Home » Mama update: Lot 10 maanden oud

Mama update: Lot 10 maanden oud

Lot 10 maanden oud

De vorige mama update schreef ik toen Lot 6 maanden oud was. Hoog tijd voor een nieuwe update dus want Lot is inmiddels 10 maanden oud. 10 maanden… bijna een jaar oud… Deze foto met tante Lynn vond ik zo schattig dat ik hem wel moest plaatsen bij dit artikel.

Voeding
Ten opzichte van de vorige keer is er behoorlijk wat veranderd. Lot drinkt overdag nog drie keer bij mij, ik geef dus nog steeds borstvoeding. Ze drinkt nog als ze ’s ochtends wakker wordt, na de lunch en ’s avonds voor het slapen gaan. Tussendoor drinkt ze water uit een (tuit)beker. Daarnaast zijn er ook nog elke nacht zo’n 1-2-3 nachtvoedingen maar daarover meer onder het kopje slapen. Het eten verder gaat ook heel erg goed. We hebben voor een combi van Rapley en hapjes gekozen zoals ik in de vorige mama update ook al had uitgelegd. Dit voelt voor ons gewoon goed. Inmiddels eet ze haar boterham zo goed als zelf, soms maken we er ook stukjes van. Dat gaat eigenlijk allebei wel prima. Fruit en avondeten gaat ook allemaal goed, ze lust eigenlijk alles tot nu toe.

Slapen
Zoals ik net al zei heeft Lot nog steeds nachtvoedingen. Soms is dat best zwaar, maar we staan nog steeds achter de keuze om eraan toe te geven. Ze slaapt na een nachtvoeding ook weer meteen door dus in totaal ben ik zo’n kwartiertje per voeding kwijt. Anderhalve week geleden heeft Lot een middenoorontsteking (met loopoor) gehad en daar heeft ze wel wat last van gehad waardoor de nachten ook wat onrustiger waren/zijn. Ze wordt dan vaak huilend wakker en is ook echt even ontroostbaar. Lot heeft ook nog geen tandjes dus het kan ook nog zijn dat deze door aan het komen zijn waardoor ze ook wat onrustiger is. Ik durf het niet meer te zeggen want elke keer dat ik dat zeg blijkt het achteraf niet zo te zijn. Ik ben van plan nog een keer een blog te schrijven over de nachtvoedingen en hoe wij hiermee omgaan want ik merk dat dit vaak nog wel een discussiepuntje kan zijn als ik hierover praat. Ofja, discussiepuntje, vaak is het meer verbazing dat Lot dus nog nachtvoedingen heeft. Eerder deze week deelde ik ons avondritueel. Lot gaat rond half 7 naar bed en om tussen 7:00-8:00 uur ’s ochtends staan we weer op.

Ontwikkeling
De vorige update vertelde ik dat ze net omrolde heen en terug. Wow, dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Lot is een snelle motorisch gezien, ze gaat inmiddels zelf staan, loopt naast de bank of naast kastjes en is heel erg actief. Als ik haar aan het handje pak stapt (of eigenlijk rent) ze vooruit. Ze klimt inmiddels ook gewoon de trap op dus het wordt echt tijd voor een traphekje. Ze heeft voor haar Doopsel een vtech loopwagen gekregen en deze is echt favoriet. Het magische liedjesboek vindt ze ook nog steeds leuk. Ze heeft verder niet echt rust in de kont haha, is altijd bezig maar aan de andere kant kan ze ook heerlijk zelf spelen.

Ritme
Inmiddels is het ritme ook alweer iets veranderd. Ze wordt nog steeds tussen 7:00-8:00 uur wakker. Dit wisselt een beetje. In principe maak ik haar niet wakker dus het wisselt elke dag een beetje. Om de dag te starten krijgt ze borstvoeding. Daarna was ik haar en kleed ik haar aan voor de dag. Daarna ontbijten we samen. Ze is nu wel langer wakker dan een paar maanden geleden. Vaak gaat ze rond half 10 weer naar bed maar ik kijk eigenlijk gewoon wanneer ze moe wordt. Als ze gaat gapen gaat ze naar bed en dan gaat ze eigenlijk zo goed als altijd ook gewoon slapen. Het ligt er een beetje aan hoelaat ze wakker wordt en hoelaat ze weer gaat slapen wanneer ze haar fruit krijgt. Als ze om 7 uur al wakker is (of eerder) krijgt ze fruit voor haar slaapje. Als ze pas om 8 uur wakker wordt (en daarna dus pas ontbijten) en om half 10 weer naar bed gaat vind ik dat wat vroeg en krijgt ze fruit na haar ochtendslaapje. Ik doe dat dus een beetje op gevoel. Na elk slaapje krijgt ze een schone luier en als ze tussendoor poept natuurlijk ook. Rond 12:00 uur lunchen we samen. Ze krijgt dan een boterham met beleg en na de lunch drinkt ze nog bij mij. Ik denk dat deze borstvoeding een keer gaat wegvallen, soms drinkt ze nog goed maar vaak is het niet meer dan een paar slokjes. Rond half 2/2 uur gaat ze vaak weer slapen. ’s Middags tussendoor krijgt ze een rijstwafel/soepstengel/of andere snack. Rond 16:45 uur begin ik met koken, Vanja is om 17:30 uur thuis en dan eten we samen. Daarna start het avondritueel en tussen 18:00-19:00 uur ergens ligt ze vaak wel in bed. Overdag gaan we vaak na haar ochtendslaapje naar buiten of ergens naartoe.

Mama
Met mij gaat het goed. Zoals ik in de vorige update ook al schreef zou doorslapen best lekker zijn maar als ik erop let dat is ’s avonds niet te laat naar bed ga en soms in de ochtend nog wat slaap mee pak is het goed te doen. Ik krijg steeds meer opmerkingen van mensen die dichtbij mij staan dat ik wel erg smal wordt. Dat vind ik zelf ook maar komt absoluut niet doordat ik te weinig eet. Ik denk zelf dat dit echt te maken heeft met het geven van borstvoeding. Ik ben nu ruim 3-4 kilo lichter dan voor de zwangerschap en hoewel ik weet dat veel vrouwen denken dat dat heaven is zou ik liever weer een paar kilo zwaarder zijn. Ik ga hier ook nog een uitgebreider artikel over schrijven. Ik ben zelf dus ook absoluut niet bezig met afvallen maar puur en alleen bezig met een gezonde lifestyle. Verder hebben we wel echt een ritme gevonden en krijg ik best veel dingen gedaan. Als ik nu terugdenk aan de echte babyperiode toen ik ook weleens niks gedaan kreeg dan denk ik weleens: hoe dan? Lot sliep toen nog veel meer. Hoe kon het dat ik toen niet eens de was gedaan kreeg. Maar dat zal ook wel de groei zijn die je als mama doormaakt denk ik?

Qua lichaam herken ik mezelf weer. Los van dat ik dus graag weer een paar kilo extra zou willen herken ik mijn buik enzo weer van voor de zwangerschap. Dat was twee maanden geleden nog echt niet zo. Dat voelt voor mij wel heel erg fijn. Ook qua fitheid heb ik niks te klagen maar ik weet dat ik dat ook te danken heb aan hoe ik met mijn voeding omga.

Liefs,
Nicky

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of YouTube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.