Home » Mama update: Lot 4 maanden oud

Mama update: Lot 4 maanden oud

Lot 4 maanden oud

Lot is alweer 4 maanden oud dus ik vond het weer tijd voor een nieuwe mama update waarin ik jullie bijklets over hoe het nu met ons gaat.

Voeding
Ik geef nog steeds volledige borstvoeding (op verzoek). In de vorige mama update schreef ik nog dat ze de nacht weer doorsliep maar een paar dagen later was dit weer afgelopen en mag ik ’s nachts weer 1 á 2 keer aantreden. Ze drinkt zo’n 7 keer per dag (24 uur, dus met de nacht meegeteld). Het was weer even wennen en natuurlijk lijkt het me ook heel chill om de nacht door te slapen maar inmiddels ben ik weer gewend aan de nachtvoedingen. In de vorige update vertelde ik over de droomvoeding. Dit hebben we zo’n 1,5 week geprobeerd en Lot dronk dan erg goed. Ze werd alleen wel gewoon ’s nachts om dezelfde tijd wakker. Het maakte dus geen verschil of we wel of geen droomvoeding gaven dus vandaar dat we daar weer mee zijn gestopt. Ze bepaalt nu dus volledig zelf wanneer ze wil drinken en daar voelen we ons heel goed bij.

Slapen
Ook in het slapen is wel één en ander veranderd. Ze bepaalt ook zelf wanneer ze naar bed gaat, we hebben geen vaste bedtijden. Wel houden we hetzelfde ritueel aan zodat dit toch structuur geeft. Ze slaapt zo’n 3 tot 4 keer per dag en hoelang ze slaapt wisselt ook heel erg. Toevallig heeft ze vandaag het late middagslaapje overgeslagen en is ze wakker geweest van 14:00 uur tot 19:15 uur. Ze slaapt nog steeds met fiepie en tuttie. Wat ook anders is dan een maand geleden is dat ze te groot is geworden voor het wiegje… Pff dat vond ik wel even een dingetje hoor. Aan de ene kant heel leuk want ze groeit zo goed en doet het gewoon heel goed. Aan de andere kant was dat ook wel weer zo’n mijlpaal en het besef dat het echte ‘kleine’ baby zijn er wel een beetje vanaf is ondanks dat ze natuurlijk nog steeds een baby is maar je snapt wel wat ik bedoel. Ze rolt ook van de rug naar de buik sinds een paar dagen en dan is het ook niet meer veilig om in het wiegje te slapen. Dus… Op naar haar eigen kamertje in het ledikantje. Dit ging meteen heel goed, gelukkig! Ze slaapt op een aerosleep matras met topper en een aerosleep hoeslaken. Daar voelen wij ons goed bij. Vaak slaapt ze alleen in de slaapzak, soms doe ik er nog een dekentje overheen om haar toch iets meer geborgenheid te geven.

In het wiegje leek ze al zo groot… En nu ze in het ledikantje slaapt lijkt ze weer zo klein…

Ontwikkeling
Bizar hoe snel dat gaat! Lachen kan ze als de beste en zoals ik net al schreef rolt ze al om. Het is best wel een pittig dametje en volgens mij best een strevertje want ze kan best gefrustreerd raken als iets niet lukt. Verder is ze heel lief en makkelijk. Dingen vastpakken deed ze een maand geleden ook al maar je ziet wel dat het grijpen steeds preciezer wordt en krachtiger wordt. We hebben gisteren de wagenbak van de Joolz kinderwagen vervangen door het ‘zitje’. Deze kun je ook nog in verschillende standen zetten. We merkten dat ze steeds alerter werd en dingen wilde zien en dat wordt in de bak een stuk lastiger. Ze is ook best sterk dus ze kan al prima in dit zitje. Ze zit niet helemaal rechtop hoor, het is meer zo’n tussenstand. Gisteren hebben we dit voor het eerst geprobeerd en ze keek haar ogen uit! Erg leuk om te zien.

Ritme
Het vaste ritueel is nog steeds hetzelfde: slapen, luier verschonen, voeding, spelen en weer slapen. Ze laat soms wel meer tijd ertussen wat inhoudt dat ze eerder wakker wordt dan dat ze honger heeft. Dan is het dus niet meteen luier verschonen en drinken maar spelen we eerst nog wat tot ze aangeeft dat ze honger heeft. Zo’n twee weken geleden wisselde dit weer een beetje. Telkens is er soort van een ritme en na een aantal weken wordt dit weer omgegooid en ik merk dat ik er maar het beste in mee kan gaan, dan ontstaat er het snelst weer een nieuw ritme. Soms best lastig hoor want ik ben best wel iemand van de structuur en planning. Een tijdlang dronk ze zo goed als precies om de drie uur en als ze dan al een keer na twee uur honger had kon ik wel eens twijfelen of ik haar moest aanleggen, dan twijfelde ik of ze honger had. Of ik legde haar aan na drie uur terwijl ze nog geen hongersignalen gaf. Dus op een gegeven moment heb ik weer alles overboord gegooid en ben ik weer echt naar haar gaan kijken wat ze nodig had. Loslaten begint nu al haha, ze geeft het perfect zelf aan. Ze was ook goed gegroeid, dat is dan ook een fijne geruststelling dat ze prima zelf weet wat ze nodig heeft.

Mama
En hoe gaat het met mij. De gebroken nachten hakken er wel weer in moet ik zeggen. Zeker nu ik even mocht ervaren hoe het ook al weer was om door te slapen. Ik ben geen klager dus qua mindset kan ik het redelijk snel omzetten. Ik probeer overdag ’s middags soms zo’n 20 minuten extra te pakken als Lot ook slaapt maar vaak heb ik geen rust in de kont en ga ik toch door, aandachtspuntje!

Qua sporten begin ik steeds meer ritme te vinden. Soms is het nog steeds een opgave en ik ga echt niet lopen vertellen dat het altijd makkelijk is want dat is het gewoon niet. Ik weet alleen wel heel goed wat ik wil en waarom ik dat wil en die motivatie helpt om me op te pakken en ervoor te gaan. En telkens als ik dan klaar ben voelt dat zo lekker. Ik heb me opgegeven voor VenloStormt en ook nog de 11,4 km! Ik ben nu hard aan het trainen om er enigszins klaar voor te zijn. Finishen zal ik, hoe maakt me niet uit 😉

Ik merk wel echt vooruitgang, het hardlopen gaat steeds soepeler en met minder spierpijn en ook de stabiliteitsoefeningen en buikspieroefeningen voelen weer ‘normaler’. Ik merk dus echt wel dat ik weer sterker word.

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

2 Reacties

  1. 19 mei 2017 / 07:45

    Wat een leuke foto! Zo cliche maar wat groeien ze snel he. Zie ik ook bij onze zoon.

  2. 19 mei 2017 / 12:30

    Leuk om te zien hoe Lot elke keer weer groeit! Ik dacht eerst; wat bedoel je toch met fiep en tut? Maar nu blijkt dat het een speen is haha. Iedereen noemt het weer anders 😉 Kan me voorstellen dat de nachtvoedingen piitig zijn zeg! Mats werd vannacht voor het eerst sinds 2 maande s’nachts wakker en wist niet precise wat ie wilde. Uiteindelijk maar een klein flesje gegeven en toe viel ie in slaap Soms zo onvoorspelbaar. Hoop dat Lot weer snel besluit lekker door te slapen, ook fijn voor mama. Maar uiteindelijk maken die lieve lachjes en brabbeltjes alles weer goed 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.