Home » Fitmama: plannen van mijn voeding en workouts

Fitmama: plannen van mijn voeding en workouts

Fitmama
Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom laat ik jullie vandaag zien hoe ik mijn voeding en workouts plan. Lees je mee?

Zoals jullie weten ben ik twee weken geleden gestart met een nieuwe Challenge van 90 dagen en hou ik jullie via mijn blog hiervan op de hoogte door middel van een Fitmama serie. Ik ben altijd bewust bezig met mijn voeding en ik probeer altijd dagelijks actief te zijn, al is het maar in kleine dingen. Nu net na de bevalling wil ik graag de touwtjes wat strakker aantrekken en zo’n Challenge van 90 dagen helpt me om net even beter te focussen en opnieuw een goede start te maken om weer terug in shape te komen.

Om deze Challenge goed te laten verlopen is het voor mij heel belangrijk dat ik weet wat ik moet doen want een fysiek resultaat komt niet vanzelf. Ik vind het dan fijn om te weten waar ik aan toe ben en daarom schrijf ik mijn voeding en workouts op en plan ik deze een week vooruit. Zo hoef ik alleen nog maar uitvoerend bezig te zijn en niet de hele dag of de hele week na te denken wat ik nu weer moet eten om goed uit te komen qua macro’s. Ook mijn workouts plan ik van tevoren in.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien doe ik dat gewoon in een simpel schriftje. De mensen die mij goed kennen weten dat ik verslaafd ben aan notitieboekjes (oeps…) en voor de Challenge heb ik er een gekozen met ‘Masterplan’ erop. Toepasselijk toch?

Dagelijkse structuur

Wat dagelijks terugkomt is de structuur over de dag. Ik verdeel mijn maaltijden goed over de dag dus ik kies voor meerdere kleine(re) maaltijdmomenten. Ik merk dat ik dan veel minder honger heb tussendoor wat het makkelijker maakt om de goede keuzes te maken omdat ik weinig snackzin heb. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik minimaal 1,5 liter water drink en ik start elke dag met mijn favo ontbijtje: een Herbalife smoothie, Herbalife thee en de Herbalife aloe mango drank. Vaak pak ik ’s avonds tussendoor nog een extra Herbalife smoothie omdat ik borstvoeding geef en extra voedingsstoffen nu heel belangrijk voor mij zijn.

Qua beweging heb ik mezelf als doel gesteld om dagelijks een korte workout te doen. Zoals je op de foto kunt zien plan ik deze ook in. Hiermee ben ik bewust laagdrempelig en easy begonnen zodat ik succes op succes kan stapelen. Korte workouts zijn voor mij nu net even wat praktischer in te plannen en zo ben ik toch actief bezig. Ik denk dat dit meer effect heeft dan bijvoorbeeld twee keer per week een uur de sportschool induiken. Straks ga ik zeker ook weer naar de sportschool want ik vind krachttraining veel te leuk maar voor nu past dit even beter bij me.

Neem de tijd om te plannen

Heel belangrijk, want ook die planning komt er niet vanzelf. Ik plan de week altijd vooruit op zondag. Dan ga ik even zitten met mijn notitieboekje en begin ik te schrijven. Mijn voeding verdeel ik in zes maaltijdmomenten: ontbijt, tussendoor, lunch, tussendoor, warme maaltijd en nog een tussendoortje. Ik probeer veel af te wisselen zodat het leuk blijft en niet saai wordt. Zo vul ik de dagen gewoon in en ook mijn workouts schrijf ik dus op. Ik probeer dan de verschillende spiergroepen wat af te wisselen om zo efficiënt mogelijk te trainen.

Ik ben iemand die van structuur houd dus het opschrijven werkt voor mij. Doe ik dit niet dan zijn er vaak geen boodschappen in huis en mijn valkuil is dan om maaltijden over te slaan, niet goed. En zonde, want als ik het plan is er niks aan de hand.

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

1 Reactie

  1. 21 maart 2017 / 07:40

    Plannen werkt wat dat betreft echt fijn; ook met boodschappen doen handig (en kost minder tijd). Als niet sportieveling kijk ik nu ook uit naar moment dat ik na de bevalling weer wat mag doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.