Home » Hoe ga ik het sporten weer oppakken na deze zwangerschap?

Hoe ga ik het sporten weer oppakken na deze zwangerschap?

Het sporten is toch wel iets wat ik tijdens deze zwangerschap heel erg mis. Toen ik zwanger was van Lot ben ik blijven bootcampen tot ik 30 weken zwanger was en had ik fysiek gezien een hele goede zwangerschap. Dat is nu wel even anders. Door zwangerschapsischias heb ik het sporten al vroeg in deze zwangerschap vaarwel moeten zeggen. Iets waar ik super erg van baal maar hey, alles voor de kleine man!

Doordat ik het nu zo mis kan ik niet wachten om het sporten straks weer op te pakken. Rustig aan natuurlijk en first things first, maar het is wel iets wat me bezighoudt. Ik weet in elk geval zeker dat ik sommige dingen anders ga doen dan na mijn vorige zwangerschap.

Fitnessen

Ik wil heel graag weer gaan fitnessen, als topsporter heb ik jarenlang in de sportschool getraind en ergens mis ik dat heel erg. Na mijn zwangerschap van Lot heb ik ervoor gekozen om voornamelijk thuisworkouts te gaan doen. Dit is me super goed bevallen en deze zal ik ook zeker weer gaan doen maar daarnaast lijkt het me super lekker om wel weer de sportschool in te duiken. Misschien ga ik ook kijken of crossfit bij me past. In mijn topsporttijd trainde ik eigenlijk nooit op apparaten in de sportschool, alles ging met losse gewichten en dat vond ik fantastisch dus ik denk dat crossfit ook wel heel goed bij me zou passen. We zullen zien.

Hardlopen

Diegene die mij kennen of al een tijdje volgen weten dat ik een beetje een haat/liefde verhouding heb met hardlopen. Toch is dat iets waar ik nu weer heel erg naar uit kijk. Lekker in de buitenlucht, zeker als het straks wat frisser is. Tijdens het hardlopen luister ik altijd naar muziek of podcasts en kan ik even mijn hoofd leegmaken, heerlijk. Mijn rug is altijd al mijn zwakke punt geweest, als topsporter al dus ik moet wel nog even zorgen voor goede hardloopschoenen want anders is het hele hardloopgebeuren waarschijnlijk van korte duur. Zeker nu ik ook nog zal moeten herstellen van de zwangerschapsischias wat toch ook min of meer vanuit mijn rug komt. Daar ga ik dus zeker goede begeleiding bij zoeken. Qua hardloopschoenen ben ik altijd fan geweest van Asics schoenen dus de kans is groot dat ik hier deze keer ook weer voor kies. Ik heb zelf best smalle voeten en de pasvorm is dan soms lastig maar deze is bij Asics schoenen voor dames voor mij perfect. Qua kleuren hou ik altijd wel van een roze tintje of een andere stoere kleur. Ik kies in elk geval nooit voor een basic helemaal zwarte schoen. Daarnaast is de kwaliteit van de schoen gewoon heel goed, dus ze gaan ook lang mee.

Bootcampen

Als bootcamptrainer bij Fitcamp Venlo kijk ik natuurlijk ook weer uit naar de Bootcamp op donderdagavond. Vooral de gezelligheid en de fun mis ik heel erg, het is zo’n gezellige groep! Het samen sporten is iets wat heel goed bij me past. Zeker ter afwisseling op het hardlopen en fitnessen.

Thuisworkouts

Daarnaast wil ik thuisworkouts blijven doen. Ik vind dat echt ideaal met een kleine thuis. Je kunt in 10-15 minuten prima een fatsoenlijke workout doen zonder ergens naartoe te hoeven. Ik haal veel thuisworkouts van Pinterest, daar kun je heel veel voorbeelden vinden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sportshowroom.nl

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.