Home » Afvallen: let it go, let it go…

Afvallen: let it go, let it go…

Afvallen

Let it go? Maar ik wil juist afvallen! Dan is het vaak toch beter even te focussen op wat anders. Ik zal je uitleggen waarom.

Nu we weer richting de zomer gaan zie ik het om me heen weer gebeuren. Iedereen wil bikini fit worden en iedereen heeft het over afvallen. Bij driekwart van die groep gaat het eigenlijk niet om het afvallen. Vaak zijn we zo bezig met de kilo’s terwijl dat echt niet altijd alles zegt. Vaak zeggen we: ik wil wat afvallen maar vaak bedoelen we: ik wil wat strakker worden. En daar hoef je echt niet altijd voor af te vallen. Je focus ligt verkeerd…

Focus je niet zozeer op het getal op die weegschaal, dat zegt echt niet zo heel veel. Focus je gewoon eens op het proces. Focus je op wat je allemaal daarvoor gaat doen en focus je op de kleine (positieve) dingen. Daardoor focus je automatisch ook op een lange termijn resultaat en niet zozeer op het snel afvallen voor de zomer. Als je nu start heb je nog tijd genoeg. En je weet inmiddels dat ik het belangrijk vind dat je een resultaat behaalt wat ook blijvend is en niet dat gejojo wat je (helaas) heel vaak ziet. Doe het deze keer eens op een gezonde manier, je zult je daardoor ook nog eens fitter voelen, mooi meegenomen, toch?

Soms merk ik tijdens mijn begeleiding dat iemand (te) erg bezig is met afvallen. Vaak is dit helemaal niet goed. Afvallen, strakker worden, een gezond lichaam creëren is niet iets wat je zomaar even doet. Dat gaat stap voor stap en ik probeer dan juist te focussen op het proces. Focus je op het sporten en stel haalbare doelen. Ga niet 5x per week diehard sporten als je weet dat je dit nooit gaat volhouden. Zeg niet tegen jezelf dat je helemaal niks meer mag qua voeding, zoek de balans. Maak keuzes! En heb er lol in. Ga niet dagelijks op de weegschaal staan, hoe meer je ermee bezig bent hoe langzamer het gaat. Daarnaast zorgt teveel stress ervoor dat je lichaam helemaal niet meer meewerkt.

Focus je dus juist op de dingen die wel mogen. Gezond eten hoeft echt niet saai te zijn, maak er wat leuks van! Afvallen en je doel bereiken is een gevolg van, niet een doel op zich 🙂

Change your mindset, change your life!

 

Liefs Nicky

Deel:

1 Reactie

  1. 23 april 2016 / 10:56

    Ik wil inderdaad ook heel graag ”afvallen” strakker worden en weer fijn in me vel zitten maar ik moet daarvoor wel een schema hebben en kunnen volgen en die heb ik niet. Sinds kort sport ik ook 3x per week 1,5 uur en daardoor voel ik mezelf al wel een stukje strakker en fitter.. nu nog een eetschema dat ik kan volhouden..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.