Home » Mama update: Lot 11 maanden oud

Mama update: Lot 11 maanden oud

Mama update

Nog een kleine maand en dan wordt kleine Lot gewoon al 1 jaar! We kunnen gaan aftellen, nog een kleine maand en dan is ze officieel geen baby meer, maar een dreumes. Help… hoe is dat gebeurd dan afgelopen jaar? Wat hebben we genoten en wat genieten we nog steeds. Tijd voor weer een update!

De vorige update kun je hier teruglezen.

Voeding
Ik geef nog steeds borstvoeding en mijn doel om minstens een jaar borstvoeding te geven komt steeds dichterbij. Ze drinkt nog als ze wakker wordt, na de lunch en voor het slapen gaan ’s avonds. Heel soms overdag tussendoor nog ergens als ze erom vraagt. En ja, de nachten zijn er ook nog steeds. Nu vind ik het allemaal wel weer prima en gaan de nachtvoedingen me best goed af. Het scheelt dat Lot nu ook weer rustig is ’s nachts en zo’n 5-10 minuten drinkt en daarna meteen verder slaapt. Achteraf kwamen die zware nachten (lees: ontroostbaar huilen) waarschijnlijk door de doorkomende eerste tandjes. En iets daarvoor door de middenoorontsteking. De rest van de voeding gaat ook heel goed, jullie vroegen massaal of ik eens een dagmenu wilde delen dus die blog staat ingepland voor binnenkort.

Slapen
Het slapen gaat verder dus prima. Een nacht echt doorslapen zou zeker lekker zijn, begrijp me niet verkeerd maar heel vaak hoor ik dat andere kindjes doorslapen. Als ik dan doorvraag kom ik er vaak achter dat er wel nog een paar keer per nacht de speen teruggegeven moet worden en dan denk ik altijd, maar dat is toch ook niet doorslapen? We voelen ons prima bij hoe we het nu doen dus dat blijven we dus ook gewoon zo doen. Ooit, ooit, ooit mag ik ook weer van 22:00 uur tot 6:00 uur slapen, dan genieten we maar van dat vooruitzicht. Lot gaat overigens wel zo goed als altijd zonder te mopperen slapen, overdag ook dus dat is heel erg fijn. De laatste paar nachten merken we allebei dat ze ook langer slaapt tot de eerste nachtvoeding. Vaak was dat een avondvoeding zo rond 22:30 uur maar eergisteren kwam ze om 1:30 uur en gisteren om 00:30 uur dus er is weer iets aan het veranderen. Een week geleden heb ik een dekentje voor haar gekocht om haar toch net iets meer geborgenheid te geven. Ze slaapt namelijk altijd in haar Puckababy 4 seasons Bag waar ze heerlijk in slaapt. Met deze slaapzak heb je geen dekens nodig dus die had ze ook niet, koud heeft ze het ook zeker niet dus daarvoor hoefde de dekens niet. Lot is alleen best beweeglijk dus ik had zelf het gevoel dat ze zichzelf soms wakker maakt en dacht dus dat als ik haar toch onder een dekentje zou leggen dat ze misschien ook beter zou slapen. Nu gaat dat sinds twee dagen dus beter maar ik durf dus niet te zeggen dat dit daardoor komt. Nog even afwachten.

Overdag slaapt Lot nog twee keer, ze wordt rond 7:00-8:00 uur meestal zelf wakker. In de ochtend gaat ze vaak rond 9:30 uur naar bed en ’s middags vaak rond 13:30 uur. Dit verschuift weleens als ze dus veel eerder of later wakker wordt ’s morgens.

Ontwikkeling
Inmiddels kan ik wel zeggen dat het een snelle tante is. Op oma’s feest afgelopen zondag zette ze haar eerste stapjes los (hoe dan?)! Een maand geleden stond ze nog niet eens niet los, dat gebeurde zo’n 1,5 week geleden voor het eerst en daar moest ik al even aan wennen. Laat staan dat ze nu ook al gaat lopen… Ook vindt ze haar blokken reuze interessant en probeert ze deze ook op te stapelen en de vormpjes in het juiste gat stoppen is ook een favoriete bezigheid. Ineens is ze veel meer gefocust op de fijne motoriek. Heel leuk om te zien! Ze zwaait als we samen in de spiegel kijken en als ik zeg: Mama kus? Dan krijg ik zo’n heerlijke natte kus. Afgelopen weekend was ze ’s ochtends nog even bij ons in bed aan het spelen en was ik weer in slaap gevallen (Vanja was wakker) en kreeg ik uit het niets zo’n lebberkus, ik werd er wakker van. Te schattig!

Ritme
Het ritme is nog precies hetzelfde dan een maand geleden. Het enige verschil is dat ze ’s avonds weleens wat later in bed ligt. Ik ben heel benieuwd wanneer ze overgaat van twee naar één slaapje. En vooral ook benieuwd hoe ik weet wanneer ze eraan toe is. Ik denk als ze ’s middags moeilijker gaat slapen? Nu leg ik haar namelijk in bed en is ze zo weg. Ik begreep dat het dan vaak een ochtendslaap later in de ochtend wordt?

Mama
Met mij gaat alles goed, ik voel me weer helemaal mezelf. Sinds zo’n twee maanden denk ik ongeveer. Ik heb me sinds de bevalling gewoon al goed gevoeld hoor daar niet van, maar fysiek gezien voelde het nog wel ‘anders’. Sinds twee maanden is dat ‘zwangere’ en ‘wennen’ gevoel er een beetje af en ik merk dat ik ook mijn energie weer wat terug begin te krijgen (met ups en downs, dat wel). Ik heb twee weken geleden voor mezelf een doel gesteld om na een nachtvoeding niet meer ‘even’ mijn telefoon te pakken. Ik merk gewoon dat ik daardoor én veel langer slaap én betere kwaliteit slaap pak dus dat kan ik iedereen aanraden.

En nu gaan we aftellen naar haar eerste verjaardag. Weer een nieuwe mijlpaal en weer een nieuwe fase!

 

Liefs,
Nicky

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of YouTube.

Deel:

3 Reacties

 1. Marinka
  15 december 2017 / 16:18

  Mooie update en ik kan natuurlijk goed vergelijken met onze Lot! Wat knap dat ze al los wat stapjes zet! Opeens worden ze zo groot he. Onze Lot sliep ook heel lang niet door maar sinds ze 8 maanden is pas echt. En dan ook ECHT! Ze heeft geen speen en we hoeven er ook niet uit. Natuurlijk bij doorkomende tandjes, sprongetje etc wil ze nog wel eens wakker worden.
  Liefs

  • 18 december 2017 / 11:48

   Dankjewel! Ze worden inderdaad opeens heel groot… Net alsof dat besef van de ene op de andere dag komt! Wat fijn dat Lot doorslaapt. Hopelijk doet onze Lot dat ook binnenkort haha, zou heerlijk zijn!

   • Marinka
    19 december 2017 / 14:23

    In de tijd dat ik het berichtje getypt heb en dit typ… whoaaa slaap drama hier!! Gillen, schreeuwen en brullen! En lang volhouden ook. Overdag slaapt ze erg kort ook. Boehoe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.