Home » Mijn favoriete health apps

Mijn favoriete health apps

DeathtoStock_Creative Community5

Benieuwd welke apps ik gebruik als het gaat om een healty active lifestyle? Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Ik ben ook heel benieuwd wat jullie voor health apps gebruiken?

Sporten

Nu ik zelf met een challenge bezig ben en hiervoor een individueel schema heb, moet ik zeggen dat ik wat minder gebruik maak van deze drie apps maar toen ik het nog vooral allemaal zelf deed op eigen houtje waren dit mijn favoriete apps.

  • Nike training – Ik heb thuis wat lichte gewichtjes liggen waar ik mee kan trainen en deze app van Nike inspireerde me als ik niet naar de sportschool wilde maar lekker thuis een workout wilde doen. Heb je nog geen gewichten of elastieken of hulpmiddelen thuis? No worries. Ik heb ook wel eens oefeningen gedaan met een pak suiker (alleen om te trainen dus, uhum niet waar, suiker met mate) of met potten pasta. Werkt ook prima!
  • Nike running – Als ik ga hardlopen gebruik ik deze app. Ik vind het fijn om tussentijds te horen hoelang ik aan het rennen ben (en vooral hoe lang ik nog moet…), hoe snel ik ren en hoe ver ik gerend heb. Ik heb hem zo ingesteld dat de app me elke 5 minuten op de hoogte houdt.
  • 30 day Fitness Challenge – Voordat ik met de challenge begon waar ik nu mee bezig ben deed ik vaak elke 30 dagen een challenge. Ik heb dat doel nodig om me te kunnen motiveren en zo’n 30 dagen challenge stimuleert me omdat de tijd te overzien is en ik een kant- en klaar stappenplan heb wat er van me verwacht wordt. Probeer iemand te vinden die samen met jou de challenge aan gaat, geloof me dat werkt stukken beter ;).

Voeding

Er zijn behoorlijk veel ‘voedingsapps’. Persoonlijk ben ik het meeste fan van onderstaande twee apps.

  • Fatsecret – Deze vind ik voor mezelf handig omdat ik Herbalife producten toevoeg aan mijn voedingspatroon en deze staan allemaal in de app. Dit is bijvoorbeeld bij de Eetmeter van het Voedingscentrum niet zo en dat is lastiger omdat ik dit er dan nog zelf bij moet gaan tellen. Ook gebruik ik Fatsecret vaker in mijn praktijk. Heel fijn voor cliënten om inzicht te krijgen in het voedingspatroon en vooral om zelf ook te leren om bepaalde keuzes te maken en bewustwording te creëren.
  • Hydro Coach – Yep, ik heb moeite met water drinken en deze app is super fijn, ik schreef laatst een artikel over water waarin ik deze app ook al kort aanhaalde. Het enige minpuntje is dat deze app er alleen voor Android is… Maar voor Apple zijn er wel andere ‘waterapps’ die ook prima te gebruiken zijn!

Wat zijn jullie favoriete apps als het gaat om eten, sporten, ontspanning?

 

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.