Home » Ik ben de (blog) inspiratie even een beetje kwijt

Ik ben de (blog) inspiratie even een beetje kwijt

bloggen

Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel online wilde zetten maar aangezien ik jullie op mijn blog een kijkje geef in mijn lifestyle vind ik dat dit er ook bij hoort. Je leest het goed, ik ben de inspiratie voor nieuwe artikelen even kwijt. En dan met name voor nieuwe voedingsartikelen.

Hoe kan dat?

Goede vraag haha. Het is niet dat ik geen artikelen wil schrijven want dat vind ik juist super leuk om te doen maar 1) ik kom er bijna niet aan toe en 2) ik weet niet waar ik over moet schrijven. Ik wil op mijn blog juist dingen delen die op dat moment spelen bij mij of bij anderen en ik heb nu tijdens de zwangerschap gewoon heel erg de neiging om over het zwanger zijn te schrijven. Het voelt een beetje als een ‘moeten’ om voedingsartikelen te schrijven. Volgens mij zit ik gewoon een beetje op een roze bubbel.

En toch ook weer niet want zoals jullie misschien in mijn vlogs en zwangerschapsupdates op YouTube hebben kunnen zien gaat het best plotseling niet goed met opa én oma. Opa en oma die over een paar weken hun eerste (twee) achterkleinkinderen zouden verwelkomen. Nee, wij krijgen geen tweeling maar mijn schoonzusje is ook zwanger en inmiddels al ruim 37 weken dus iets verder dan ik. Ik gun het opa en oma zo dat ze dit nog mee kunnen maken (en stiekem mezelf en de baby uiteraard ook). Maargoed, al met al doet dat toch wat met je en nu ik zwanger ben al helemaal (iets met hormonen en zo). Mijn diëtistenpraktijk en ook Herbalife loopt super goed en daar gaat veel van mijn tijd heen. Daarnaast vind ik het vloggen super leuk maar het editen van de vlogs kost veel tijd en lichamelijk merk ik ook goed dat ik aan de laatste loodjes ben begonnen. Ik moet dus af en toe gewoon wat rustiger aan doen en ik krijg dan niet gedaan wat ik eigenlijk gedaan wil krijgen. Ik wil ook gewoon nu nog bij opa en oma kunnen zijn zolang ze er nog zijn en ik ben super blij dat ik die mogelijkheid heb met het werk wat ik doe en dat ik daar voor nu even prioriteit van kan maken. Ik worstel dus een beetje met het spontaan bloggen over alles wat ik leuk vind omdat ik een klein beetje op mijn tenen loop.

Nu heb ik mezelf ook wel afgevraagd, waar maak je je druk om, dan blog je toch even wat minder? Klinkt vrij simpel, maar dan ben ik ook nog eens best wel perfectionistisch en ik vind dat ik dat maar allemaal gewoon moet kunnen en draaiende moet houden. Waarvoor? Voor jullie als lezers natuurlijk. En daar zit hem precies de pijnlijke plek. De angst dat ik jullie teleurstel als ik ineens veel over zwangerschap schrijf en wat minder over lifestyle en voeding. Want ja, misschien ben je me wel om de voedingsartikelen gaan volgen en vind je het helemaal niks dat ik meer over de zwangerschap schrijf.

Na een paar dingen op een rijtje te hebben gezet ben ik tot de conclusie gekomen dat ik gewoon ga schrijven over wat ik leuk vind, daar ben ik mijn blog ten slotte ook voor begonnen en soms verschuiven dingen even in je leven. Dan maar even wat minder voedingsartikelen, dat komt wel weer (want ik heb nu al heel veel zin in de uitdaging om back in shape te komen na mijn bevalling). Uiteraard wel op een gezonde en verantwoorde manier, zoals jullie van mij gewend zijn.

Zo, dat lucht op om het even van me af te typen. Thanks als je helemaal tot hier hebt meegelezen.

Als je nog tips voor me hebt dan hoor ik het heel graag!

 

Liefs Nicky

Deel:

9 Reacties

 1. 24 november 2016 / 21:49

  Hé Nicky, juist goed dat je dit deelt!! Ik denk dat iedere blogger wel eens last heeft van minder inspiratie. Je zou af en toe iemand anders een gast blog kunnen laten schrijven. Of juist een blog met de vraag wat je lezers nog graag zouden willen weten over voeding. En in deze tijd: en blog over feestvoeding of jullie gewoontes rondom feestdinners. Of…..als mee nog iets te binnen schiet dan laat ik het je weten.
  Oh ja en vit als je het over een paar weken te druk hebt, kun je natuurlijk nu al wat blogs voorschrijven en klaarzetten….maar dat had je vast zelf ook wel bedacht!

  • 25 november 2016 / 11:54

   Dankjewel Anne! Ga ik meenemen! Vooruitwerken doe ik al redelijk maar de tijd die het kost blijft hetzelfde en dat is nu gewoon even niet haalbaar 🙂 Fijn weekend!

 2. Marc van Eijndt
  24 november 2016 / 23:03

  Hoi Nicky,
  Ik snap het best dat je met je zwangerschap die al aardig tegen het einde loopt en alle andere dingen die privé en zakelijk spelen moeite hebt alle ballen in de lucht te houden. Succes met de keuze om te kijken wat voor jou het belangrijkst en het leukst is. Je kunt niet alles, dat zul je straks als ouder ook merken.
  Geniet van de laatste weken van je zwangerschap, het is een unieke tijd.

 3. 24 november 2016 / 23:35

  Ik herken het wel dat de inspiratie er soms niet te vinden is, dit heb ik ook al wat vaker en dan heb ik dingen van die ik denk dat mijn lezers het niet interessant gaan vinden…. Er zijn gewoon tijden wanneer je andere dingen in je hoofd hebt zitten. Ik denk echter dat ook dit voor de lezers interessant is. Ik vind het zelf leuk om artikelen over voeding en een gezonde leefstijl te lezen maar veel interessanter vind ik het om iets te lezen over de persoon die achter een blog staat. Je gaat waarschijnlijk altijd lezers hebben die sommige dingen misschien niet zo heel erg interessant vinden maar op de andere kant zal je door nieuwe themas misschien ook nieuwe lezers erbij krijgen. Waar je ook over gaat schrijven er zullen altijd veel mensen zijn die het leuk vinden! En het meest belangrijk is dat je het zelf leuk vindt! 🙂

 4. 25 november 2016 / 10:59

  Hey Nicky,

  Heel goed dat je dit deelt! Dit is hoe jij je hierover voelt.
  Ik vind het juist heel leuk om te lezen en te zien hoe het gaat met je zwangerschap.
  Ik zou zeggen volg je hart, dat is het enige wat werkt.
  Zeker wat betreft het schrijven van blogs, dat komt wat mij betreft het meest oprecht over, dat merk je als je een blog leest.
  Zoals je al zelf schreef in je blog, je blogt omdat je het leuk vindt. Schrijf dan ook over de dingen waar je graag over zou willen schrijven 😉 Je leven verandert, dus je blog verandert met je mee 😉

  Verder heel veel sterkte met je opa en oma. Ik gun het jullie en al jullie opa’s en oma’s dat ze hun achterkleinkinderen mogen verwelkomen.

  • 25 november 2016 / 11:57

   Dankjewel Mariëlle, super lief! Het klopt inderdaad dat je leven verandert en je blog meegroeit! Heel tof dat je een reactie achterlaat, dankjewel.

 5. Fieke
  26 november 2016 / 12:11

  Hey! Helemaal logisch verhaal

  Maar misschien is het ook leuk om het juist te combineren. Tijdens de zwangerschap van mkijn oudste had ik qua voeding bij voorbeeld ontzettende zin in allea met tomaten, tomatensoep, tomaten salade, gebakken tomaten …als we maar tomaat in zat. Bij de tweede was zoetzoetzoet. Hoe is dat bij jou en hoe ga je daarmee om. Ik vraag mij trouwens ook af hoe dat kan…..
  Bovendien eet de oudste nu heel graag tomaat en de jongste niet maar wel chocolade monster. Grappig he! Nou misschien geeft het je wat inspiratie. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.