Home » Dromenbord 2017: dit kunnen we al afstrepen! #2

Dromenbord 2017: dit kunnen we al afstrepen! #2

Dromenbord 2017

Tijd voor deel twee! Als je deel één nog niet hebt gelezen dan kun je dat hier doen.

Family is the center of life – Deze vonden we heel belangrijk, daarom hebben we deze quote ook in het midden van het dromenbord geplakt. We hebben afgelopen jaar bewust keuzes gemaakt om wat meer thuis te zijn. Om bewust te genieten van Lot, want de tijd gaat al zo snel. Om wat minder te werken. Inmiddels hebben we onze draai goed gevonden en vind ik het ook heel fijn om wel weer wat meer aan het werk te zijn. Balans balans balans.

Leven vanuit je hart is spannend, maar het wordt er wel een stuk leuker op – Alles draait om keuzes maken en dan kun je maar beter luisteren naar je gevoel, want dat klopt altijd heel vaak. Het zijn niet altijd de makkelijkste keuzes maar tot nu toe hebben ze ons wel een stuk dichter gebracht bij wie we willen zijn. En daar gaat het toch uiteindelijk om?

Diëtist > personeel > loslaten – Dit waren een aantal stappen ineen. In het begin van dit jaar was ik nog met zwangerschapsverlof en had ik Manon in dienst om mijn zwangerschapsverlof waar te nemen. Ik weet nog dat ik het toen een hele stap vond om personeel in dienst te nemen. Voordat ik überhaupt zwanger werd heb ik (en we) al veel nagedacht over later en hoe we dingen graag willen doen. Mijn diëtistenpraktijk is daarbij altijd één groot vraagteken geweest. Als ik echt naar mijn hart luisterde was het simpel. De praktijk zou er ooit niet meer zijn. Als ik rationeel nadacht was het niet zo simpel. Denk aan gedachten als: maar ik ben afgestudeerd als diëtist, maar dit is mijn beroep etc. Toch wist ik ergens wel dat het ooit zou ophouden. Ik ben iemand die met heel veel liefde al het werk doet, maar dan moet die liefde ook wel vanuit mijn tenen komen en dat kwam het in mijn praktijk niet meer. Waarom? Omdat de praktijk me nooit de toekomst ging geven die wij heel graag willen creëren: meer vanuit huis werken, online werken, iets opbouwen voor de toekomst wat groter wordt dan wijzelf. In mijn praktijk is het heel simpel: ik krijg betaald voor de uren die ik werk. Niets meer, niets minder. Dat betekende ook dat ik dus altijd aanwezig moest zijn in de praktijk, logisch. En daar ging het met mijn gevoel mis: want dat wilde ik helemaal niet. Ik wil juist meer vrijheid. Meer bij Lot zijn. Meer bij Vanja zijn. Al die dingen zijn wel mogelijk bij Herbalife en het gevoel is 100% goed, net als het vertrouwen. Dus heb ik het na mijn zwangerschapsverlof losgelaten, zoals ik in 2016 al op mijn dromenbord had gezet. Als je een deur sluit, opent er zich altijd weer een nieuwe deur. Daarom focus ik me nu vooral op het inspireren van mensen als Herbalife coach, het zelf werken aan de beste versie van mezelf, bloggen en vloggen en ik vind het allemaal fantastisch!

Online business – Precies om wat ik hierboven heb geschreven. Meer thuis kunnen zijn. Er meer voor Lot kunnen zijn. Er meer als gezin kunnen zijn. Inmiddels is dat gelukt. Ik werk zo goed als 100% online en ik vind het zó leuk!

Just begin – Dit is voor mij ook een ‘magische’ want soms zie ik door de bomen het bos even niet meer. Deze quote helpt me hier heel erg bij want als ik ‘er maar gewoon aan begin’ sta ik er telkens versteld van hoeveel ik gedaan heb aan het einde van de dag.

Blogging is sharing what you love – Ik vind bloggen helemaal geweldig. Schrijven vind ik tof, de layout aanpassen zodat het helemaal mijn plekje word vind ik tof. Ik heb best veel nagedacht over wat ik wil uitstralen, waar wil ik over schrijven. Ik begon als foodie voornamelijk over eten te bloggen. Vooral ook omdat ik dacht dat dat zo hoorde. Ik ben diëtist, dus 1 + 1 = 2. Maar het kostte me veel moeite. En dat voelde niet goed. Toen werd ik zwanger en werd Lot geboren. In die periode ging ik al iets meer schrijven over wat me bezighield en liet ik het hele food gebeuren iets meer los. Inmiddels kan ik wel zeggen dat Balanceyourhealth.nl echt een persoonlijke blog is geworden en dat vind ik zo leuk! Ik schrijf gewoon over de dingen die me bezighouden, want dat komt recht vanuit het hart en ik denk dat dat het allerbelangrijkste is.

Zo zijn er nog wel wat doelen die we inmiddels behaald hebben maar ik merk dat ik er zowat een boek over kan schrijven. Daarom heb ik de belangrijkste dingen eruit gepakt en nu ga ik natuurlijk nog twee maanden knallen om aan de overige doelen te werken want het jaar is nog niet voorbij!

 

Liefs,
Nicky

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.