Home » Ik wil meer offline zijn

Ik wil meer offline zijn

Gisteren werd ik er weer onrustig van. Ik mag nu natuurlijk nog niet zo heel veel wat resulteert in veel bedrust en automatisch (doelloos) scrollen op mijn telefoon. Ik heb al vaker nagedacht over meer offline gaan, zeker omdat mijn werk heel veel online is. Ik vind online zijn het leukste wat er is maar ik merk ook dat het energie vreet. Heel veel zelfs. En dat ik best online kan werken maar toch veel efficiënter met mijn schermtijd om zou kunnen gaan. Dus eigenlijk offline zonder persé minder online te zijn. Volg je me nog?

En nu dan? Ik vind dat het eens tijd word voor wat verandering hierin. Maar waar begin je dan? Ik wil ook niet te rigoureus beginnen met het resultaat dat ik het dan toch niet volhoud. Ik las een artikel in de ‘Happinez’ over één offline dag per week. Dat lijkt me een mooi doel om uiteindelijk naar toe te werken. Al lijkt dit nu echt nog een ver van mijn bed show.

Daarnaast kan mijn nachtrust wel een boost gebruiken aangezien Mees nog vaker wel dan niet drinkt ’s nachts. Vaak scroll ik daarna toch even op mijn telefoon. Wit licht en goede slaap gaan niet echt hand in hand dus dat lijkt me een mooie gewoonte om te doorbreken. Geen telefoon meer mee in de slaapkamer. Ik moet dan nog wel even een wekker zien te fixen ergens want daar gebruik ik nu mijn telefoon voor. Of misschien nog een beter idee: mijn Fitbit als wekker gebruiken.

Overdag zet ik mijn geluid van de telefoon weer aan. Die heb ik nu uit staan met als gevolg dat ik vaker mijn telefoon check of ik niks heb gekregen. En dat is natuurlijk 9/10 keer voor niks. Ik heb alle notificaties uitstaan dus ik bedoel dan alleen het geluid aan van inkomende oproepen zodat ik wel bereikbaar ben. Daarnaast ga ik mijn telefoon wegleggen zodat ik er niet á la minute bij kan. Dus niet meer dat ding op zak of op grijp afstand. Ik denk dat ik de eerste dagen heel erg het idee heb dat ik iets mis maar dat is een kwestie van gewenning. Ik hoop dat het me brengt dat ik nog veel meer in het hier en nu kan zijn en dingen nog bewuster kan meemaken.

Een ander voornemen wat ik heb is om meer foto’s te gaan maken. Dit heeft zo niet heel veel te maken met wel of niet online zijn maar ik twijfel nog een beetje of ik dit dan met mijn (vlog)camera ga doen of dat ik dit wel gewoon met de telefoon ga doen.

Als laatste puntje wil ik het mediteren weer oppakken. Tijdens de zwangerschap deed ik dit regelmatig en ik moet zeggen dat dit er sinds de geboorte van Mees zo goed als niet meer van gekomen is. Mediteren haalt voor mij echt de haast weg uit de dag waardoor ik vertraag en dus veel bewuster met dingen omga. Het lijkt serieus of de tijd dan ineens veel langzamer gaat. Even uit die ‘rush’ staat en weg met het ‘nog snel even dit en dat’. Aandacht voor wat er op dat moment is en waar ik op dat moment mee bezig ben.

Ben jij bewust bezig met vertragen? Mocht je nog andere tips hebben die me kunnen helpen, wil je het me dan laten weten?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?