Home » Hoe gaan we de babykamer inrichten?

Hoe gaan we de babykamer inrichten?

Babykamer inrichten

Een vraag die ik heel vaak krijg. Waar gaat de baby slapen? Jullie hebben toch ‘maar’ twee slaapkamers? Ik had niet verwacht dat je weer zwanger zou worden zonder eerst te verbouwen. Vandaag deel ik onze overwegingen over waar de baby gaat slapen en waarom we hiervoor kiezen. Lees je mee?

Babykamer inrichten

Ergens snap ik de vraag heel goed en ergens vind ik het een hele gekke vraag. Bijna aanvallend hoe de vraag soms gesteld wordt, of dat is misschien hoe ik het af en toe opvat, dat kan ook. Of het nu wel of niet positief bedoelt is, ik vind het prima om even wat duidelijkheid te geven omdat wij 100% happy zijn met hoe we het gaan doen. En dat is natuurlijk het belangrijkste!

Wij wonen sinds oktober 2017 in dit huis en we zitten hier helemaal op onze plek! Zoals jullie weten is Lot ook gewoon in ons toenmalige appartement geboren dus wat dat betreft weten jullie dat wij niet mega veel waarde hechten aan materialistische dingen. Wat wij wel heel belangrijk vonden in onze overweging om voor een tweede kindje te gaan was de mogelijkheid om de kids ooit een eigen kamer te kunnen geven. Die was er op de flat niet. Daarom zijn we verhuisd. En die is er hier wel. Probleem opgelost.

We hebben inderdaad twee slaapkamers, wel twee hele ruime slaapkamers. Onze slaapkamer is zo groot dat er prima twee kamers van gemaakt zouden kunnen worden. Ook dakkapellen plaatsen om de kamer nog groter te maken zou mogelijk zijn. Toch kiezen we hier niet voor omdat onze kamer dan geen eigen ingang zou hebben als we de kamer opsplitsen en met het oog op toch een grote verbouwing over een aantal jaren gaan we dat ook niet doen. Waar gaat de baby dan slapen? Je raadt het al: gewoon bij ons op de kamer. Geen probleem. Ruimte genoeg.

Babykamer inrichten

Deze foto maakte ik afgelopen week. Dit is dus een gedeelte van onze slaapkamer waar we nu nog kledingkasten, een bankje en alvast het babywiegje hebben staan. Ik krijg via Instagram heel veel vragen over waar ik het wiegje heb gekocht: via marktplaats. Het is een handgemaakt vintage wiegje dus helaas zo nergens te koop. Dit gedeelte wat je hier op de foto ziet gaan we omtoveren tot een heel mooi babykamertje. De kasten verschuiven naar een andere plaats in onze slaapkamer zodat die hoek helemaal vrijkomt. Het vintage bankje gaan we verkopen, dus mocht je interesse hebben dan stuur me maar even een berichtje.

Voor ons voelt dit helemaal goed. Lot heeft ook de eerste vier a vijf maanden bij ons op de kamer gelegen en als je borstvoeding geeft wordt zelfs geadviseerd om je kindje minimaal zes maanden bij je op de kamer te laten slapen. Ik heb bij Lot langer dan een jaar borstvoeding gegeven en dat ben ik nu ook weer van plan.

Babykamer inrichten

Hoe het er nu uitziet gaan broer en zus daarna gewoon samen op de kamer slapen op de kamer die nu van Lot is. Dat is prima te doen qua grootte. Of wellicht wisselen we de kamers wel om en verhuizen wij naar Lots huidige kamer en krijgen de kids samen de grotere kamer. We zien wel.

En de grote verbouwing?

Die gaat er zeker komen maar pas over een aantal jaren. Zoals gezegd vinden wij het belangrijk dat ze uiteindelijk hun eigen kamer hebben en dat hebben ze na de verbouwing. Voor ons dus echt nul redenen om niet voor een tweede wondertje te gaan, de gezinsbasis en liefde is zoveel belangrijker dan bijvoorbeeld ruimte. Dat vinden wij tenminste.

Tegen de tijd dat het wat actueler wordt ga ik jullie zeker meenemen in het hele verbouwproces. Zo willen we de keuken bij de woonkamer trekken, net als de ruimte die nu als serre dient. Wellicht gaat de badkamer naar boven en komt er beneden een extra werkkamer. We willen graag openslaande deuren naar onze tuin en zo zijn er nog wel meer dingetjes. Ideeën genoeg in elk geval. En niet geheel onbelangrijk: allemaal realiseerbaar. Er is namelijk al een aannemer met ons meegelopen door het huis om de mogelijkheden te bespreken.

Hopelijk hebben jullie nu een idee hoe en waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. Ik neem jullie uiteraard ook mee in de voortgang van de babykamer nu, dus stay tuned!

 

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.