Home » Fitmama: Mijn thuisworkout routine van afgelopen week

Fitmama: Mijn thuisworkout routine van afgelopen week

Thuisworkout

Ik ben nu ruim een week bezig met sporten (de bevalling is bijna 9 weken geleden) en ik heb ervoor gekozen de eerste periode voornamelijk thuis te sporten. Het leek me leuk om vandaag de workouts van afgelopen week met jullie te delen. Het eerste artikel van de nieuwe Fitmama serie! Lees je mee?

Tip: als je een oefening niet kent, zoek de naam even op via Youtube, dan zie je precies hoe je de oefening moet doen.

Maandag

 • 10 bicycle crunches
 • 20 leg lifts – Deze heb ik met gebogen knieën gedaan, gestrekt konden mijn buikspieren nog niet aan 😉
 • 30 crunches
 • 40 sec side plank links
 • 40 sec side plank rechts
 • 50 russian twists

Dinsdag

 • 60 squats

Woensdag

 • 10 squats
 • 10 lunges rechts
 • 10 lunges links
 • 10 calf raises
 • 10 crunches

Donderdag

 • 15 squat jumps
 • 5 push ups – Op de knieën
 • 25 high knees
 • 7 burpees – Zonder opdrukken
 • 10 lunges
 • 7 squats
 • 5 push ups – Op de knieën
 • 10 lunges
 • 5 push ups – Op de knieën
 • 7 squats
 • 15 squat jumps
 • 1 min wall sit
 • 5 push ups – Op de handen: ik probeer mezelf altijd uit te dagen en: het lukte!
 • 25 high knees

Vrijdag

 • 30 sec side plank links
 • 30 sec side plank rechts
 • 30 sec plank
 • 10 lunges links
 • 10 lunges rechts
 • 10 burpees – Zonder opdrukken

Zaterdag

Rustdag

Zondag

 • 55 squats

Ik kies ervoor om in het weekend elke week één rustdag te pakken en op de andere weekenddag doe ik squats. Het aantal squats loopt elke week op. Squats zijn makkelijk om te doen en de totale workout kost in het weekend dan niet veel tijd, dit maakt het voor mij haalbaar en zo ligt de lat niet meteen te hoog. Ik probeer telkens kleine succesmomentjes te creëren en als ik nu elke dag een mega lange workout plan weet ik dat ik er dagen bij heb dat het me niet gaat lukken. Dat komt wel weer maar ik wil het rustig opbouwen.

 

“Succes is the sum of small efforts, repeated day in & day out”

 

Nog wat tips

 • Zorg ervoor dat je de techniek goed uitvoert, dit is nog veel belangrijker dan het aantal herhalingen.
 • Luister naar je lichaam. Zo doe ik de push ups normaal gewoon op handen en voeten maar dit is nu nog erg zwaar dus doe ik ze op de knieën. Leg lifts doe ik normaal met gestrekte benen maar dat gaat nu nog niet dus pas ik de oefening aan zodat ik hem toch kan doen.
 • Plan elke keer een week vooruit. Dit doe ik met mijn workouts maar ook met mijn voeding. Een goede voorbereiding is het halve werk!

 

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Delen:

2 Reacties

 1. 13 maart 2017 / 09:00

  Ik mag vanwege een whiplash geen squats en lunges doen en ik mis het zo!

  Succes met het opbouwen.

  • 3 april 2017 / 11:01

   Oh wat vervelend, kun je wel andere dingen doen of mag je helemaal niet meer sporten? Thanks voor je berichtje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?