Home » Mijn eerste jaar als mama #7 Cheryl

Mijn eerste jaar als mama #7 Cheryl

Eerste jaar als mama

In deze serie deel ik elke week een verhaal over het eerste jaar van een inspirerende mama. Er zijn zoveel mede mama’s met mooie, bijzondere, inspirerende maar ook soms verdrietige verhalen. Verhalen die gehoord mogen worden en die anderen wellicht herkenning geven want je bent nooit alleen. Ik besloot om andere mama’s ook een platform te bieden aan de hand van een wekelijkse serie gastblogs op Balanceyourhealth.nl. Vandaag het verhaal van Cheryl, Yannick en zoontje Quinn. Veel leesplezier!


“Wij zijn ongepland zwanger geraakt maar enorm gelukkig met onze lieve Quinn!”

Mijn naam is Cheryl Teurlincx-Klarenbeek, ik ben net 22 jaar geworden en vier jaar samen met mijn vriend Yannick (23). Wij wonen samen in Duiven met onze twee lieve kleine chihuahua’s die wij begin dit jaar geadopteerd hebben uit Thailand. Op 12 juni 2017 zijn wij geregistreerde partners geworden en op 25 juli 2017 trotse ouders geworden van onze eerste zoon Quinn. Quinn is geboren om 22.44 uur en woog 3878 en was 52 cm lang. Wij zijn ongepland zwanger geraakt maar enorm gelukkig met onze lieve Quinn!

Mijn zwangerschap verliep erg goed. In de eerste 12 weken was ik erg misselijk maar daarna had ik eigenlijk nergens meer last van. Op het einde sliep ik alleen erg slecht en heb ik twee keer geslapen in het ziekenhuis waarbij ik een prik kreeg om even door te slapen, dat hielp erg goed! Tijdens mijn zwangerschap heb ik eigenlijk alles gedaan wat ik voorheen ook deed. Ik heb gesport totdat ik 28 weken zwanger was en heb tot het einde van mijn zwangerschap veel gelopen met onze hondjes.

Ik had eigenlijk geen plan qua bevalling, wij dachten het gaat zoals het gaat. Wel wisten wij dat wij in het ziekenhuis wilden bevallen en dat ik alleen een ruggenprik wou als het echt nodig was. Helaas kwamen mijn weeën achter elkaar en had ik hierbij geen pauzes. Na verschillende houdingen/ veel douchen en in bad te zijn geweest hebben we toch besloten om de ruggenprik te nemen omdat mijn lichaam het zonder pauzes niet meer aankon. Mijn bevalling heeft in totaal 20 uur geduurd.

Het eerste wat ik echt dacht was ‘wauw’! Het is ons gelukt, wij hebben een prachtig kindje op de wereld mogen zetten. We waren opslag verliefd toen wij Quinn zagen en konden niet wachten om ons leven samen met elkaar te delen.

“Het pittigste tot nu toe vond ik de oorontsteking die Quinn had toen hij vier maanden was.”

Ik heb niet echt moeten wennen aan het mama zijn. Eigenlijk voelt het alsof Quinn altijd al bij ons is geweest. Vanaf de eerste dag deed hij het super. Hij groeide goed en dronk goed waardoor hij het minimale is afgevallen en daarna goed groeide en aankwam. De hondjes accepteerden Quinn ook meteen en kunnen het goed met elkaar vinden.

Het pittigste tot nu toe vond ik de oorontsteking die Quinn had toen hij vier maanden was. Hij had zoveel pijn en greep naar zijn oortjes waardoor zijn oortjes begonnen te bloeden door het vele krabben. Je wil hem zo graag helpen maar op dat moment helpt alleen troosten en hopen dat zijn antibiotica gaat werken. Gelukkig had hij er tijdens het slapen weinig last van waardoor hij veel sliep en ook erg goed sliep.

Het samen voor Quinn zorgen gaat ons heel goed af. Quinn eet goed en slaapt sinds hij twee maanden is door van 20.30 uur tot 08.00/08.30 uur de volgende ochtend. Heel soms wordt hij even wakker maar dan wil hij de speen en slaapt hij weer lekker verder. Quinn groeit als kool en woog met drie maanden al 7890 en was 65,5 cm lang. Het is een actief mannetje, rolt veel naar zijn buik en vind het maar al te leuk als wij gek met hem doen.

“GENIET! Geniet lieve mama’s want ze worden zo snel groot.”

Ik ben sinds augustus 2015 gastouder voor mijn drie neefjes bij hun thuis. Omdat zij nu 5, 7 en 10 jaar oud zijn ben ik er alleen nog voor de VSO en BSO. Dit doe ik op de maandag/dinsdag/donderdag en vrijdag. Op maandag gaat Quinn dan naar mijn moeder, op donderdag naar het kinderdagverblijf en op de vrijdag naar mijn schoonmoeder. Op de dinsdag gaat hij lekker mee naar mijn werk en op woensdag is het mama dag omdat dat mijn vrije dag is. Elke laatste vrijdag van de maand ben ik ook vrij en dan blijft hij ook lekker thuis.

Mijn ultieme geluksmoment als mama…
Dat ik elke dag naar Quinn zijn mooie glimlach kan kijken. Quinn is een erg vrolijk mannetje en houd erg van spelen, knuffelen en lachen. Maak je hem in de ochtend wakker dan komt er gelijk een glimlach op zijn gezicht en dat is natuurlijk onbetaalbaar!

Mijn tip voor andere mama’s…
GENIET! Geniet lieve mama’s want ze worden zo snel groot. Elke dag merk je dat je kleine alweer een beetje meer kan en voor je het weet zijn ze groot. Blijf goed communiceren met je partner en praat met elkaar, Yannick en ik praten veel waardoor we optimaal kunnen genieten van ons gezin! We zijn dan wel jonge ouders maar enorm gelukkig met Quinn!
Eerste jaar als mama

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?