Home » Boekreview: Bespaar met Jamie

Boekreview: Bespaar met Jamie

Bespaar met Jamie

Daar is ‘ie dan! De boekreview over ‘Bespaar met Jamie’. Het boek geschreven door niemand minder dan Jamie Oliver. Een tijd terug schreef ik een artikel met 8 bespaartips voor boodschappen, de basis hiervan komt ook uit dit boek. Ik ben fan van dit boek en ik zal je hieronder uitleggen waarom.

Jamie Oliver begon al op jonge leeftijd met koken, na zijn eindexamen werd hij ontdekt. Hij opende in 2001 een eigen restaurant in Londen (waarna er nog veel meer volgden) en zette zich in om schoollunches in Engeland te verbeteren. Hij heeft een liefdadigheidsinstelling, de Jamie Oliver Food Foundation, met als doel om de kennis over koken en voeding te vergroten en daarmee de levens van mensen te verbeteren. Daarnaast heeft hij een groot aanbod aan etenswaren en keukenspullen die wereldwijd populair zijn. Jamie heeft een eigen YouTube-kanaal (Jamie Oliver’s Food Tube), schrijft regelmatig voor Jamie Magazine en heeft inmiddels vijf bekroonde apps en veertien kookboeken op zijn naam met elk een eigen tv-programma. Wauw!

Bespaar met Jamie

Wat ik heel leuk vind aan dit boek is dat je inzicht krijgt in zijn voorraadkast. Iets waar ik nog weleens mee worstel. Ik wil dan wel vanalles op voorraad hebben maar vaak verdwijnt de helft dan ook weer in de prullenbak en dat vind ik zonde. Herkenbaar? Jamie laat op een leuke manier zien hoe je met kliekjes kunt werken wat uiteindelijk ook goed is voor je portemonnee.

Het boek bestaat voornamelijk uit recepten en hier en daar wat uitleg. Het is verdeeld in receptcategorieën: groenten, kip, rund, varken, lam, vis en bonusgerechten.

Veel (heel veel) plaatjes! Hou ik van, ik ben heel visueel ingesteld en nadat ik het boek had doorgebladerd had ik spontaan honger. Nog een pluspunt: geen moeilijke/vreemde ingrediënten. Dat vind ik altijd zo’n afknapper. Ik wil graag nieuwe dingen uitproberen maar ik wil niet elke dag uitgebreid koken dus fijn: begrijpelijke taal!

De afwisseling van wel en geen ovengerechten is fijn. Voor ons even een dingetje want onze oven is kapot. Achteraf maar goed ook want nu heb ik meteen een selectie van wat ik wel en niet kan gaan proberen haha.

Achterin staan alle gerechten nogmaals en daarbij de voedingswaarden zoals: calorieën, vetten, verzadigde vetzuren, koolhydraten en suikers. Wat ik zelf wel jammer vind is dat de hoeveelheid eiwitten er niet bij staat.

Ik heb thuis redelijk wat kookboeken (ook vanuit de opleiding) maar soms zijn deze echt ingewikkeld en moeilijk waardoor ik al snel zoiets heb van ‘laat maar’… Nu had ik bij (bijna) alle gerechten juist zoiets van ‘dat ga ik proberen’!

Als ik het boek in kernwoorden zou moeten beschrijven dan zou het dit zijn: makkelijk, snel en toch gevarieerd koken.

Je kunt het boek onder andere hier bestellen:

Bespaar met Jamie €12,50

Dit is een affiliate-link. Deze linkjes maken het voor ons mogelijk om van Balanceyourhealth.nl ons werk te maken, wat we natuurlijk heel tof vinden en waar we heel dankbaar voor zijn. Dankjewel voor jullie support en begrip!

Binnenkort ga ik wat gerechten proberen (zoals je kunt zien aan al die oranje markers op het boek haha) en ik denk dat ik deze met jullie ga delen. Als jullie dit leuk lijkt ten minste?

Ik hoop dat jullie er ook veel aan gaan hebben, net als ik! Laat het me vooral weten als je dit boek gaat lezen en er recepten uit gaat proberen, vind ik heel leuk en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

 

Liefs Nicky

Deel:

2 Reacties

  1. 18 maart 2016 / 07:47

    Ja ik ben echt dol op dit boek en de bijbehorende serie die op 24 kitchen werd uitgezonden! Jamie is en blijft een held!

  2. 18 maart 2016 / 09:21

    Ik heb het boek zelf niet, maar heb het wel vaker gezien op TV. Ik vind Jamie echt super! Liefs Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.