Home ยป Mijn deelname aan Moeders voor Moeders

Mijn deelname aan Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders

Afgelopen weken heb ik meegedaan aan Moeders voor Moeders. Wat mij betreft een heel goed initiatief! Misschien ken je de organisatie nog niet of misschien ook wel. Ik vind dat Moeders voor Moeders meer naamsbekendheid verdiend, daarom schreef ik een artikel over wat Moeders voor Moeders is en mijn persoonlijke ervaring van de afgelopen weken.

 

Wat is Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders is een landelijke organisatie dat graag stellen met vruchtbaarheidsproblemen wil helpen. Zwanger worden is fantastisch maar is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Eén op de zes stellen in Nederland heeft te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Dit aantal is best hoog maar er wordt vaak niet echt over gepraat. In het begin van je zwangerschap kun je hen eenvoudig helpen. De urine van vrouwen die net zwanger zijn bevat het HCG-hormoon en van dit hormoon worden medicijnen gemaakt die voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen van onschatbare waarde kunnen zijn. Het HCG-hormoon zorgt ervoor dat je zwangerschapstest positief is door een tweede streepje of bijvoorbeeld een leuke smiley. Dit hormoon zorgt ook voor de bekende zwangerschapskwaaltjes zoals vermoeidheid, misselijkheid etc.

 

Wanneer kun je meedoen?

Je kunt je aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent en je kunt meedoen vanaf de 6e t/m de 16e week. In deze periode bevat de urine het meeste HCG-hormoon. Je kunt je aanmelden tot en met de 11e week van je zwangerschap.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Wekelijks krijg je twee blauwe kratjes thuisgeleverd met 8 flessen waarin je de urine kunt opvangen. Elke dag heb je een nieuwe fles en aan het eind van de week worden de flessen weer bij je thuis opgehaald. That’s it. Je hoeft de flessen niet mee te nemen naar het werk. Je kunt dit gewoon alleen thuis doen.

 

Mijn eigen ervaring

Even een noot vooraf: het is natuurlijk aan elke zwangere vrouw de keuze om wel of niet mee te doen, daar ben je helemaal vrij in. Ik wil met dit artikel alleen wat meer bekendheid creëren en mijn ervaring delen.

Op maandag 23 mei had ik een intake gepland staan, spannend want de informatrice was de enige die op dat moment wist dat we zwanger waren. Dat vond ik best een gek idee. Om 14:00 uur stond consulente Annemarie Killaars op de stoep en we hadden een heel gezellig gesprek waarin ze mij alles uit heeft gelegd. ’s Ochtends had ik mijn urine moeten opvangen omdat ze nog via een zwangerschapstest moeten bevestigen dat je echt zwanger bent. Toch ook weer even spannend want wat als die test nu ineens negatief is. Niet het geval gelukkig, het was een knalstreep. Samen vulden we een vragenlijst in want er zijn wat exclusiecriteria waardoor je misschien niet mee kunt doen. Ook dat was niet het geval dus ik kon beginnen. Als dank voor mijn deelname kreeg ik een super zachte wikkeldeken voor de kleine. Ons eerste cadeautje!

Ik ging vol goede moed van start en ving trouw mijn urine op. Ik moest wel even oppassen dat ik de kratten met de flessen op een plaats neerzette dat niemand dat kon zien (voor als we bezoek kregen). In totaal heb ik ruim twee maanden mee mogen doen, afgelopen donderdag kwamen ze de kratjes voor de laatste keer ophalen. Ik ben nu 15,5 week zwanger. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het de laatste drie à vier weken soms wel lastig vond, het is toch elke keer best wel een gedoe. Ik merkte dat ik iets minder consequent was dan helemaal in het begin en soms voelde ik me daar wel even schuldig over. Maar onder het motto: alle beetjes baten heb ik dat gelukkig van me af kunnen zetten en heb ik het tot het laatst volgehouden.

Mocht ik ooit nog een keer zwanger worden dan zou ik zeker weer meedoen. Ja, het kost even tijd en moeite maar al kan ik daardoor één stel helpen om ook zwanger te worden dan is het dat zeker waard en zwanger worden en kinderen mogen krijgen gun ik iedereen.

Moeders voor Moeders heeft ook een eigen blog: vriendinnen onder elkaar.
Daarnaast is het leuk om te kijken op: berichtje uit je buik. Hier zie je wekelijks een filmpje met de vorderingen van je baby in je buik.

 

Hebben jullie meegedaan met Moeders voor Moeders? Waarom heb je wel of niet meegedaan? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.

 

Liefs Nicky

Deel:

2 Reacties

  1. Annemarie
    2 augustus 2016 / 00:18

    Wauw wat een leuk blog bericht heb je geschreven…..Mag ik het delen op Facebook?
    Groetjes van Annemarie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.