Home » Hoe ziet mijn weekplanning er nu uit?

Hoe ziet mijn weekplanning er nu uit?

Weekplanning

Inmiddels heb ik mijn draai aardig gevonden als het gaat om een weekritme. Wanneer werk ik? Wanneer is het mamadag? Hoe hebben we alles ingepland elke week?

Vanja werkt fulltime en heeft één keer in de twee weken op vrijdag een papadag.

Maandag (werkdag)

Lot gaat elke maandag naar mijn moeder toe. Vanja brengt Lot weg, mam woont op de route naar zijn werk en hij vertrekt altijd zo rond 7:00 uur. Lots nichtje Kaylee is ook altijd op maandag bij mama. Kaylee is vijf weken ouder dan Lot en het zijn nu al beste vriendinnetjes. Hij haalt haar ook weer op na zijn werk. Rond 17:30 uur zijn ze meestal weer thuis en dan zorg ik dat ik het eten klaar heb. Ik heb dus van 7:00-16:30 uur om te werken. Vaak ga ik op locatie werken maar nu met de zwangerschapsischias werk ik juist weer veel thuis.

Dinsdag (mamadag)

Als zelfstandige gaat het werk eigenlijk altijd door en ik werd hier soms een beetje onrustig van. Ik heb mijn week nu zo gepland dat ik op dinsdag (en donderdag) ook echt mamadag heb en dus niet werk. Het klanten coachen (ik ben Herbalife coach) gaat wel gewoon door maar dat probeer ik dan zoveel mogelijk te doen als Lot op bed ligt. Dit is allemaal online dus dat kan ik ook prima doen als ik lig te rusten op bed want daar kom ik deze zwangerschap niet onderuit dus ik heb me er maar aan toegegeven. Zo kan ik als Lot wakker is toch met 100% aandacht bij haar zijn.

Woensdag (werkdag)

Dit is in elk geval de planning. Lot gaat over een aantal weken op woensdag naar het kinderdagverblijf. Volgende week is de eerste wendag, spannend! Nu is Lot nog gewoon thuis op woensdag dus werk ik als zij slaapt en als het echt nodig is ook weleens ’s ochtends als zij zelf aan het spelen is. Met alleen de maandag en vrijdag als werkdag kom ik net wat tijd te kort, als ik straks de woensdag er nog bij kan pakken dan geeft dat net meer ruimte en daardoor worden de andere werkdagen ook iets minder hectisch. We hebben er bewust voor gekozen dat ik gewoon thuis ben op woensdag tot nu dus. Nu heeft ze inmiddels de leeftijd dat ze het spelen met andere kindjes ook heel erg leuk vindt en voelt het voor mij (en ons natuurlijk) goed om deze stap te zetten. Ook voor haar persoonlijke ontwikkeling en toch als soort van eerste stap naar (over een paar jaar) de basisschool.

Donderdag (mamadag)

Donderdag is het weer tijd voor een mamadag. Ik plan mezelf dan dus ook echt vrij buiten het coachen van mijn klanten. Op dinsdag en donderdag probeer ik vaak dingen buiten de deur te plannen maar ook dat wordt nu door de zwangerschapsischias iets lastiger. Op de mamadagen doe ik tussendoor ook het huishouden.

Vrijdag (werkdag)

Op vrijdag heeft Vanja sinds een aantal weken een papadag. Dit is één keer in de twee weken. De andere week komt tante Lynn oppassen. Lot is in beide gevallen dan gewoon thuis dus dat is voor haar ook wel fijn. Doordat of Vanja of Lynn er is heb ik mijn handen vrij om te werken.

Ik ben er achter gekomen dat ik zelf ook heel erg de behoefte heb om te werken aan mijn carrière. Ik vind het werk dat ik doe super leuk en ik kijk wat dat betreft altijd weer uit naar een werkdag omdat ik zoveel mensen mag helpen om fitter te worden en mag inspireren met mijn blogs en vlogs. Aan de andere kant geniet ik natuurlijk heel erg van de mamadagen. Nog meer zelfs dan toen ik voor mezelf niet zo’n planning had en alles maar tussendoor deed. Ik was dan toch vaak met mijn aandacht bij het werk als ik er voor Lot wilde zijn en andersom. Voor mij werkt zo’n weekplanning daarom heel goed.

 

Ik ben heel benieuwd hoe jullie weekplanning eruit ziet? Werk jij ook nog als mama? Of juist bewust niet? En hoe hebben jullie het geregeld met oppas? Laat je het me weten?

 

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.