Home » Hoe hebben we samen de babynaam gekozen?

Hoe hebben we samen de babynaam gekozen?

babynaam kiezen

Hoe hebben wij uiteindelijk de definitieve meisjesnaam gekozen? Die vraag heb ik nog niet beantwoord op mijn blog. Best wel een dingetje want ja, zo’n naam draag je voor je hele leven.

Vanja en ik wisten al jaren dat we graag kinderen zouden willen (als dit ons gegund zou zijn natuurlijk). Ik heb wel vaker lijstjes gemaakt met namen die ik leuk vond en we hebben het er samen ook wel eens over gehad. Niks definitiefs overigens maar meer om eens te kijken of we op één lijn zouden zitten, al snel bleek dat dit in elk geval wel het geval was, fijn!

Toen ik net zwanger was heb ik meteen wat apps gedownload en één daarvan is de app van Ouders van Nu. Hier kun je babynamen bekijken en ook opslaan dus zo had ik al een kleine eerste selectie. Toen ik zo’n 16 weken zwanger was heb ik dit lijstje eens aan Vanja voorgelezen en er zaten veel namen tussen die we allebei mooi vonden. We wisten toen net dat we een meisje verwachtten. De naam die we uiteindelijk hebben gekozen zat er toen ook al tussen en was toen ook al de naam die Vanja het meeste aansprak.

Fijn, we hadden een idee van de soort naam en welke stijl, dat was in elk geval een begin. Ik wilde de naam nog niet definitief kiezen omdat er nog zoveel meer namen zijn en ik wilde er nog even voor gaan zitten om me nog wat meer te oriënteren. Dus uiteindelijk groeide het lijstje weer.

Toen we op vakantie waren op Texel zijn we er eens echt voor gaan zitten en heeft Vanja ook nog wat op internet gezocht. Ik was toen 20 weken zwanger. Uiteindelijk hebben we allebei een top 25 namen gemaakt. Deze hebben we vergeleken en toen allebei ons lijstje ingekort naar een top 10. Vervolgens weer vergeleken en maakten we allebei een top 3 (ook echt op volgorde). Uiteindelijk hebben we deze weer met elkaar vergeleken en toen bleek dat we dezelfde naam op nr. 1 hadden staan, wauw! Dusja, toen waren we er snel uit en was de naam definitief. Daar hebben we natuurlijk op geproost (alcoholvrij, ik althans).

Inmiddels ben ik 37 weken zwanger en zijn we allebei nog steeds super blij met de naam. En nee, die ga ik natuurlijk nog niet aan jullie verklappen, nog even geduld.

 

Hoe hebben jullie de babynaam uitgekozen? Zaten jullie ook op één lijn of juist helemaal niet?

 

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.