellig wat gedronken, gekletst en tien keer naar de wc gerend want ik denk altijd: “Als ik maar niet naar de wc hoef als het zometeen niet meer kan”. Vervolgens nog een groepsfoto met alle deelnemers van Herbalife die aan de 5 km meededen. In totaal waren er 650+ Herbalife renners, verdeeld over alle afstanden. Wauw wat een grote groep! Op naar de start, we’re ready!

teamgoedDit waren de lopers die meededen vanuit LifestyleCenter Venlo en de bootcamp van 24Fitclub Venlo.

selfiegoedOnderweg naar de start nog even een selfie.

familygoedEn een familiefoto met mama, Lynn (zusje) en Vanja.

start goedAan het wachten op de start…

cityrungoedReady, set, go!

Het was best wel fris, maar na 1,5 km ongeveer prima qua temperatuur. Het zonnetje scheen zelfs. Qua sfeer toch wel heel anders dan de Venloop, daar stonden veel meer toeschouwers langs de kant als hier in Eindhoven. Klein detail waren ook de kinderen die nu in de 5km meededen. Hier hadden we niet bij stil gestaan. We hadden van tevoren al tegen elkaar gezegd we gaan voor de fun, niet voor de snelste tijd. Na de start waren we blij dat we dit toch al afgesproken hadden want het was zo goed als onmogelijk om een snelle tijd te lopen (zeker omdat we met de start redelijk achteraan in de rij stonden). Er renden namelijk heel veel kinderen mee, wat natuurlijk heel erg leuk is maar daardoor werd het meer een hindernisbaan. We hebben maar geprobeerd een weg te vinden en vooral veel gelachen met elkaar. Uiteindelijk zijn we gefinisht in 33:08 en zijn we weer een leuke ervaring rijker.

actiegoedIn actie…

Na de finish zijn we weer teruggelopen naar het PSV stadion waar Herbalife herstelshakes klaar had staan, proteïnereepjes, sportdrank (CR7 Drive, vers van de pers want deze is in Barcelona pas gelanceerd: later meer hierover!), kruidendrank en Lift Off (energiedrank zonder suiker). Complimenten voor deze goede organisatie en verzorging, dat mag ook wel eens gezegd worden!

HersteldrankgoedIn het PSV stadion aan het nakletsen en de herstelshake gedronken (sorry voor de wazige foto).

Na gezellig nog wat gekletst te hebben gingen we rond 12:15 uur weer naar huis, moe maar voldaan.

Hebben jullie toevallig ook meegedaan vandaag? Welke afstand heb je gerend en heb je je doel gehaald? Laat het me weten in de comments.

 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?