Home » Lot gaat naar de kinderopvang

Lot gaat naar de kinderopvang

Zoals jullie weten werk in vanuit huis rondom Lot. Op maandag gaat Lot naar mijn moeder toe en op vrijdag heeft Vanja eens in de twee weken een papadag. Op de andere vrijdag komt Lynn (mijn zusje) hier. De maandag en vrijdag zijn dus mijn vaste werkdagen. Eigenlijk hoort de woensdag daar ook bij. Toen Lot nog een baby was ging dit ook prima maar nu is er natuurlijk veel meer interactie en daardoor voelt het voor mij niet helemaal goed meer om die dag ook nog te werken. Ze vindt het super leuk om met andere kindjes te spelen en we denken dat dit ook heel erg goed is voor haar ontwikkeling. Hierdoor ontstond langzaam de vraag of we niet toch moesten overwegen om Lot een dag naar de kinderopvang te laten gaan.

Lot kinderopvang

Nadat we ons een beetje hierin verdiept hadden en een aantal rondleidingen hebben gedaan bij verschillende locaties hebben we de knoop doorgehakt. We gaan het gewoon doen. Het voelt heel erg goed en Lot had het meteen heel erg naar haar zin tijdens de rondleiding. Dat geeft toch ook wel een goed gevoel. Het zal uiteraard wel even wennen worden, maar ik weet zeker dat dit allemaal wel los gaat lopen.

Vanaf volgende week gaat Lot elke woensdag naar de opvang, de hele dag. Er zijn inmiddels al twee wenmomenten geweest en komende woensdag gaat ze voor het eerst een dagdeel alleen. Toch wel spannend elke keer. Dat betekent dus ook dat ik vanaf volgende week de woensdag ook kan werken. Of rusten. Of toegeven aan mijn nesteldrang haha. Ik red het in principe wel met alleen de maandag en vrijdag maar als ik de woensdag er nog bij heb geeft dat net wat meer ruimte, ook voor het huishouden dus ik denk wat dat betreft ook een hele goede zet. Drie dagen werken is ook wel de max. want wij kiezen er bewust voor om meer thuis te zijn nu Lot (en broertje straks) nog zo klein zijn. Ik ben heel dankbaar dat we dit ook zo kunnen doen want dat is jarenlang ons doel geweest. Ik vind het zelf een fijn idee dat ik Lot ‘maar’ één dag echt naar de opvang hoef te brengen. Voor mijn gevoel is dat toch ‘anders’ dan een dagje naar opa en oma of een papadag thuis of tante Lynn die komt oppassen. De combi zo voelt wel goed.

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.