Home » Favoriete baby verzorgingsproducten

Favoriete baby verzorgingsproducten

Baby verzorgingsproducten

Het leek me leuk om eens te laten zien welke verzorgingsproducten wij voor Lot gebruiken. Lot is alweer bijna drie maanden oud dus inmiddels hebben we wel wat ervaring opgedaan en hebben we zeker een aantal favorieten.

Baby verzorgingsproducten

Etos baby lotion billendoekjes sensitive
Deze kocht ik tijdens de zwangerschap al en Lot reageert hier heel erg goed op. In deze billendoekjes zit geen parfum.We hebben een keer andere billendoekjes en luiers geprobeerd en toen kreeg ze meteen luieruitslag dus zijn we weer terug bij deze billendoekjes. Of de luieruitslag nu aan de billendoekjes of aan de luiers lag weten we niet. Tussendoor hebben we ook de billendoekjes van Neutral gebruikt, deze zijn ook erg fijn maar wel drie keer zo duur en aangezien deze Etos doekjes ook goed bevallen hebben we hiervoor gekozen.

Pampers baby dry maatje 2
We hebben sinds de geboorte luiers van het merk Pampers, deze bevallen erg goed. Lot zit inmiddels in maatje 2 maar het duurt niet lang meer voordat we overgaan naar maatje 3. Wel zijn we een paar weken geleden overgestapt naar Pampers Baby Dry in plaats van de ‘normale’ pampers. Lot kreeg wat vollere plasluiers en bij de ‘normale’ luiers merkten we dat deze vochtig werden en hierdoor werd de romper ook wat vochtig. De Baby Dry luiers blijven super fijn droog, wel zo fijn! Ze zijn naar mijn idee wel iets kleiner dan de ‘normale’ Pampers luiers want maatje 2 van de normale luiers zit ruim en maatje 2 van Pampers Baby Dry zit nu redelijk krap.

Davitamon Vitamine D druppels
De Vitamine D druppels gebruiken we van Davitamon en geven we ’s ochtends (10 druppels) als we haar klaar maken voor de dag. Dit doen we gewoon met een lepeltje, Lot is niet zo’n fan van de smaak als ik haar gezicht mag geloven maar ze ‘eet’ het wel gewoon zonder problemen.

Davitamon Vitamine K druppels
Ook de Vitamine K druppels zijn van Davitamon en ook deze krijgt ze ’s ochtends (5 druppels) samen met de Vitamine D druppels. Vitamine K wordt geadviseerd als je borstvoeding geeft voor onder andere de bloedstolling en deze zijn nodig tot 12 weken. Lot mag hier dus nu mee stoppen.

Naïf shampoo
Tijdens de zwangerschap kocht ik de verzorgingsproducten van Naïf omdat ik hier hele goede verhalen over had gehoord en gelezen. Tot nu toe gebruiken we alleen de shampoo en deze vind ik erg lekker ruiken. Het is een natuurlijk product dus er zitten geen rare toevoegingen in, dat vond ik een prettig idee. We hebben ook nog de douchegel en badolie maar deze gebruiken we (nog) niet. Ik gebruik zo min mogelijk producten qua verzorging (water doet al heel veel) maar aangezien Lot behoorlijk wat haar heeft is een shampoo wel fijn. Doordat ze zoveel haar heeft vind ik de badolie niet fijn, ik merk dan echt dat ze wat vettere haartjes krijgt die heel ‘piekerig’ alle kanten op gaan staan. Als ik haar in badje doe komt de shampoo natuurlijk ook in het badwater dus zo gebruik ik het ook als douchegel.

Herbalife Aloë Vera soothing gel
Wondergel noem ik het haha. Toen Lot luieruitslag had hebben we Sudocrem gesmeerd maar dit deed niet zoveel. Op aanraden hebben we toen Bepanthen gebruikt maar daar reageert Lot helemaal niet goed op, het werd alleen maar roder. Ik gebruik zelf al jaren de Soothing gel van Herbalife voor vanalles en nog wat. Deze deed trouwens ook wonderen voor mijn herstel van de hechtingen na de bevalling, tip! Het is een 100% natuurlijk product op basis van Aloë Vera (een hele heilzame plant) dus besloten we deze ook voor Lot te gaan gebruiken. De luieruitslag was binnen een paar dagen weg. Lot heeft ook een klein beetje berg gehad bij de wenkbrauwen en ook daar smeerde ik de soothing gel op zodat het goed gehydrateerd bleef en het natuurlijk herstel werd bevorderd. Als ze wat droge plekjes op haar lichaam heeft smeer ik de soothing gel daar ook op en soms heeft ze wat rode geïrriteerde plekjes in de ‘vouwen’ van haar huidje, daar gebruik ik deze gel ook voor. Dus eigenlijk kun je hem overal wel voor gebruiken!

Rituals baby body lotion
Deze kreeg ik cadeau tijdens de zwangerschap en gebruikte ik tijdens de zwangerschap ook op mijn buik. Ik vind hem heerlijk ruiken. Ik wist eerst ook helemaal niet dat er een baby lijn was van Rituals. Zoals ik al zei gebruik ik zo min mogelijk producten dus de body lotion gebruik ik af en toe bij Lot, ruikt zo lekker!

Zwitsal Goedemorgen haargel
Lot heeft behoorlijk wat haar en ik vond het soms best lastig om er enigszins iets van een model in te krijgen. Een tijd hebben we deze haargel gebruikt, deze wordt niet echt hard maar zorgt er wel net voor dat je de haartjes iets in een bepaalde richting kunt krijgen. Het ging er wel weer snel uit dus ik deed deze in de luiertas en deed af en toe gedurende de dag nog eens wat gel erin. Inmiddels zijn de haartjes zo lang dat ik er wel een speldje in kan doen en zijn ze zo lang dat ze wat minder springerig zijn geworden dus nu gebruiken we de haargel niet meer elke dag.

Zo, dit zijn de producten die we nu gebruiken. Welke producten zijn bij jullie favoriet? 

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.