Home » Fitmama: Help, hoe krijg ik mijn motivatie terug?

Fitmama: Help, hoe krijg ik mijn motivatie terug?

Fitmama
Ook ik ben de motivatie wel eens even kwijt. Afgelopen week was niet zo’n hele goede week, ik kwam amper aan het sporten toe, balen! Vast wel herkenbaar denk ik, toch? 

Om te beginnen is het heel normaal om de motivatie even kwijt te zijn. Of om te denken: “Dat doe ik morgen wel, één dag skippen is toch niet erg.”

Zo’n week had ik afgelopen week. Ik kwam even niet aan sporten toe en omdat ik ook niet TE streng voor mezelf wil zijn, accepteerde ik dit maar. Op zich prima en helemaal niet erg natuurlijk alleen het wordt dan wel steeds makkelijker om nog een dagje over te slaan, waardoor ik op een gegeven moment vier dagen ‘niks’ had gedaan. Toen dacht ik: “Nee, dit voelt niet goed, ik moet weer prioriteit geven aan het sporten.” Met de voeding gaat het overigens wel prima.

Klinkt simpel, maar dat is het niet als je ‘waarom’ niet duidelijk is. Wat is je drive, waarom wil je jouw doelen behalen. Dit kan voor iedereen anders zijn maar voor mij is mijn WHY heel duidelijk:

Ik wil laten zien dat een zwangerschap en bevalling er echt niet voor hoeven te zorgen dat je afgeschreven bent qua figuur. Figuur is een ruim begrip en je bepaalt helemaal zelf wat jouw doel is, het gaat dus absoluut niet om het hebben van een sixpack. Ik doel meer op het bereiken van een figuur waar JIJ je happy bij voelt, dat is het allerbelangrijkste. Het gaat mij erom te laten zien dat het kan, waardoor jij net dat kleine beetje vertrouwen krijgt om te denken, maar dan kan ik dat ook. 

Ik wil terug naar mijn lichaam voordat ik aantelde omdat ik me fit voelde, ik voelde me happy. En dat wil niet zeggen dat ik nu niet happy ben want ik ben super gelukkig met onze dochter en ons gezinnetje. Alleen wil dat voor mij dan niet zeggen dat ik geen doelen meer mag hebben qua fysiek omdat ik nu eenmaal mama ben. Daarnaast word ik blij van sporten en word ik blij van het proces om dit weer op te pakken, om weer met mijn voeding bezig te zijn en te sporten op een manier die bij mij past. En dat wil dan weer niet zeggen dat het niet goed is als jij dat niet wilt. Als jij het prima vind zoals je nu bent is dat heel waardevol en moet je zeker niks veranderen. Ik doel meer op iedereen die automatisch vervalt in het ‘ik ben nu mama dus hier moet ik het mee doen’. Als je echt wat wilt veranderen, als je waarom sterk genoeg is, dan kun jij dat ook. Ik vind het geweldig om mensen te inspireren en te coachen. Ik hoop dat als ik zelf mijn doelen haal en ik jullie dit laat zien, dat dit misschien net de druppel is voor jou. En dan hoop ik je in elk geval een ietsepietsje te inspireren om er gewoon voor te gaan, voor jezelf!

Dus tip 1: Doe even een stap terug en ga eens nadenken wat jouw waarom is. Schrijf het op, dan wordt het echt. Dit heb je nodig op momenten dat het even moeilijk is, want dan komt het aan op doorzettingsvermogen, op discipline. En dat is moeilijk op te brengen als je eigenlijk geen idee hebt waar je mee bezig bent.

Vandaar dat de quote op de foto hierboven één van mijn favorieten is.

Dan tip 2: Nothing worth having ever came out of a comfort zone. Gaat het makkelijk zijn? Nee, zeker niet. Ik kan er dan ook niet zo goed tegen als mensen tegen me zeggen: “Ja, maar jij hebt nu eenmaal zo’n figuur en bouw”. Onzin! Soms word ik daar een beetje chagrijnig van want vaak hebben deze mensen geen idee wat ik daar allemaal voor doe. Het komt niet aanwaaien, voor niemand niet. Vaak willen mensen wel je resultaat, maar: ben je bereid ervoor te werken?

Tja… En dan komt je waarom weer om de hoek kijken. Hoe graag wil je dit?

If you really want something, you’ll find a way. If not, you’ll find an excuse.

Dus…

Hopelijk heb ik jullie in elk geval even aan het denken gezet 🙂

Het is weer maandag dus er ligt een hele nieuwe week voor ons, let’s do this!

 

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

 

Deel:

3 Reacties

 1. 27 maart 2017 / 17:08

  Denk er over na om tijdje na bevalling met PT te starten, want la je resultaat ziet en plezier gaat ervaren, is het toch makkkelijker om gemotiveerd te blijven.

 2. 2 april 2017 / 10:30

  Echt een top artikel! Ik herken me erin zelf ook heel goed. Soms ben je echt je motivatie even kwijt maar als het echt een doel is wat bij jou past en wat je echt wilt, komt ze toch altijd terug.
  Ik vind het dan heel behulpzaam als ik iets nieuws ga proberen. Een tijdje terug was het bijvoorbeeld de workout videos von Tone it Up. Misschien ken je die ook al?

  Anyway ik zie je je doelen nu al behalen want je hebt gewoon de juiste mindset ervoor! Success en nog belangrijker veel plezier! 🙂

  • 3 april 2017 / 11:17

   Thanks Teresa, wat nieuws helpt bij mij inderdaad ook altijd! Die workout video’s ken ik nog niet, ik ga eens even kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.