Home » Dromen over een nieuw huis

Dromen over een nieuw huis

Nieuw huis

Ons huis staat sinds kort te koop, ofja, ons appartement. We wonen hier sinds 2010 en in de loop der jaren is het echt ons plekje geworden. Toen we hier net kwamen wonen hadden we nog niet echt een eigen stijl, namen we de meubels over van de vorige bewoners omdat we die wel tof vonden en waren we vervolgens bijna nooit thuis omdat we allebei zowat de hele wereld over hebben gereisd. Ik als topsporter en Vanja voor zijn (toenmalige) werk.

We besloten in januari 2016 om te kijken of een kindje ons gegeven zou zijn en het was een bewuste keuze om niet eerst te verhuizen. Ik had namelijk als zelfstandig ondernemer nog geen cijfers van drie jaar (wel van twee jaar) en na wat onderzoek bleek dat we niet heel veel zouden kunnen kopen. Wel hadden we die kinderwens en voor ons was het snel duidelijk dat we niet wilden wachten totdat we wel een huis konden kopen. We hadden immers een kamer over dus wat dat betreft plek genoeg.

Inmiddels is Lot alweer ruim een half jaar oud, zijn de cijfers van 2016 binnen en besloten we om nog eens te gaan praten met onze financieel adviseur om te kijken wat er überhaupt mogelijk was. Met wat passen en meten bleek dat het wel ging lukken dus besloten we om het appartement in de verkoop te zetten met de gedachte: we zien wel. We hebben altijd gezegd dat het zo weg zou zijn, zeker met de markt die nu weer aantrekt, maar we kennen ook de verhalen waarbij het jaren duurt. Daar hebben we verder maar niet teveel over nagedacht want wij geloven dat gedachten en focus heel krachtig zijn, dus laten we het dan maar positief houden en ervan uit gaan dat het zo weg is!

Maar dan, wat voor een huis willen we kopen? Waar willen we wonen? Waar gaat Lot straks naar school? Allemaal hersenspinsels waar we rekening mee houden. Wat Vanja en ik allebei fantastisch vinden is een jaren 30 huis met van die gezellige oude elementen als glas-in-lood ramen, oude deuren, originele terrazzo- en tegelvloeren, eiken houten vloeren, een sfeerhaard en allemaal van die leuke details. Het liefst geen mega verbouwingen maar wat dingen opknappen zien we zeker wel zitten en het lijkt ons heel leuk om een huis weer echt eigen te kunnen maken. Twee dingen mogen absoluut niet ontbreken in ons volgende huis: een tuin en een bad. Vooral dat bad mis ik zelf heel erg. Maar een tuin is ook echt een absolute must met een kleine en ook gewoon voor ons. Al hebben we de tuin hier nooit echt gemist. Dat is echt iets van de laatste maanden.

Inmiddels hebben we al wat huizen bezichtigd en hebben we wat afwegingen moeten maken en consessies moeten doen maar daarover later wellicht wat meer. Eerst verkopen voor we concreet acties gaan ondernemen.

 

Liefs,
Nicky

 

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of YouTube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.