Home ยป Gebruik ik Herbalife producten tijdens de zwangerschap?

Gebruik ik Herbalife producten tijdens de zwangerschap?

Herbalife

Jaaaaa, zeker weten! Hier krijg ik veel vragen over dus het leek me leuk er een artikel van te maken. Veel mensen vragen me: “Jij gebruikt toch ook van die shakes? Doe je dat nu dan nog?” Ik zal je uitleggen wat ik nog wel en niet gebruik en vooral ook waarom.

Vooraf wil ik wel even duidelijk zeggen dat mijn manier niet de enige goede manier is dus zo zwart wit moet je het niet zien. Ik heb voornamelijk gekeken naar de wetenschappelijke achtergrond omdat ik me daar gewoon heel erg goed bij voel en dit vanuit mijn opleiding en beroep als diëtist ook zo heb meegekregen.

 

Welke Herbalife producten gebruik ik nu nog tijdens de zwangerschap?

 

Formule 1 shake
De shake sowieso, dat is al ruim 4 jaar mijn ontbijt en ik voel me daar super goed bij. Ik gebruik deze nu juist heel consequent tijdens de zwangerschap omdat er heel veel voedingsstoffen inzitten en dat nu juist extra belangrijk is. Nogmaals een bevestiging dat de shake ook gewoon voeding is. Het is dan ook een voedingsshake en geen eiwitshake, big difference! Je mag deze gerust blijven eten tijdens de zwangerschap. Soms heb ik heel veel zin in extra dingen en daar geef ik wel wat vaker aan toe dan normaal maar dat vind ik niet erg. Als ik het teveel vind worden dan pak ik op de momenten dat ik zin heb in iets ongezonds gewoon een extra shake. Dan is die behoefte helemaal weg en ik weet dat ik weer veel goede dingen binnen heb gekregen, ideaal!

Aloe mango drinksiroop
Dit is een lekkere drank met 40% puur aloë vera die ook goed is voor je darmen en spijsvertering. Ik maak vaak een bidon van 750 ml water en dan een scheut aloe erdoor en wat ijsblokjes. Heerlijk en ik heb meteen heel wat vocht binnen. Deze drink ik rustig op gedurende de ochtend. De rest van de dag drink ik gewoon water.

Instant theedrank
De thee drink ik nog maar wel wat minder in verband met de cafeïne die erin zit en dat kun je tijdens de zwangerschap beter iets beperken. Gemiddeld drink ik nog 1 kop Herbalife thee per dag, vaak ’s ochtends. Ik hou namelijk ook heel erg van een kop koffie dus soms heb ik daar net meer zin in en dan pak ik dat. Wisselt dus een beetje. Het advies is om niet meer dan 2 koppen koffie per dag te drinken in verband met de hoeveelheid cafeïne. Bij mij is het nu dus vaker 1 kop thee en 1 kop koffie maar er zijn ook dagen dat ik helemaal geen thee en koffie drink. Ik kijk dus echt waar ik zin in heb en wat past binnen de hoeveelheden.

Proteinereepjes
Jaa die blijven favoriet ๐Ÿ˜‰ Dit zijn eiwitrijke repen voor tussendoor en die zijn mega lekker. Ook heel handig om mee te nemen voor tussendoor. Ik heb er altijd een paar in mijn tas.

Rebuild Strenght
Na de krachttraining pak ik gewoon de herstelshake. Ik blijf ook gewoon doorsporten tijdens de zwangerschap. Ik doe nu nog bootcamp en krachttraining en dat voelt heel goed. Ik luister gewoon goed naar mijn lichaam en kijk goed wat wel en niet kan. Ik ga dus niet meer helemaal tot de max, wat dat betreft heb ik mijn doelen gewoon wat bijgesteld.

CR7 Drive
Dit is de sportdrank die Cristiano Ronaldo ontwikkeld heeft en die gebruik ik gewoon tijdens de bootcamp en krachttraining. Nog super lekker ook!

(de hele SKIN lijn)
Dat is de huidverzorgingslijn en daar gebruik ik ook alle producten van maar dat heeft natuurlijk niet heel veel met voeding te maken haha.

MintMaskMonday

 

Welke producten gebruik ik nu tijdens de zwangerschap niet meer?

 

Multivitamine
Sinds we besloten voor een kindje te gaan ben ik gestopt met de multivitamine van Herbalife. De multivitamine van Herbalife is een super goede natuurlijke multi die ik tot toen ook dagelijks gebruikte. Tijdens een zwangerschap of kinderwens heeft je lichaam alleen net andere behoeften. In een multivitamine zit vaak teveel vitamine A en juist te weinig (of geen) vitamine D en foliumzuur. Zo ook in de multi van Herbalife. Vandaar dat ik ben overgestapt op een speciale multivitamine voor zwangere vrouwen met toegevoegd EPA en DHA (visvetzuren). In deze multi zit geen vitamine A en juist wel vitamine D en foliumzuur in precies de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Dit is ook een advies van de Gezondheidsraad en zou ik dus altijd volgen en ook adviseren. Zo staat het ook in de dieetbehandelingsrichtlijnen en ik wil natuurlijk alleen het beste voor ons kindje dus pas ik dit soort kleine dingen even aan.
Normaal pak ik de Herbalifeline (visolie) van Herbalife maar omdat deze hier al in zit laat ik die nu even achterwege. Straks ga ik de multivitamine en de Herbalifeline natuurlijk gewoon weer gebruiken.

Nog even een kleine disclaimer: Herbalife producten zijn geen medicijn maar gewoon voeding. Vandaar dat je deze producten ook gewoon kunt blijven gebruiken tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap ๐Ÿ™‚ Gebruik de producten alleen niet om af te vallen tijdens je zwangerschap. Veel mensen denken bij Herbalife namelijk meteen aan afvallen (van vroeger haha) maar Herbalife staat voor een healthy active lifestyle. Als je de producten tijdens je zwangerschap gewoon als aanvulling op je voeding gebruikt is dit juist heel erg goed en zou ik dit iedereen aanraden.

 

Als je meer wilt weten of nog vragen hebt dan laat het me weten via het contactformulier ๐Ÿ™‚

 

Liefs Nicky

Deel:

3 Reacties

 1. Patricia
  12 juli 2016 / 19:17

  WoW wat goed om te weten. Ik gebruik ook veel producten en supplementen van Herbalife. Daardoor voel ik me fit en heb ik geen migraine meer. Mijn vk raadde aan om tijdens mijn zwangerschap te stoppen omdat oa de shakes teveel vitamine a bevatten dus deed ik dat braaf. Wel met gevolg een stuk minder fit te zijn.

  Als we in de toekomst nog een kinderwens hebben blijf ik zeker ontbijten en soms lunchen met de shakes!

  Bedankt voor de tips!!

  • 13 juli 2016 / 07:33

   Hoi Patricia, vanwege de vitamine A heb ik wel de multi dus vervangen. Als je de producten als aanvulling op de rest van je voeding gebruikt is het prima, zolang je het maar niet gebruikt om af te vallen ๐Ÿ™‚ succes en bedankt voor je berichtje, leuk!

 2. X
  10 oktober 2020 / 21:53

  Doe je ook de pdm nog in je f1 shake? Of drink je deze nu met melk omdat je zwanger bent?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.