Home » Dagritme van baby Lot (10 weken oud)

Dagritme van baby Lot (10 weken oud)

Dagritme van baby

Lot is inmiddels 10 weken oud en er begint enigszins een dagritme te komen. Het leek me leuk om dit met jullie te delen. 

Ik voed volledig op verzoek (borstvoeding) dus de eerste weken was dit qua ritme heel wisselend. Die eerste weken kwam ik op 10-12 voedingen per dag uit dus dit was zo goed als een dagtaak 😉 Inmiddels zit Lot op 5-6 voedingen per dag en ik voed nog steeds op verzoek. Er zit nu zo’n 3-4 uur tussen elke voeding en ’s nachts slaapt ze heel goed. Vaak heeft ze nog één nachtvoeding nodig zo rond 2:00-3:00 uur maar gisternacht was de eerste nacht dat ze heeft doorgeslapen van 20:00 uur ’s avonds tot 6:00 uur ’s ochtends. Ik was meteen uitgerust…

Het dagritme nu

Hieronder globaal gezien het dagritme zoals het er nu uitziet:

Tussen 2:00-3:00 uur | Vaak nog een nachtvoeding. Lot ‘smekt’ dan in haar slaap, ik leg haar slapend aan. Ze drinkt dan zo’n 10-15 minuten en dan leg ik haar weer terug. Ze slaapt dan meteen door.
Tussen 6:00-7:00 uur  | Wakker. Lot gaat om de dag in badje en dit doen we ’s ochtends. De andere dag gaat ze niet in bad en wassen we haar met een washandje. Gisteren heb ik haar voor het eerst meegenomen onder de douche, dit ging ook prima.
Tussen 6:30-7:30 uur | Voeding. Na een voeding spelen en/of knuffelen we totdat ze moe wordt (gapen, in oogjes wrijven), dan leggen we haar in bed. Soms valt ze aan de borst in slaap, dan leg ik haar na de voeding meteen terug in bedje. Vaak kolf ik nog na, zo bouw ik een voorraadje op voor straks als ik weer ga werken. Ik heb nu zo’n tien voedingen in de diepvries. Als ik erge stuwing heb kolf ik voordat Lot gaat drinken de ergste druk eraf anders verslikt Lot zich heel vaak waardoor ze veel lucht meehapt en daar heeft ze dan later wat last van.
Tussen 9:30-11:30 uur | Voeding. Vaak zit er zo’n drie uur tussen voedingen, soms ook vier uur of nog wat langer. Vandaar de marge van twee uur in tijd. We duwen haar dus niet in een ritme maar kijken gewoon wanneer ze honger heeft (smekken, kauwen op handjes). Ze bepaalt dus grotendeels haar eigen ritme. Vaak ga ik na deze voeding met haar op stap. Ik probeer elke dag even naar buiten te gaan. We gaan dan bijvoorbeeld naar het park, naar Leurs koffie drinken, even een boodschap doen, naar de Prenatal of bij familie op bezoek.
Tussen 12:30-14:30 uur | Voeding. Soms gaan we ook na deze voeding de deur uit. Soms ben ik ook nog buiten de deur rond deze tijd en dan voed ik haar gewoon waar ik op dat moment ben. Ik zorg wel altijd dat ik ergens rustig kan zitten en als ik in het openbaar voed dan heb ik altijd een hydrofieldoek bij me die ik over mijn schouder leg. Vaak valt het dan niet eens op dat Lot aan het drinken is. Ik blijf er in elk geval niet voor thuis maar probeer dit wel ‘discreet’ te doen.
Tussen 15:30-17:30 uur | Voeding. Aan het eind van de middag krijg ik vaker een dipje haha, best intensief hoor de hele dag voor zo’n (lief) kleintje zorgen. Als ze dan nog slaapt dan probeer ik even 15-20 minuutjes mee te pakken, zo’n powernap doet wonderen. Vanja is meestal rond 17:30 uur thuis en kookt dan, heel fijn (en lekker)!
Tussen 18:30-20:30 uur | Voeding. De laatste voeding geven we afgekolfde melk in een flesje. Dit doen we vanaf vier weken om haar alvast te laten wennen aan het drinken uit een flesje als ze straks naar de oppas gaat als ik ga werken. Dit gaat prima en is voor Vanja ook een mooi vader dochter momentje. Ik kolf tegelijkertijd een voeding af.
Rond 22:00 uur | Gaan we zelf slapen, vaak liggen we er rond half 11 wel in.

Als Lot wakker is vindt ze het leuk om in de box te spelen (de mobiel van Tiamo met de uiltjes is favoriet, maar ze kan zichzelf ook goed zonder entertainment vermaken). Verder pakt ze Sophie de giraf (bijtring) vast als ik haar deze in de handjes geef net als zo’n knisperboekje van Dick Bruna. De babygym (speelkleed op de grond) vindt ze ook leuk of ze zit even bij me in de Stokke Steps Bouncer. Soms doe ik haar in de draagzak van Tula of pak ik haar gewoon bij me op schoot en kletsen en knuffelen we samen. Ik probeer het gewoon een beetje af te wisselen.

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie dagritme eruit ziet met baby? Laat het me weten in de comments.

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

4 Reacties

 1. 24 maart 2017 / 07:56

  Heel erg benieuwd hoe ons ritme gaat zijn. Baby is in mijn buik echte nachtuil. Is de bouncer een aanrader trouwens? Wij denken er ook over na om die aan te schaffen.

  • 3 april 2017 / 11:10

   De Bouncer is zeker een aanrader, we hebben inmiddels ook de stoel en baby set erbij gekocht, topding!

 2. 24 maart 2017 / 13:03

  wat goed en leuk om te lezen! onze dochter is nu 5 weken oud en ze slaapt zo ongeveer de hele dag. ze begint wel steeds meer wakker te zijn, maar ze slaapt echt nog veel. ik kan haar moeilijk de hele dag boven in bed leggen haha! ik ga ook maar eens oefenen met boven in haar eigen bed slapen, in elk geval smorgens even en s middags even! ook s avonds heeft ze een ander ritme, na de voeding van 20 uur wil ze om 23 uur gewoon weer;) ik ben benieuwd hoe dat over 5 weken is!

  • 3 april 2017 / 11:14

   Thanks voor je berichtje Bertine, ik volg jou ook 🙂 Het ritme verandert continu, hoe meer ik erin mee ga hoe makkelijker het loopt. Lot heeft ook nog zo’n 3-4 slaapjes overdag maar ze slaapt dan zo’n 30-60 minuten. We leggen haar bijna altijd in haar eigen bed behalve als we ergens zijn, dan slaapt ze in de wagen. Soms valt ze op mijn arm in slaap en als ik verder niks heb laat ik haar weleens lekker bij me liggen, heerlijk! Nu kan het nog haha 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.