Home » Level 10 Challenge

Level 10 Challenge

Level 10Ik had beloofd jullie nog iets meer over de challenge te vertellen waar ik zelf mee bezig ben. Ik ben zelf gestart op 14 januari met mijn Level 10 Challenge. Het doel is om mijn vet% te verlagen. Dat zal ik even kort toelichten. In 2012 was mijn vetpercentage 33% (gemeten met een bio impedantie meting. Gewicht was overigens hetzelfde als nu). Ik deed toen nog aan topsport en kreeg te weinig voeding(stoffen) binnen voor wat mijn lichaam echt nodig had door de zware en intensieve trainingen/wedstrijden. Ik ben toen nog meer gaan letten op mijn voeding (meer gaan eten dus 🙂 en ik heb gebruik gemaakt van een herstelshake na mijn trainingen) wat na een paar maanden resulteerde in een daling van mijn vet% en een enorme positieve moodswing, wow voeding speelde dus inderdaad een hele grote rol.

Inmiddels zat ik al een hele tijd op een vet% rond de 26-28%. Meer richting de 28% toen we terugkwamen van onze huwelijksreis 😉 maar dat was een bewuste keuze, we hebben er heerlijk van genoten en dus helemaal prima. Ik vond het tijd voor een nieuw doel en juist op dat moment werd ik door Herbalife gevraagd deel te nemen in een Focusgroep van Nederland voor een nieuw concept dat gelanceerd ging werden: Level 10. Zoals jullie op deze website kunnen lezen werk ik aanvullend en als verbreding van mijn diëtistenpraktijk ook met de producten van Herbalife, hoe wat en waarom kun je lezen onder het kopje: Herbalife | LifestyleCenter Venlo. Ik hou van nieuwe uitdagingen dus de keuze om deel te nemen in de Focusgroep was voor mij niet moeilijk: I’m in!

LEVEL10_LOGO_BLACK
Na de eerste meeting was ik nog enthousiaster, dit ging gaaf worden. Level 10 zou een Challenge worden waarin iedereen gaat voor de beste versie van zichzelf, je kunt deelnemen in 3 categorieën: weightloss, fatloss & muscle gain. Dit sloot perfect aan op mijn visie voor wat betreft mensen begeleiden. Iedereen heeft een eigen doel en dit was een challenge die daar rekening mee hield, dus nee: niet alleen maar perfecte lijven die kans maken om uiteindelijk de challenge te winnen (want ja, er zijn prijzen te winnen!).

Ik startte op 14 januari met mijn 45-dagen challenge en ik zal mijn beginwaarden met jullie delen (gewicht 55,5 kg, vetpercentage 26,0% en spiermassa 38,9 kg). Op 26 februari eindigt mijn challenge en ik hou nog even geheim wat de resultaten tot nu toe zijn 😉

Wat zijn mijn doelen tijdens de Challenge?

Allemaal leuk en aardig zo’n doel hebben om je vet% te verlagen, maar dan zul je er ook een actieplan aan moeten hangen, vanzelf gebeurt er natuurlijk niks. Dus waar ben ik zelf mee aan de slag gegaan:

– Elke dag minimaal 30 minuten bewegen. Ik ben meer gaan fitnessen met een programma afgestemd op mijn doelen. Daarnaast hou ik van yoga dus ik doe een 30 dagen yoga challenge erbij, dit kan ik heerlijk thuis doen dus ik ben echt niet elke dag in de sportschool te vinden ;). Nu kan ik al wel verklappen dat elke dag minimaal 30 minuten bewegen me niet gelukt is maar ten opzichte van voordat ik begon met de challenge beweeg ik veel meer dus prima, ik haal eruit wat er voor mij in zit en als het een dag niet lukt: jammer dan, op naar de volgende dag!

– Regelmaat in het voedingspatroon. Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen in mijn blog over tussendoortjes was dit nogal een chaos voordat ik met de challenge begon. Ook hier heb ik weer haalbare kleine doelen gesteld, want ik wil er niet ‘alles’ voor laten. Afgelopen weekend heb ik dan ook rustig een warme chocomelk met slagroom gedronken en een zak bruine m&m’s gegeten. Het gaat om de balans en extra dingen moeten in mijn ogen rustig kunnen (af en toe natuurlijk). Tenzij je echt een streng doel voor jezelf stelt en je wilt er echt voor gaan en alles laten. Dat is natuurlijk prima, maar lang niet voor iedereen weggelegd. Dus waar ik nu op let is dat ik geen maaltijden oversla, elke ochtend ontbijt, mijn tussendoortjes neem en voldoende water drink. Ik hou mijn voeding bij met een app op mijn telefoon zodat ik ook de verhoudingen van de macro’s kan zien (eiwitten, vetten, koolhydraten) en dus kan zien of mijn voeding in balans is.

– Me-time. Het laatste aandachtspuntje waar ik mee bezig ben ik me-time. Ik ben een bezige bij, altijd drukdruk. Prima, ik zou ook niet anders willen maar daardoor doe ik vaak alles voor anderen en soms vergeet ik mezelf dan een klein beetje. Dus om bovenstaande 2 puntjes te kunnen halen moet ik soms wat tijd vrijmaken wat ten koste gaat van andere dingen. Ik weet dat ik mezelf veel fitter voel als ik het wel doe dus ik probeer er op te letten door de dag heen of een aantal keren per week me-time in te plannen zodat ik even bewust met mijn doelen bezig kan zijn. Werkt voor mij perfect!

Natuurlijk zal ik jullie aan het einde van de Herbalife challenge laten weten wat mijn resultaten zijn!

 

Hebben jullie doelen qua voeding of beweging? Of ben jij ook bezig met een challenge? Laat het me hieronder weten in een reactie, ik ben benieuwd!

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.