Home » Lunchtip: brood met mozzarella, tomaat en pesto

Lunchtip: brood met mozzarella, tomaat en pesto

DSC_0323Qua eten heb ik zelf altijd zo’n fases… Herkennen jullie dat? Een aantal weken vind ik pindakaas super lekker en daarna ben ik daar weer op uitgekeken en is het tijd voor wat nieuws. Nu is het brood (meestal volkoren of donker vloerbrood) met pesto, mozzarella en tomaatjes, nomnomnom! Mijn zusje maakte deze met 20+ kaas in plaats van mozzarella en dan even in een panini grill. Ik dacht laat ik het eens proberen met mozzarella. Ook dit kun je natuurlijk in een tosti apparaat of panini grill doen. Het toasten verandert niks aan de voedingswaarde.

Het is ook nog eens super simpel om te maken zoals je op de foto al ziet. Het kost iets meer tijd dan een boterham met kaas of kipfilet maar heee, dan heb je ook wat!

Vaak neem ik één snee als lunch met nog een schaaltje kwark erbij en/of een stuk fruit. Soms neem ik dit ook als tussendoortje maar dan pak ik maar één boterham zonder iets erbij. Pesto is natuurlijk vrij sterk van smaak dus daar hoef je echt maar een dun laagje van erop te smeren.

Voedingswaarde

Wat zit er nu in één boterham?

  • Ongeveer 300 kilocalorieën
  • 18,5 gram vet
  • 16 gram koolhydraten
  • 18 gram eiwit

Gaan jullie het ook een keer proberen? Eet smakelijk!

 

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.