Home » Mijn cravings tijdens de zwangerschap

Mijn cravings tijdens de zwangerschap

cravings zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap ben ik bewust bezig geweest met mijn voeding maar zoals (denk ik) iedere vrouw had ik ook zo mijn dingen die ik moeilijk kon weerstaan. Vandaag deel ik ze met jullie en vertel ik je ook hoe ik ermee om ben gegaan. 

Tijdens een zwangerschap heeft je lichaam meer voedingsstoffen nodig en hormonen zorgen ervoor dat je af en toe last hebt van een echte (vr)eetbui. Ik ontkwam er ook niet aan maar ik ben er wel bewust mee omgegaan. Ik vond het helemaal prima om aan te komen in gewicht, dat hoort erbij en is ook nodig voor een gezonde zwangerschap. Ik heb wel vanaf het begin af aan geroepen dat ik erop ging letten dat het gezonde kilo’s waren en weinig extra kilo’s doordat ik mezelf gewoon volprop met vanalles en nog wat. Dat vond ik gewoon zonde en wilde ik absoluut niet.

Uiteindelijk ben ik een gezonde 15 kg aangekomen tijdens de zwangerschap waarvan ik er op dit moment alweer ongeveer 11 kwijt ben. De bevalling is nu 7 weken geleden. Ik ben toevallig gisteren begonnen met sporten dus alles wat ik tot nu toe heb bereikt heb ik gedaan met gezond eten. En dan bedoel ik niet diëten want dat is niet gezond zo snel na de bevalling en al zeker niet als je borstvoeding geeft want juist dan heeft je lichaam zelfs meer calorieën nodig. Ik zorg er dus voor dat ik zeker niet te weinig binnenkrijg.

Maargoed, terug naar de zwangerschap…

Waar je zin in hebt tijdens de zwangerschap kan voor elke vrouw natuurlijk anders zijn. Het leek me leuk om mijn lijstje te delen van dingen waar ik extra veel zin in had tijdens de zwangerschap van Lot:

 • Boterham met kaas en appelstroop
 • Melk (halfvol) – Vooral ’s nachts. Ik werd vaak wakker omdat ik naar de wc moest en dan had ik heel veel zin in een ijskoud glas melk.
 • Boterham met pindakaas – Dit wisselde af met de boterham met kaas en appelstroop, hoezo fases.
 • Mandarijntjes – Dit was niet normaal, soms at ik wel 6-7 mandarijnen per dag. Toen ik Vanja voor dit artikel vroeg of ik iets vergeten was zei hij meteen: heb je de mandarijntjes 😉
 • Appels – Die leggen we altijd in de koelkast zodat ze lekker koud zijn, dan vind ik ze veel lekkerder.
 • Eigenlijk al het fruit. Van tevoren moest ik vaak best moeite doen om mijn twee stuks fruit per dag te halen. Ik moest er echt op letten en bewust mee bezig zijn, anders vergat ik het gewoon. Sinds de zwangerschap at ik minstens twee stuks fruit per dag en er waren ook dagen dat het er wel zes waren.
 • Peperkoek/ontbijtkoek
 • Proteïnereepjes van Herbalife – Dit was denk ik achteraf mijn vervanger voor zoet in de zin van chocolade of iets dergelijks. De proteïnereepjes zijn alleen veel gezonder dus hier was ik echt heel erg blij mee. Al moet ik wel bekennen dat ik ook dagen heb gehad dat ik wel 4, 5 of 6 reepjes in 24 uur at (dan tel ik de nachtelijke uitstapjes doordat ik naar de wc moest en honger had even mee).

Verder heb ik als ik extra honger had vaker een extra Herbalife Formule 1 shake/smoothie gepakt voor extra voedingsstoffen. Ik zorgde dus altijd dat ik een alternatief in de buurt had waardoor ik wel altijd wat pakte als ik honger had maar wel zoveel mogelijk de ‘goede’ dingen. En ik zorgde gewoon voor redelijk normale porties dus ik liet me niet helemaal gaan.

Al met al heb ik niet echt behoefte gehad aan ‘slechte’ dingen zoals snoep of chocolade (gelukkig). Natuurlijk heb ik dat echt wel af en toe gegeten maar dat deed ik altijd al dus dit was niet anders tijdens de zwangerschap. Wel dank aan de proteïnereepjes van Herbalife dus, lifesaver!

Ik heb ook nooit de gedachte gehad: “Ach wat maakt het ook allemaal uit, je ziet het toch niet, ik ga na de zwangerschap wel weer aan de slag”. Dit hoor je wel vaker maar was bij mij absoluut niet het geval. Ik heb me echt vooral gefocust op een gezonde zwangerschap en daar hoort af en toe echt wel wat extra’s bij maar dat wist ik prima te combineren al zeg ik het zelf.

Achteraf ben ik heel blij met mijn zwangerschap, ik vind het heel bijzonder hoe je lichaam in 9 maanden tijd zo kan veranderen en ik heb er vooral heel erg van genoten.

 

Ik ben heel benieuwd of jullie ook bepaalde dingen hadden tijdens de zwangerschap die je niet kon zien of waar je juist heel veel zin in had?

 

Liefs Nicky

 

 

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

1 Reactie

 1. Claudia
  21 december 2017 / 17:12

  Ik moet echt heel hard lachen over die mandarijntjes! Ik ben nu 17,5wk zwanger en de mandarijnen zijn hier niet aan te slepen de eerste weken vond ik ineens de proteïnereepjes helemaal niet lekker meer, maar nu mijn eetlust weer wat terugkeert eet ik vrijwel elke dag een reepje. Ook kan ik echt genieten van een glas melk, heel erg grappig om te lezen. Als ik ‘s nachts honger krijg dan neem ik inderdaad ook een (halve) shake of maaltijdreep. Wat hebben we toch fijne voeding 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.