Home » De baby tag

De baby tag

Baby tag

Tags zijn altijd leuk! Vandaag heb ik de babytag voor jullie ingevuld waarin ik heel veel vragen over Lot beantwoord.

 1. Naam mama – Nicky
 2. Naam van jouw kindje – Lot Gertruda Catharina (roepnaam Lot)
 3. Geboortedatum van Lot – 10 januari 2017
 4. Lengte en gewicht van Lot bij de geboorte en nu – Lot woog bij de geboorte 2784 gram en was 48 cm lang. Inmiddels is Lot 15 weken oud en weegt nu +/- 6 kg en is +/- 58 cm lang.
 5. Welke maat luier had Lot bij de geboorte en welke maat luier maat heeft ze nu – Bij de geboorte hadden we maatje 1 (maatje 0 had ook gepast maar hebben we niet gebruikt), inmiddels heeft Lot alweer maatje 3.
 6. Welk merk speentje heeft Lot – Een natural difrax speen van 0-6 maanden. Één gele met gekleurde hartjes en ze heeft er één van Woezel en Pip
 7. Welke maat kleding had Lot bij de geboorte en welke maat nu – Bij de geboorte had Lot maatje 50, dit was wel veel te groot, maat 44/48 had zeker gepast maar hebben we nooit gekocht. Inmiddels heeft ze maatje 56. Één setje past nog in maat 50 maar deze valt groot. Sommige dingen passen haar nu sinds een paar dagen maat 62.
 8. Geef je borst of flesvoeding – Ik geef borstvoeding
 9. Wat werkt om Lot rustig en kalm te krijgen – Heel rustig tegen haar praten en haar in ‘borstvoedingshouding’ rustig wiegen.
 10. Hoeveel voedingen krijgt Lot op dit moment – Ik voed op verzoek dus het wisselt af en toe maar globaal gezien 5-6 voedingen, op sommige dagen 7 voedingen.
 11. Favoriete knuffel van je kindje – De mintgroene tuttel ‘Tuttie’ die ze van tante Lynn heeft gekregen
 12. Favoriete merk luiers – Pampers, we gebruiken nu Baby Dry maatje 3
 13. Favoriete verzorgingsproduct – Eigenlijk heb ik er twee: de shampoo van Naïf en de bodylotion van de babylijn van Rituals
 14. Heeft Lot een voorkeurshouding – Nee, in het begin had ze een lichte voorkeur voor links maar we hebben consequent haar hoofdje gedraaid en toen verdween de voorkeur.
 15. Wat is je bedtijd routine met de kleine – Als ze moe wordt rond 18:30-19:30 uur dan gaan we haar wassen (om de dag in badje), slaapzak aan, voeding, voorlezen en naar bed.
 16. Favoriete kleding voor Lot – Ze heeft een heel schattig boxpakje met uiltjes erop. Verder vind ik comfy leggings met een leuk passend shirtje erop het leukst of een leuke romper met lange mouwen en een broekje. De romper is dan ook deels ’t-shirt’. Ik hou van ‘stoere’ maar toch schattige kleertjes, maar niet te ‘zoet’ en zuurstok haha.
 17. Lot is het leukst wanneer – Lot is altijd het leukst maar als ze lacht, dan smelt ik.
 18. Is Lot met of zonder haar geboren – Met heel veel haar 😉
 19. Favoriete kledingmerk – H&M, Hema en Prenatal
 20. Favoriete moment van de dag – Lot wordt altijd heel vrolijk wakker. Maar het avondritueel vind ik ook erg leuk
 21. Welk merk luiertas heb je – Prenatal
 22. Welke kleur babykamer heb je – Mintgroen met wat roze accenten en een behang van Pip Studio
 23. Noem één must-have-item – Luiers 😉 en een kolfapparaat als je borstvoeding geeft
 24. Moment wat je nooit meer zult vergeten – De bevalling en het moment dat ik haar zelf aan mocht pakken (dit wilde ik heel graag) en bij me kon leggen maar vooral ook het moment dat ik Vanja voor het eerst aankeek en zag dat hij de tranen in zijn ogen had staan, onbetaalbaar…

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.