Home » Maaltijdsalade | Geitenkaas & pasta met honing-tijm dressing

Maaltijdsalade | Geitenkaas & pasta met honing-tijm dressing

Geitenkaas salade

Afgelopen maandag hadden we geen tijd om te koken, we kozen een keer voor een kant- en klare maaltijdsalade. Geen tijd is natuurlijk niet helemaal waar want we hadden ook de dag ervoor voor een dag extra kunnen maken. Laten we het maar houden op ‘niet zo goed gepland’. Ik had de dag veel te druk gepland (met het oog op de naderende operatie waardoor ik straks 2-3 weken helemaal niks mag doen). Ik had tussen 17:00 en 18:00 uur een uurtje pauze bij Bodystyle, vandaar dat we voor wat snellers hebben gekozen: een maaltijdsalade. Ik ben normaal niet zo van de salades, maar geitenkaas met honing, spinazie en appel… heel lekker!

Een magere maaltijd is het niet want de salade bevatte in totaal meer dan 700 kcal. Niet handig als je bijvoorbeeld wat kilo’s kwijt wilt. Toch kun je daar zelf een en ander aan doen. Zo koos ik ervoor om maar een heel klein beetje dressing te gebruiken (1/4e van het zakje, scheelt een hele hoop) en iets minder walnoten (0,5 zakje). Ik had die dag al noten als tussendoortje gehad dus ik vond het niet nodig om dit er nu weer bij te pakken. Door dit weg te laten scheelt dat een hoop in kcal. En nee, jullie weten dat ik niet van het tellen van kcal ben, dat doe ik ook niet maar dit vond ik voor een salade wat overdreven en dat zoek ik dan ook niet, dus vandaar deze keuze. Balans zullen we maar zeggen 🙂

ingredienten

Ohja, er zat ook nog pasta in. Ik zat ook echt vol na de salade dus echt top! Wat ik ook super vind is dat er weinig toegevoegde suikers inzitten, wel wat zoetstoffen.

Voedingswaarde

De hoeveelheid zout valt ook mee ten opzichte van andere kant- en klaarmaaltijden.

Ik blijf geen fan van kant- en klaarmaaltijden maar af en toe met wat aanpassingen kan het een prima alternatief zijn.

Kies jij wel eens voor een maaltijdsalade? Let je er dan ook op welke je kiest?

Liefs Nicky

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.