Home » Hoe ziet onze weekplanning eruit?

Hoe ziet onze weekplanning eruit?

weekplanning

Vandaag geef ik jullie een kijkje in onze weekplanning. Wanneer werken we, hoe hebben we dit geregeld met Lot qua oppas en hoe verdelen we daarin de taken?

Werkverdeling

Vanja en ik werken allebei nog en eerlijk gezegd zou ik ook niet anders willen. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn en ik vind mijn werk heel erg leuk. Vanja werkt fulltime als service coördinator en heeft vaste werktijden van maandag t/m vrijdag. Heel soms moet hij een helpdesk draaien wat inhoudt dat hij thuis in het weekend ook bereikbaar moet zijn voor klanten. Verder is hij qua tijden wel heel flexibel, zo kon hij tijdens mijn zwangerschap ook mee naar alle afspraken bij de verloskundige. Heel fijn!

Zelf heb ik niet hele vaste werktijden. Ik werk rondom het ritme van Lot. Op maandag de hele dag en woensdagochtend hebben we oppas geregeld. Dit hebben we helemaal binnen de familie kunnen regelen dus dat is heel fijn. Op maandag gaat Lot de hele dag naar mijn moeder en Kaylee (dochtertje van mijn broertje) is er dan ook de hele dag dus dat is heel erg leuk. Op woensdagochtend gaat Lot naar Hanna (Vanja’s zus) en daar is neefje Efe dan ook.

Dit zijn dus de dagen dat ik veel kan werken. Hoe fijn ik het ook vind om bij Lot te zijn en vanuit huis te kunnen werken zo fijn vind ik het ook om die dagen even geen mama te zijn en aan de slag te kunnen. Soms heb ik ook een ochtend nodig om even bij te komen en juist wat extra slaap te pakken. Dit vond ik in het begin heel moeilijk want dat zijn juist de momenten dat ik kan werken maar aan de andere kant: blije mama, blije baby dus als ik voel dat het echt nodig is dan doe ik dat ook gewoon.

Wat voor werk doe ik?

Ik heb natuurlijk heel divers werk: ik coach mensen als Herbalife coach naar een gezonde lifestyle en help ze met hun doelen qua afvallen, aankomen, sporten, een gezond ontbijtje of energie. Daarnaast schrijf ik blogs en run ik mijn eigen site en youtube kanaal met bijbehorende social media. En ik coach ook ons Herbalife team nog naar hun doelen door ook andere mensen te coachen naar een gezonde lifestyle en zo een inkomen op te bouwen. Hoe afwisselend wil je het hebben en dat vind ik zelf super leuk! Sinds Lot geboren is heb ik er bewust voor gekozen om thuis te werken. Dat wil zeggen dat ik gestopt ben met mijn fysieke diëtistenpraktijk. Het hoe en waarom daarvan vertel ik binnenkort in een artikel.

Op donderdag is altijd de bootcamp die we zelf geven en Vanja en ik wisselen elkaar af.

Thuiswerken?

Thuiswerken is voor mij wel een droom die uitkomt. Aan de andere kant is het echt niet allemaal halleluja. Het kan soms ook wel lastig zijn omdat de scheiding tussen werk en privé gewoon veel kleiner is. Ik probeer te werken op de momenten dat Lot slaapt en er ook echt voor haar te zijn op de momenten dat ze wakker is. Dit lukt over het algemeen prima maar er zijn ook wel momenten dat ik soms nog even iets moet doen als ze wakker is. Iets met deadlines enzo. Dat vind ik geen probleem zolang de balans er maar blijft. Inmiddels heb ik redelijk mijn draai gevonden maar omdat we nog gebroken nachten hebben komt het ook weleens voor dat ik een slaapje met haar meepak om toch wat bij te kunnen tanken. Ik werk ook veel in de avonduren als Lot in bed ligt. Dan pak ik vaak mijn laptop er nog bij en kan ik meters maken.

Lot doet nog twee slaapjes van 1,5 uur (soms iets langer, soms ook iets korter). Dit is dus de ‘werktijd’ die ik dagelijks heb en dat is niet heel veel. Op het moment dat ze slaapt heb ik vaak ook wel even zo’n keuzemoment van en nu? Eindelijk even metime of aan het werk of even rusten. Want als ze weer wakker wordt is dat er natuurlijk niet meer bij. Daarnaast is 1,5 uur ook zo voorbij dus ik probeer altijd mijn gevoel te volgen hoe ik deze besteedt. Ik maak ook altijd een (best wel strakke) planning zodat ik overzicht hou wat er allemaal nog moet gebeuren.

Huishouden

Naast het werken moet er natuurlijk ook nog gepoetst worden, de was moet gedaan worden, de boodschappen komen niet vanzelf en er moet eten op tafel. Het echte poetsen doe ik op woensdag en op andere dagen haal ik weleens een doekje ergens overheen of stofzuig ik een extra keer als dat nodig is. De boodschappen lopen nog niet altijd even soepel. Ik ben erover aan het denken om eens online te gaan bestellen en dus ook een weekplanning te maken qua avondeten zodat ik alles in huis heb. Dat scheelt natuurlijk veel tijd. Nu loop ik vaak met Lot even naar de supermarkt en gaan we dus meerdere keren per week.

Weekend

In de weekenden is Vanja thuis en hebben we meestal wel wat dingetjes gepland staan. Ik probeer dan ook altijd het huishouden een beetje bij te hebben. Qua ritme zijn dit voor mij hele relaxte dagen omdat Vanja natuurlijk ook even voor Lot kan zorgen, dat is zo’n groot verschil!

 

Ik ben heel benieuwd hoe jullie weekindeling eruit ziet, laat je het me weten in de comments?

 

Liefs,
Nicky

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.