Home » Mijn eetdagboek (24 weken zwanger)

Mijn eetdagboek (24 weken zwanger)

Eetdagboek Herbalife

Vandaag deel ik een eetdagboekje van een random dag van de week. Dit was toevallig afgelopen vrijdag. Ik krijg altijd heel veel vragen wat ik nu allemaal eet op een dag dus hopelijk krijgen jullie zo een beetje een idee. Vind je dit leuk en wil je dat ik vaker een eetdagboekje fotografeer? Laat het me weten in de comments, leuk!

Vooraf eerst even de welbekende disclaimer vooraf. Ja, ik ben Herbalife coach en ja ik ben diëtist. Wil dat dan zeggen dat ik altijd alleen maar gezond eet? Nee. Ik wil bijna zeggen natuurlijk niet. Als je me al wat langer volgt dan weet je dat ik altijd hamer op balans. Dus genieten hoort daar ook bij en dat doen wij dan ook zeker.

8:00 uur

Eetdagboek Herbalife

Ik had om 8:30 uur een afspraak bij de kapper dus mijn ontbijtje nam ik mee on the go. Ik gebruik al jaren dagelijks het ontbijt van Herbalife, ook nu tijdens de zwangerschap. Juist nu tijdens de zwangerschap. De shake maakte ik vandaag in 250 ml halfvolle melk met Herbalife F1 Chocolade, super simpel, snel en ik weet zeker dat ik alle voedingsstoffen binnen heb die ik nodig heb. Bij het ontbijt heb ik altijd de aloë mango en een theetje, ook allebei van Herbalife. Die heb ik wel thuis al gehad maar vergeten op de foto te zetten. Hetzelfde geldt voor mijn supplementen: Mama multi + visolie (Davitamon), multi vrouw (Herbalife) en visolie (Herbalifeline van Herbalife).

8:30 uur

Bij de kapper drink ik een cappuccino.

10:30 uur

Eetdagboek Herbalife

Als tussendoortje neem ik een banaan en een Herbalife proteïnereepje (citroen). Ook on the go want ik stap op de fiets om te gaan werken bij de Bagels & Beans.

11:10 uur

Eetdagboek Herbalife

Daar aangekomen staat er al snel een (kleine) cappuccino voor mijn neus. Ik werk vaak bij de Bagels & Beans (aanrader trouwens) en het personeel kent me inmiddels wel dus vaak is het: “Cappuccino voor jou?”. Ik heb de snoepjes bewust ook op beeld gezet, die staan daar altijd op het tafeltje en daar pak ik er ook een paar van tijdens het werken.

11:20 uur

Eetdagboek Herbalife

Ik lunchte ook hier en ik ging voor een Creamcheese Bagel paprika met rode paprika creamcheese. Twee plakjes komkommer zitten er ook altijd bij. Ik ging bewust voor een wat minder uitgebreide bagel omdat ik wist dat ik vanavond ging borrelen met Vanja in de stad. Zo probeer ik dan toch keuzes te maken. De koffie die je ziet is dezelfde als hierboven. Die bestelde ik tegelijk.

14:00 uur

Eetdagboek Herbalife

Na een uurtje besluit ik toch maar naar huis te gaan. Ik heb last van zwangerschapsischias en kan niet lang achter elkaar zitten. Dit werd heel pijnlijk en thuis heb je dan toch iets meer vrijheid om houdingen af te wisselen. Als tussendoortje ’s middags pakte ik een schaaltje (zo’n 150 gram) halfvolle yoghurt met Quaker cruesli multifruit. Ik probeer er altijd op te letten dat ik eiwitten en koolhydraten combineer in een tussendoortje. De cruesli is absoluut niet de meest gezonde keuze. Cruesli bevat sowieso wat meer suiker dan bijvoorbeeld muesli maar deze vind ik wel erg lekker dus af en toe pak ik dat dan ook gewoon. Ik heb nu ook geen doelen om zo fit mogelijk te zijn, dat is natuurlijk ook anders. Ik wil gewoon een gezonde zwangerschap waarin ik alle voedingsstoffen binnen krijg voor broertje natuurlijk. Als ik straks weer terug in shape wil komen na de zwangerschap zal ik dit niet zo snel pakken of in elk geval minder vaak. Balans!

Eetdagboek Herbalife

Ik drink daar ook een groot glas Herbalife aloë mango met ijsklontjes bij. Zeker met zo’n weer super verfrissend en goed voor de spijsvertering. Ik drink sowieso gedurende de dag water, daar heb ik niet elke keer een foto van gemaakt. Ik focus elke dag op minimaal 1,5 liter water en daarnaast dan nog mijn thee, aloë en koffie. Ik probeer maximaal twee koppen koffie per dag te drinken.

17:30 uur

We eten aardappelen, groenten (festini mix bonduelle) en vis (kabeljauw) . Again, vergeten een foto te maken. Qua basis zorg ik altijd voor 200 gram groenten. Vaak vers maar af en toe ook uit blik of diepvries, net als nu. De festijn doperwtenmix is Lots favoriet. Qua portie pak ik zo’n 4 aardappelen (of rijst/pasta) en 100 gram vlees/vis. Ik kook zo goed als altijd zonder zout en sausjes. Lot krijgt na het eten altijd halfvolle yoghurt als toetje.

19:45 uur

Eetdagboek Herbalife

Datenight met Vanja vanavond. Oppas thuis bij Lot. We wilden eigenlijk naar de film maar er draaide niet echt iets wat ons aansprak dus besloten we maar gewoon te gaan borrelen in de stad.

Eetdagboek Herbalife

Omdat ik veel moet blijven bewegen met mijn ischias klachten liepen we eerst een rondje over de Maasboulevard en kochten we een ijsje. Ik ging voor een bakje met twee bolletjes watermeloenijs.

Eetdagboek Herbalife

En toen borrelen maar. We zaten allebei nog vol van het avondeten dus we kozen voor een broodplankje waar we de hele avond mee gedaan hebben. Er zaten verschillende dips bij: truffel mayo, vadouvan mayo en zontomaten mayo.

Eetdagboek Herbalife

Ik dronk deze Mocktail Ginger Peach punch met Fever Tree ginger ale, limoensap, munt en perzik. Super lekker! Uiteraard alcoholvrij. Daarna bestelden we nog een karaf water en als toetje genoot ik nog van een ijskoffie.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik eet/drink op een dag nu ik zwanger ben. Dit is niet echt een gezonde dag geweest maar dat is juist een stukje balans. Als jullie het leuk vinden zal ik vaker zo’n eetdagboekje bijhouden. Laat het me hieronder even weten, vind ik super leuk! Dankjewel voor het lezen!

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.