Home » Mama update: Lot 2 maanden oud

Mama update: Lot 2 maanden oud

Lot update

Lot is vandaag precies 2 maanden oud en daarom vandaag een update over hoe het nu met ons gaat. Hoe gaat het met slapen, met de voeding, hebben we al een ritme? Een mama artikel dus, lees je mee?

Voeding
Laat ik even beginnen met een kleine disclaimer dat dit mijn persoonlijke ervaring is. Ik weet dat de keuze voor borstvoeding of flesvoeding soms best gevoelig kan liggen en het is niet mijn bedoeling iemand voor het hoofd te stoten. Vanuit mijn achtergrond als diëtist heeft borstvoeding uiteraard de voorkeur maar dat wil niet zeggen dat ik tegen flesvoeding ben of iets dergelijks. Ik ben zelf ook met de fles groot geworden en volgens mij doe ik het er prima op 😉 Just to be clear…

Lot krijgt volledige borstvoeding, dit is iets wat ik zelf heel graag wilde dus dit heb ik na de bevalling meteen duidelijk kenbaar gemaakt naar de verloskundige en kraamhulp. Inmiddels gaat dit heel erg goed en kan ik echt genieten van deze voedingsmomentjes. In het begin kostte het heel veel energie omdat de productie op gang moest komen, Lot had wat moeite met aanhappen en het hele voedingsgebeuren kwam op mijn schouders terecht. Dit heb ik als best wel pittig ervaren maar ik wilde zo graag borstvoeding geven dat ik geen moment getwijfeld heb dat het niet goed zou komen, al kostte me best wel wat doorzettingsvermogen. Na vier weken hadden we de smaak te pakken en werd het een stuk makkelijker en ging het meer vanzelf. Ik voed op verzoek dus een echt schema kan ik nog niet laten zien. Overdag zit er meestal zo’n drie tot vier uur tussen de voedingen in, maar dit wisselt nog een beetje. ’s Avonds geeft Vanja haar de fles (wel met borstvoeding), zodat ze alvast kan wennen aan flesjes voor als ik straks wat vaker van huis ben. Ik kolf dan tegelijkertijd een voeding af. Inmiddels heb ik een voorraadje van zo’n acht voedingen in de vriezer. De laatste voeding is de enige voeding die we inplannen, zo rond 21:30-22:00 uur.

Slapen
Toen Lot net geboren was hebben we haar (op de eerste dag overdag na) om de drie uur wakker gemaakt voor een voeding. Na een paar dagen mochten we dit verschuiven naar om de vijf uur maar vaak was Lot al eerder weer wakker. Vanaf een week of vier begon ze ’s nachts langer te slapen en gingen twee nachtvoedingen over naar één nachtvoeding. Sinds anderhalve week ongeveer slaapt ze van 23:00 uur tot 7:00 uur ’s ochtends. Vaak wordt ze rond 4:00 uur nog een keer een beetje onrustig, dan geven we de ‘fiepie’ (de fopspeen) en slaapt ze meteen weer in tot 7:00 uur. Overdag laten we haar consequent in haar wiegje slapen dus niet in de box of iets dergelijks. Heel soms slaapt ze overdag een slaapje op de arm, dan installeren we ons even lekker op de bank. Nu ik nog verlof heb kan dat nog. Ik probeer ook één keer per dag even naar buiten te gaan en Lot slaapt ook goed in de wandelwagen. Nu komt Lot niet meer elke nacht voor een voeding maar hiervoor natuurlijk wel. Vanja verschoont dan altijd haar luier en geeft haar dan aan mij zodat ze kan drinken. Super lief schat!

Ontwikkeling
Ik vind het fantastisch om te zien wat voor sprongetjes ze maakt. Het knuffelen de eerste paar weken vond ik heerlijk maar dat ze nu teruglacht en je bewust aankijkt vind ik nog leuker! En knuffelen doen we natuurlijk nog steeds. Verder is ze behoorlijk sterk in haar nekje, ze kan haar hoofdje al prima omhoog houden. Ze volgt ons nu ook als we voorbij lopen en de boxmobiel met de uiltjes van Tiamo is favoriet.

Ritme
De tijden veranderen nog maar we proberen wel een soort standaard routine/ritueel aan te houden. Als Lot wakker wordt verschonen we haar luier en daarna leg ik haar aan de borst om te drinken. Na het drinken knuffelen we even en laat ik haar boeren. Na de voeding is ze vaak nog ongeveer een half uur wakker en speelt ze in de box of kletsen/spelen we wat samen. Zodra ze begint te gapen leg ik haar in bedje. Ze slaapt nog steeds in het wiegje bij ons op de slaapkamer. Tot nu toe is Lot een hele makkelijke baby. Ze huilt amper, alleen als er echt wat is.

Misschien nog wat leuke tips

  • Puckababy – Lot is redelijk onrustig met haar armpjes, heel beweeglijk. Hierdoor sloeg ze zichzelf vaak wakker. We hebben toen wat info opgezocht over inbakeren en verschillende opties bekeken. We kozen uiteindelijk voor Puckababy omdat ze dan wel met haar armpjes en beentjes vrij kan bewegen alleen niet richting haar hoofd waardoor ze zichzelf niet wakker kan slaan. Het is meer een soort slaapzakje. Sinds we de Puckababy gebruiken slaapt Lot veel beter en vooral veel langer door.
  • Tula draagzak – Lot sliep overdag een tijdje wat minder dus ik wilde heel graag een draagzak of draagdoek proberen. Ik las en hoorde goede verhalen over Tula dus na twee weken twijfelen besloot ik toch om er een te bestellen en ik heb er nog geen spijt van gehad. Ik vind het heerlijk om te dragen en ik merk aan Lot dat zij het ook fijn vind. Ze slaapt heel rustig in de Tula, een heerlijk moeder dochter momentje.

Wie weet hebben jullie nog tips? Laat het me weten in de comments!

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.