Home » Mama update: Lot 3 maanden oud

Mama update: Lot 3 maanden oud

Mama update

Inmiddels is Lot alweer drie maanden oud dus ik vond het een mooi moment voor een nieuwe mama update want er is in één maand tijd veel veranderd. Lees je mee?

Voeding
In de vorige mama update kon je lezen dat ik borstvoeding geef op verzoek, lees ook even de kleine disclaimer die ik erbij heb gezet want deze geldt ook voor dit artikel. Ik geef nog steeds borstvoeding op verzoek. Na de vorige update kwam Lot weer twee weken voor een nachtvoeding, zo tussen 2:00-3:00 uur. Hierna verschoof deze naar 4:00-5:00 uur. Inmiddels is de nachtvoeding sinds een paar dagen weg en meldt ze zich voor de eerste voeding om 6:00 uur. Heel fijn, hopelijk blijft dit zo! Afhankelijk van hoelaat de eerste voeding is breien de andere voedingen zich hieromheen want Lot drinkt overdag zo om de drie uur. Wat ook anders is dan een maand geleden: we maken haar niet meer wakker voor de late voeding om 22:00 uur. Dit was zo’n ‘gehannes’, ze werd vaak niet wakker met als gevolg dat ze niet dronk met weer als gevolg een hoop moeite voor niks. We besloten daarom om haar weer haar eigen ritme te laten bepalen, vandaar dus dat ze waarschijnlijk even terug viel in de nachtvoeding. Toevallig heb ik eergisteren voor het eerst geprobeerd om een droomvoeding te geven. Dit houdt in dat je een voeding geeft in de slaap. Een paar weken terug lukte dit niet dus veel hoop had ik van tevoren niet. Toen we naar bed gingen rond 22:00 uur dacht ik ach laten we het nog eens proberen en ja hoor, madame hapt gewoon aan en drinkt zo een voeding weg, heel fijn want anders was ze waarschijnlijk ’s nachts weer ergens wakker geworden.

Slapen
De nacht heb ik hierboven al beschreven. Overdag slaapt ze meestal vier keer ongeveer een uurtje, soms iets korter, soms wat langer. Lot slaapt inmiddels heel goed zelf in en ze slaapt ook meer overdag dan vier weken geleden. Ze heeft een fiepie (alleen met slapen) en een tuttie (zo’n tuttel knuffel). Deze tuttel heb ik één nacht in mijn pyjama gehad zodat mijn geur er aan zit, geen idee of dit zin heeft maar niet geschoten is altijd mis dacht ik. Sinds een week ongeveer hebben we ook een vast slaapritueel wat inhoudt dat we haar in bad doen of wassen met een washandje, voeden, voorlezen en vervolgens naar bed brengen. Vaak is dit dan rond 19:00-20:00 uur en tussen 22:00-23:00 uur geven we haar nog een droomvoeding. Ze slaapt hierna door tot ongeveer 6:00 uur. Soms is ze ’s nachts nog wat onrustig of heeft ze wat krampjes. Of ze is de fiep kwijt, zodra ze deze weer heeft slaapt ze verder. De Puckababy Piep (inbakerzakje) gebruiken we inmiddels niet meer, ze slaapt nu in een gewone slaapzak (wel van Puckababy) en dat gaat prima.

Ontwikkeling
De vorige keer was ik super trots dat ze kon lachen maar inmiddels heeft ze alweer zoveel meer geleerd. Ze pakt dingen al vast, lacht nog steeds erg veel en ze is een super actief dametje. Ze klets wat af, waar zou ze dat van hebben 😉

Ritme
Het vaste ritueel is nog steeds hetzelfde: slapen, luier verschonen, voeding, spelen en weer slapen. De voedingen zitten zo’n drie uur uit elkaar dus soms wordt ze net wat eerder wakker. Dan neem ik haar gewoon even bij me of spelen we wat tot ze hongersignalen begint te geven en dan verschoon ik haar luier en leg haar aan. Soms wordt ze ook wel eens eerder wakker en slaapt ze nog een keer in als ik de fiep terug in haar mondje doe. Ze is inmiddels langer wakker dan vier weken geleden, en ze slaapt ook langer haha. Ze leert zoveel dat dit volgens mij ook heel veel energie kost waardoor ze ook weer langer slaapt.

Mama
Ik dacht dat het misschien ook leuk is om even kort te vertellen hoe het met mij gaat. Ik voel me goed, de laatste dagen ook wat fitter nu ik een paar nachten redelijk heb kunnen doorslapen. Met gebroken nachten voelde ik me eigenlijk ook prima maar nu ik wat meer slaap heb gehad merk ik pas dat de gebroken nachten toch wel even zwaar waren, ook al had ik dat toen niet echt in de gaten.

Het sporten is soms even een opgave, niet zozeer het sporten lichamelijk gezien maar ik moet me er echt toe zetten en vaak geef ik er geen prioriteit aan waardoor het erbij inschiet. Al moet ik zeggen dat afgelopen week weer gewoon prima ging. De dag vliegt voorbij en je bent continu aan het zorgen. Bij mij is het vaak gewoon en kwestie van doen en niet uitstellen.

Fysiek gezien gaat het herstel heel erg goed. Ik heb wat striae (de zogenaamde tigerstripes haha) overgehouden aan de zwangerschap en ook door de borstvoeding maar dit wordt langzaam wat minder zichtbaar. In het begin baalde ik daar wel even van maar we hebben er iets heel moois voor teruggekregen. Hopelijk trekt het nog wat weg en zo niet dan is het ook goed zo. I earned those stripes zeggen ze ook weleens 😉

Verder kijk ik heel goed terug op de bevalling, het was een hele mooie ervaring en ik ben heel erg blij met hoe alles gelopen is. Als jullie het leuk vinden zal ik mijn bevallingsverhaal nog eens op papier zetten en delen op mijn blog. Op internet lees je namelijk vaak alleen de horror verhalen.

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

4 Reacties

  1. 14 april 2017 / 20:23

    wat fijn dat het zo goed gaat met jullie! Lot lijkt me echt een lief meisje! hopelijk blijft ze de nacht doorslapen inderdaad!

  2. Marieke
    15 april 2017 / 07:42

    Wat een schatje is Lot, zo leuk om je stukjes te lezen omdat ik alles herken, loop een paar weken voor! Ook nieuwsgierig naar je bevallingsverhaal, ook mijn bevallig was een mooie ervaring en geen horror zoals je meestal wel hoort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.