Home » Ben ik ook weleens negatief?

Ben ik ook weleens negatief?

Wij proberen altijd een positieve mindset te hebben. Waarom? Omdat wij persoonlijke ontwikkeling enorm belangrijk vinden en we geloven dat hoe en wat je denkt invloed heeft op wat er gebeurt in je leven. Je hebt het dus ook voor een groot gedeelte zelf in de hand. Dat klinkt zwaar… En is soms ook heel confronterend.

Zeker op vrijdag de 13e. Wat een dag om dit artikel in te plannen. Toeval. Of bestaat toeval niet echt? Als je bepaalde dingen wil bereiken zul je als persoon zover moeten zijn om deze ook te kunnen ontvangen. En dat is een leerproces, dat is een stukje groei. Van jou als persoon.

Om maar meteen antwoord te geven op de vraag: Ja, ik ben ook weleens negatief. Ik ben ook maar een mens. Als ik ergens over klaag of ergens negatief over ben dan ben ik me hier vaak wel van bewust. Dat is in elk geval de eerste stap om negatieve gedachten te kunnen omdraaien. Zodra ik dat merk corrigeer ik mezelf dus ook. Ik ben dus absoluut niet geboren met een positieve mindset. Dat is allemaal persoonlijke ontwikkeling en groeien als persoon. Dat gaat niet vanzelf, daar moet je voor werken.

‘Train your mind to see the good in every situation’

Hoe doe ik dat dan? Ik ben wekelijks met persoonlijke ontwikkeling bezig. Dagelijks zelfs. Ik lees boeken. Kijk inspirerende filmpjes, ga naar trainingen en volg mensen die mij inspireren op Instagram. Het is een ongoing proces en het heeft ons al zoveel gebracht. Jij bent echt een ondernemer, je kunt andere mensen zo inspireren hoor ik wel vaker. Dat is niet van vandaag op morgen gegaan. Ik ben ook weleens onzeker. Ik zit ook weleens niet lekker in mijn vel. Ik heb ook weleens een baaldag. Net als iedereen. Ik ben niet anders. En al zeker niet beter. Je kunt er wel voor kiezen om er ‘anders’ mee om te gaan en er anders naar te kijken.

‘Its not what happens to you but how you react to it that matters’

Mijn persoonlijke ontwikkeling begon net als bij iedereen in de opvoeding. En daar ben ik pap en mam heel dankbaar voor. Ik groeide door als topsporter wat echt niet altijd rozengeur en maneschijn is maar wat wel de basis heeft gelegd voor waar we uiteindelijk naartoe willen. Qua mindset dan. Daar ben ik heel dankbaar voor. Alles gebeurt met een reden. En toen kwam Herbalife op mijn pad en op ons pad en dat was echt als een warm bad. Binnen Herbalife zijn er enorm veel trainingen, persoonlijke trainingen om je te helpen groeien. Als persoon. En daardoor ook in je business. Voor ieder op zijn eigen niveau. Confronterend? Ja, zeker. Training krijgen van zulke succesvolle mensen is zo belachelijk waardevol. Succes gaat niet over rozen, al die succesvolle mensen hebben een eigen verhaal. En niet alleen binnen Herbalife. Alle succesvolle mensen, wat ze ook doen. Ze hebben dingen meegemaakt, overwonnen. Ze zijn de persoon geworden om dat te bereiken wat ze graag wilden. Hier leer je zoveel van. Persoonlijke groei leer je niet op school, dat is het leven op zichzelf. En hoe ga je daarmee om? Hoeveel verantwoordelijkheid pak je zelf om jouw lievelingsleven te creëren?

‘The real opportunity for success lies within the person and not in the job’

Wij vertrekken vandaag weer naar Ermelo voor een trainingsweekend van Herbalife vol met persoonlijke ontwikkeling. Dat is één ding wat zeker is. Ohja en ook heel veel gezelligheid met alle lieve collega’s en feestjes dus dit wordt een topweekend. Lot blijft thuis. Met oppas natuurlijk. Vind ik dat moeilijk? Ja, heel moeilijk zelfs. We gaan nu voor het eerst twee nachten weg. Maar om dingen te bereiken en te ontwikkelen die je heel graag wilt moet je dingen doen die je nog nooit hebt gedaan. Moet je buiten je comfortzone. En dat is nooit makkelijk. Maar dat is wel waar ’the magic happens’. Dus ik heb gisteren wat tranen en onzekerheden eruit gegooid en toen was het goed. Ik weet trouwens ook heus wel dat Lot een fantastisch weekend zal hebben hoor, dat is het ook helemaal niet. Dat is iets van mij, mijn leerproces. En ik kies ervoor om dat aan te gaan.

 

Ik ben wel benieuwd of jullie ook bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling? En hoe jij dat doet?

 

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of YouTube.

Deel:

3 Reacties

 1. Louisa
  13 juli 2018 / 11:57

  Je schrijft de laatste tijd best veel over Herbalife en persoonlijk vind ik dat een beetje to much…de “echtheid” van de blog/instagram/vlog vind ik daardoor minder worden. Het wordt een beetje opgedrongen en dat vind ik zonde.

  • 13 juli 2018 / 12:00

   Ik blog en vlog over mijn lifestyle en daar hoort Herbalife bij dus wat mij betreft wordt de echtheid alleen maar meer 🙂 Want dit is wat ik doe en waar ik 100% achter sta. Net als dat ik mama ben en alle familiedingen die we doen 🙂

 2. 12 juli 2022 / 09:47

  Hey Nicky, wat een goed artikel over een “struggle” waar iedereen wel eens mee te dealen heeft. Iedereen probeert zoveel mogelijk positief te denken maar soms komen er negatieve gedachten, hier kan je niks aan doen. Wat wel helpt is inderdaad er anders naar te kijken of jezelf corrigeren zodra deze gedachten opspelen. Groetjes, Anne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.