Home » Hoe ik mijn workouts inplan als mama

Hoe ik mijn workouts inplan als mama

Workouts

Hallo maandag, nieuwe week! Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn workouts inplan want dat vergt weer net wat meer planning nu ik mama ben. Lees je mee?

Ruim 1,5 maand geleden schreef ik al een artikel over hoe ik mijn voeding en workouts plan. Inmiddels is er alweer een hoop veranderd dus tijd voor een update.

Ik doe nog steeds thuisworkouts maar inmiddels heb ik het hardlopen ook weer opgepakt.

Thuisworkouts

Voor de thuisworkouts gebruik ik nu een app: 7 Minute Workout. Ik heb de betaalde versie gekocht, deze kostte iets meer dan 2 euro maar dan had ik toegang tot alle workouts. Ik had eerst namelijk de gratis versie maar deze vond ik toch niet zo fijn. Deze app is echt ideaal… In 7 minuten heb je een HIIT training gedaan en dat kan altijd ergens tussendoor, dus no excuses! Ik doe dit vaak als Lot slaapt of ’s ochtends meteen als ik opsta.

Hardlopen

Daarnaast heb ik me in een opwelling opgegeven voor VenloStormt (11,4 km). Dit event is op 11 juni dus ik moet aan de bak want dat is al dichtbij. Afgelopen jaar heb ik ook meegedaan maar dan met de 6,7 km. Ik was toen 7 weken zwanger van Lot en ik vond het behoorlijk pittig maar ik hoop nog steeds dat dit door de zwangerschap kwam. Tenminste, daar hou ik me maar aan vast 😉 Dat de 11,4 km afzien gaat worden dat weet ik zeker maar ik hou wel van uitdagingen en de fun vind ik ook erg belangrijk. Vanja en Lynn en nog heel wat mensen van de sportschool rennen mee dus die slepen me er wel doorheen. Inmiddels heb ik de eerste paar runs er weer opzitten en het gaat niet vanzelf, maar het voelt goed om weer aan de slag te zijn met mijn eigen lichaam. De conditie is nog niet wat het geweest is maar ik merk bij elke training wel verbetering.

Hoe plan ik de workouts in?

Ik heb mijn kantoor in een grote sportschool in Venlo. Ik werk daar op maandag de hele dag en op woensdagochtend. Dat zijn twee momentjes dat ik hardlooptrainingen kan inplannen. Vaak doe ik dit dan gewoon binnen op de loopband. Het combineert makkelijk met werken omdat het in hetzelfde gebouw zit. Ik ga dan gewoon met sportkleren aan naar het werk, dat ziet er ook niet raar uit in een sportschool. Nu het ’s avonds wat langer licht is kan ik ’s avonds als Vanja thuis ik ook weleens gaan rennen maar vaak komt dat er niet van en is de derde keer in het weekend. Mijn doel is om tot VenloStormt in elk geval drie keer per week te rennen en de duur en afstand langzaam weer op te bouwen. De 7 Minute Workout kan ik natuurlijk gewoon doen als ik thuis ben dus die doe ik altijd tussendoor.

Ik plan op zondag altijd mijn volgende week in, dat doe ik ook met mijn workouts. Ik vind het fijn om te weten waar ik aan toe ben en het geeft me rust als alles in de planning staat.

“If you fail to plan, you plan to fail”

Hoe doen jullie dat? Welke workouts doe je en hoevaak per week sport je?

 

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

2 Reacties

  1. 8 mei 2017 / 09:05

    Ik mag vanaf morgen weer sporten. Denk er aan om een abonnement te nemen in sportschool naast kantoor. Kan ik dat combineren als ik toch oppas heb. En daarnaast wil ik kijken of het vrouwen kickboksklasje wat is. Lessen zijn op vrijdagavond. Dat is dan wel minder.

  2. 8 mei 2017 / 11:11

    Ik plan op zondag mijn week en daarbij dus ook mijn zwemavond en wii fit avond. Daarnaast wil ik per dag 10 trappen lopen en 10.000 stappen zetten. Soms dus nog een rondje wandelen na het eten of de trap op en neer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.