Home » Herbalife Level 10 Challenge | Mijn voedingspatroon

Herbalife Level 10 Challenge | Mijn voedingspatroon

level 10 klaar

Vandaag weer een artikel over mijn Herbalife Level 10 Challenge. Ik kreeg heel veel vragen over hoe ik mijn resultaat had behaald, en vooral ook wat ik dan precies gedaan had qua voeding en training. In dit artikel ga ik jullie wat meer vertellen over mijn voeding.

Level 10 voor en na

Even een note vooraf: dit is een individueel voedingspatroon dus het wil niet zeggen dat dit voor iedereen werkt. Dit is berekend op basis van mijn behoefte en wat ik al gewend was qua eten en alleen bedoeld ter inspiratie, dus ga het niet klakkeloos overnemen want dat gaat waarschijnlijk niet werken.

Macronutriënten

Macronutriënten zijn de voedingsstoffen waar we het meeste van nodig hebben: koolhydraten, eiwitten en vetten. Omdat ik voor spiermassa opbouw ging heb ik deze op de volgende manier ingedeeld: 50% koolhydraten, 30% eiwitten (2 gram per kilogram lichaamsgewicht) en 20% vet. Hier kreeg ik al veel verbaasde reacties over want koolhydraten moet je toch juist zo veel mogelijk vermijden? Nee helemaal niet, koolhydraten zijn je eerste energiebron dus die moet je zeker niet gaan schrappen. Wat je natuurlijk wel kunt doen is de overbodige koolhydraten zoals koek, snoep en gebak zoveel mogelijk vermijden, dat heb ik ook gedaan. Maar niet alle koolhydraten.

Daarnaast zijn de calorieën natuurlijk belangrijk. Om optimaal spiermassa te kunnen opbouwen heb ik heel veel gegeten. Een gemiddelde vrouw heeft 2000 calorieën per dag nodig, daar ben ik 500 calorieën boven gaan zitten dus ik at gemiddeld 2500 calorieën per dag (in de juiste verhoudingen).

Je lichaam kan per maaltijdmoment maar ongeveer 25 gram eiwitten opnemen, dus is het belangrijk dat je deze goed over de dag verdeeld. Het had geen zin gehad als ik hierboven ging zitten want mijn lichaam kan dat dan toch niet gebruiken voor spieropbouw dus het zou mijn lichaam weer verlaten of het wordt opgeslagen als vet en dat wilde ik natuurlijk niet.

Balans

Ik ben niet iemand die ineens big change alles gaat veranderen, ik hou meer van kleine stapjes in de goede richting. Hierdoor kan ik het op de lange termijn ook volhouden. Dus ik ben heel bewust bezig geweest met mijn voeding en training maar als we bijvoorbeeld een verjaardag hadden heb ik ook gewoon een stukje (Limburgse) vlaai gegeten. Dat laat ik er dan niet voor staan, ik maak daarin dan wel keuzes: bijvoorbeeld wel een stukje vlaai maar weinig van wat er op tafel staat. Of geen vlaai en wel wat van de snacktafel. Naar mijn idee gaat het uiteindelijk allemaal om de balans, dat zorgt uiteindelijk voor lange termijn resultaat.

Wat zijn dan producten die ik veel gebruikte?

In het begin van de Challenge at ik 2x per dag warm (voornamelijk rijst, groente en kip). Dit paste niet zo bij me dus na 2 weken ongeveer ben ik gewoon overgegaan op brood ’s middags. Als ontbijt gebruik ik al jaren de voedingsshake van Herbalife, dat bevalt prima en is een super start van de dag voor mij. Mijn lunch bestond vaak uit brood (vaak 4 sneetjes met eiwitrijk beleg zoals kipfilet, rosbief, kalkoen, ham etc). Of 3 sneetjes met nog een schaaltje kwark met wat fruit bijvoorbeeld, dit wisselde ik altijd af. Of 2 sneetjes brood met wat crackers met tonijn en huttenkase en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als tussendoortje pakte ik ook wat eiwitrijks zoals een proteïnereepje met bijvoorbeeld een gekookt eitje of 1-2 boterhammen of een combi van crackers en boterhammen met wat fruit. Of een handje ongezouten noten. Ik at ook vaker eierkoeken (om aan mijn koolhydraten te komen). Soms nam ik ook een extra shake tussendoor (vooral op trainingsdagen).

Ik at dus echt 5-6x per dag in de juiste verhoudingen. En dat was ook voor mij in het begin best even puzzelen hoor, maar daar word je vanzelf handig in en dan gaat het vanzelf.

Herbalife

Als aanvulling op mijn voeding heb ik producten van Herbalife gebruikt. Deze gebruik ik al 3 jaar en zijn super handig als aanvulling, zo weet ik zeker dat ik alles binnenkrijg wat mijn lichaam nodig heeft.

Mijn ontbijt was elke ochtend hetzelfde:

 • F1 voedingsshake (deze gebruikte ik ook tussendoor of na een drukke dag voor het slapen gaan). In de ochtend maak ik deze altijd klaar met halfvolle melk of yoghurt.
 • Personalised Protein Powder (PPP). Deze deed ik door de shake waardoor ik elke keer weer 5 gram extra eiwit binnenkreeg zonder daar iets extra’s voor te moeten doen. De proteïnepoeder is rijk aan soja- en weiproteïnen.
 • Aloe Mango drinksiroop. Super fijn voor de spijsvertering en erg lekker. Bevat 40% Aloë Verasap, dit is een hele heilzame plant.
 • Instant theedrank. Heerlijk en een oppepper qua energie, dus kan ik de dag meteen goed beginnen.

Overige producten en supplementen:

 • Multivitamine Complex ter aanvulling (3x per dag 1 tablet).
 • Thermo Complete in de ochtend 1 tablet om 10 uur en in de middag 2 tabletten om 15 uur. De Thermo Complete helpt me vanwege de mix van natuurlijke caffeïne heel erg op drukke dagen door de concentratie en alertheid te verhogen. Ook heel handig met bloggen!
 • Proteïnereepjes. Mijn favoriet, want ze zijn zo lekker!! Vooral de citroensmaak vind ik erg lekker. Deze reepjes bevatten 10 gram eiwit per reep wat me helpt magere spiermassa op te bouwen.
 • Herbalifeline. Dit is een omega-3 supplement, wij eten niet standaard 2 keer per week vis dus op deze manier zorg ik toch dat ik de goede visvetzuren binnenkrijg. De vetzuren uit de visolie komen niet van gekweekte vis wat de kwaliteit hoger maakt en mijn lichaam dit dus optimaal kan opnemen (3x per dag 1 capsule).
 • Tang Kuei. Dit is een supplement voor vrouwen wat kamille en Tang Kuei bevat (3x per dag 1 tablet). Dit helpt me heel erg tijdens bijvoorbeeld mijn maandelijkse periode (Kamille werkt verzachtend en kalmerend) en omdat ik wat meer ging sporten zorgde dit voor minder stijfheid in mijn spieren. Ik heb al een hele tijd last van mijn rug namelijk (met oefeningen en de juiste balans is dat wel onder controle gelukkig).

Specifieke sportproducten van de Herbalife 24-lijn:

 • H3O Pro. Dit is een isotone sportdrank die ik dronk tijdens de krachttraining of Bootcamp.
 • Rebuild Strenght. Dit is een herstelshake voor na de krachttraining, bevat 25 gram proteïne (combi van wei- en caseïneproteïne) om me te helpen magere spiermassa op te bouwen. Deze neem ik ook meteen binnen een half uur na mijn krachttraining omdat dit dan het beste wordt opgenomen.
 • Hydrate. Dit is een drank zonder koolhydraten en alleen elektrolyten (dus ook geen calorieën). Deze gebruik ik als ik korter dan een uur train (dan is aanvulling van koolhydraten niet noodzakelijk omdat je lichaam zelf een voorraad van ongeveer een uur heeft). Ook dronk ik deze weleens overdag in plaats van water bijvoorbeeld (net als de Aloë Mango dranksiroop).

Fatsecret / My Fitness Pal

Gedurende de Challenge heb ik mijn voeding bijgehouden met behulp van een app. Ik gebruikte toen Fatsecret hiervoor. Je kunt dan precies zien hoe je zit qua verhoudingen en waar je dus nog dingen moet aanvullen. Heel handig! Inmiddels gebruik ik liever de app My Fitness Pal, deze vind ik net iets fijner. Hebben jullie nog tips voor andere apps misschien?

Zoooo… Lang verhaal, super tof als je het tot het einde hebt gelezen!

Binnenkort zal ik ook een artikel schrijven over mijn trainingen en wat ik dan precies deed. Hopelijk vonden jullie dit leuk om te lezen en hebben jullie er wat aan om te zien wat ik deed qua voeding. Heb je vragen? Stel ze gerust in de comments 🙂

 

Deel:

4 Reacties

 1. Robert-Frank
  9 augustus 2015 / 10:24

  Leuk en informatief te lezen deze info!

  Welke alternatieven zijn er ipv de Herbalife producten?

  • 4 januari 2016 / 20:50

   Hoi Robert-Frank,
   Dankjewel!! Je kunt ook een heel eind komen met gewone voeding, alleen is het dan iets lastiger voor mij om mijn eiwitten en alles binnen te krijgen, vandaar dat ik kies voor aanvulling dmv Herbalife. Je kunt hiervoor ook andere producten gebruiken hoor, als je maar aan je totale behoefte per dag komt. Helaas zijn alleen niet alle producten van goede kwaliteit, heel weinig zelfs. Plus je krijgt bij de producten van Herbalife altijd de begeleiding van een coach en bij andere producten die je in de winkel koopt niet. Persoonlijk vindt ik dat ook een heel belangrijk punt :).
   Groetjes Nicky

 2. 9 augustus 2015 / 11:46

  wat goed zeg! En tof om dit zo allemaal heel gedetailleerd te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.