Home ยป 5x favoriete tussendoortjes

5x favoriete tussendoortjes

Tussendoortjes

Vandaag deel ik mijn favoriete tussendoortjes met jullie, een artikel dat heel veel is aangevraagd. Ik heb zelf altijd zo’n fases dus ik varieer hier best wel in. Dit zijn de tussendoortjes die ik nu vaak pak. Ik vind het fijn om tussendoortjes te pakken, ik merk dit vooral in mijn energieniveau (veel stabieler), ik eet dus in totaal zo’n 5-6 keer per dag.

Ik let zelf heel erg op mijn eiwitten bij de tussendoortjes en natuurlijk voldoende groente/fruit. Ik probeer deze twee bijna altijd te combineren dus ik pak vaak een eiwitrijk tussendoortje met een stuk fruit.

Proteinereep citroen Herbalife + stuk fruit

Proteinereep Herbalife

Hier heb ik geen fases in haha ๐Ÿ˜‰ deze zijn altijd favoriet! Dit is een proteinereep (eiwitreep) van Herbalife waar 10 gram eiwit inzit per reep. Ik ben vaak onderweg en dit vind ik ideaal om mee te nemen. Daarnaast vind ik chocolade af en toe heel lekker en door dit reepje heb ik daar verder geen behoefte meer aan, hier kan ik zonder schuldgevoel van genieten! Citroensmaak is favoriet maar hierin wissel ik af en toe ook wel eens. Er zijn namelijk nog twee smaken: chocolade/pinda en vanille/amandel. Bij zo’n reepje pak ik dus altijd nog een stuk fruit.

2 zuurdesem crackers kaas en kipfilet + stuk fruit

Zuurdesem crackers

Toevallig heb ik nu zuurdesem crackers maar vaak heb ik volkoren crackers (meestal van de WASA). Deze probeer ik weer te beleggen met eiwitrijk beleg zoals kipfilet, kaas, tonijn, zalm, huttenkase, kalkoen of een gekookt eitje. Ook hier pak ik weer een stuk fruit bij. In plaats van twee crackers kun je bijvoorbeeld ook een boterham tussendoor pakken (met eiwitrijk beleg) en een stuk fruit.

Schaaltje halfvolle yoghurt + stuk fruit evt. wat noten
Als ik thuis ben pak ik ook vaak een schaaltje (ongeveer 150 gram) halfvolle yoghurt met een stuk fruit erin en evt. wat ongezouten noten (ik kies vaak voor een notenmix). In plaats van yoghurt varieer ik ook vaker met magere Franse kwark en soms met Griekse yoghurt. Het stuk fruit doe ik erdoor. Soms doe ik er ook een klein beetje honing in. En soms gooi ik alles in de blender en maak ik er een smoothie van.

Handje ongezouten amandelen + stuk fruit
Noten zijn makkelijk om mee te nemen, daarom vind ik ze zo ideaal. Amandelen zijn favoriet en deze kies ik dan ongezouten en ongebrand. Je kunt natuurlijk ook een andere noot pakken of een notenmix. Ik neem dan altijd een handje (ongeveer 30-40 gram). Ook hier pak ik weer een stuk fruit bij. Soms pak ik in plaats van nootjes ook een gekookt eitje, ook handig om mee te nemen.

Bakje watermeloen, druiven, fruitmix of een ander stuk fruit

Druiven

Fruitmix

Heel soms pak ik ook alleen fruit tussendoor. Dat ligt er ook een beetje aan hoe ik met trainingen zit. Als ik niet train heb ik iets minder eiwitten nodig en soms heb ik niet zo’n honger tussendoor en heb ik meer zin in alleen een stuk fruit. Ik pak vaak wat druiven, een fruitmix, banaan of een appel. Ook dit varieert heel erg. In elke fruitsoort zitten ook net weer andere vitamines en mineralen dus hierin variëren is alleen maar goed, zo krijg je van alles wat binnen.

Ik probeer zelf zo min mogelijk ‘koekjes’ kant en klaar te pakken omdat hier vaak veel verborgen suikers inzitten en dit is niet zo handig voor je energie(dip) door de schommelingen in je bloedsuiker. Je zult mij dus bijna nooit sultana of peperkoek/ontbijtkoek zien eten bijvoorbeeld. Uiteraard is dit voor af en toe helemaal niet erg maar ik probeer zelf het liefst zo natuurlijk mogelijk te kiezen.

 

Wat zijn jullie favoriete tussendoortjes? Laat het me weten in de comments, ik ben benieuwd!

 

Liefs Nicky

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.