Home Β» Herbalife Level 10 Challenge – Progress

Herbalife Level 10 Challenge – Progress

Level10

Tijd voor een update voor wat betreft de Herbalife Level 10 Challenge waar we mee bezig zijn! We hebben 29 van de 90 dagen gehad, dus nog 61 dagen te gaan. Het verschil is goed te zien op de foto’s maar nog belangrijker: ik voel me super fit! Ik maak weer lange dagen, ik heb lol en om dit samen te kunnen doen met Vanja is super FUN!

(Even voor de duidelijkheid… het voelt een beetje ‘out of my comfortzone’ en een beetje eng om zo op de foto te gaan maar we wilden ons resultaat graag delen en laten zien…)

Wat doen we?

We krijgen nu heel vaak de vraag: ja maar wat doen jullie dan? Nou… We letten vooral heel erg op onze voeding. Wat we aan het doen zijn heet ‘bulken’ en dat wil zeggen dat je spiermassa gaat opbouwen. We zorgen dat we per dag 500 kcal boven onze behoefte zitten. Vanja komt dus uit op 3000 kcal per dag en ik kom uit op 2500 kcal per dag. Voor je lichaam is het optimaal om spieren op te bouwen. Daarnaast is de verhouding tussen koolhydraten (50%), eiwitten (30%) en vetten (20%) cruciaal. Voeding is het allergrootste onderdeel van de Challenge. Maar ik zou ik niet zijn als ik ook hier weer zeg: het gaat om de balans. Wij kiezen ervoor om 90 dagen echt te ‘knallen’. Ik probeer zoveel mogelijk extraatjes te laten staan maar af en toe neem ik ook gewoon een koekje of een stuk (Limburgse) vlaai. Vanja is hier wat ‘strikter’ in maar dit helpt mij juist om de rest van de dagen goed vol te houden. Dus kijk wat bij je past, maar denk niet dat je per se 90 dagen lang dan maar niet moet snoepen. Nee… lekker doen (maar wel met mate πŸ˜‰ ). Het gaat om de lange termijn. De Herbalife Level 10 challenge duurt 90 dagen maar ik wil na 90 dagen niet ineens alles weer loslaten en terugvallen in mijn oude patronen. Vandaar dat ik nu liever kleine aanpassingen maak en ook af en toe ‘zondig’ zodat ik de balans handhaaf in mijn leefstijl waardoor het makkelijk is om vol te houden.

Ik zie vaak dat mensen fanatiek gaan sporten en na een aantal weken/maanden nog steeds geen resultaat zien. Sporten is zeker belangrijk maar als je daarbij je voeding overslaat zal het resultaat uitblijven. Wij focussen ons voor 80% op de voeding en 20% op het sporten. Dan krijgen we de vraag: “Maar hoevaak sport je dan?” Als mensen de foto’s zien krijgen we vaak reacties als: “Ja maar, ik kan niet elke dag naar de sportschool”. Dat hoeft ook niet, dat doen wij ook niet… Rust is namelijk net zo belangrijk als het trainen zelf! Kijk wat bij je past, dat is het belangrijkste. Wij trainen nu 3x per week. Vanja doet er vaak nog een avond bootcamp bij (ik doe soms mee, soms sla ik over). De 3x dat we in de sportschool trainen, trainen we ook echt (lijkt overbodig om te zeggen maar ik zie zo vaak dat het uurtje sporten vooral gezellig kletsen is πŸ˜‰ ). En… de trainingen die we doen zijn zwaar. We trainen met gewichten waarmee we de laatste set het aantal herhalingen net niet meer halen. Lukt dit wel? Dan gaat het gewicht de volgende training omhoog. We trainen ook elke dag een andere spiergroep. Op maandag trainen we borst, schouders en triceps. De woensdag is altijd ‘legday’ (dus benen) en op vrijdag trainen we rug en biceps.

Dus moet je perse elke dag naar de sportschool om dit resultaat te behalen? Nee, dat doen wij ook niet. Is het dan een makkie om dit resultaat te halen? Nee: “Nothing truly ever came out of a comfort zone”. Mijn sleutel tot succes is: vallen en gewoon weer opstaan. Ik heb ook ‘mindere’ dagen ertussen zitten. Maar dan ga ik niet bij de pakken neerzitten, morgen is weer een nieuwe dag. En zo gaat het stapje voor stapje beter, want als ik zie waar ik vandaan kom dan heb ik al een lange weg afgelegd!

Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren, ga voor de beste versie van jezelf. Wat dat ook is. Elk doel dat je jezelf stelt is goed!

Lijkt zo’n Herbalife 90 dagen Challenge je ook wel wat en wil je er meer over weten? Vul dan het contactformulier in (geef even aan dat je meer info wilt over de Challenge) en dan neem ik even contact met je op, vrijblijvend natuurlijk. Als je nu start ben je nog net voor de zomer fit, bikiniproof, beach ready … whatever πŸ˜‰ Wie doet er met ons mee?

Ohja… Je kunt ook nog te gekke prijzen winnen. Lees even mijn vorige artikel terug over de Level 10 Challenge.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar jullie doelen? Laat het me weten in een reactie!

 

Deel:

2 Reacties

  1. 22 april 2015 / 10:40

    Leuk stukje, balans is inderdaad de sleutel naar succes! Nog 60 dagen te gaan voor mij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.