Home » Mijn geluksmomentjes van de eerste week Sprookjescamping

Mijn geluksmomentjes van de eerste week Sprookjescamping

We zijn alweer een week op vakantie. We wilden heel graag kamperen en via via kwamen we bij de Sprookjescamping uit. Afgelopen jaar zijn we op aanraden van een weekend geweest. Dit beviel zo goed dat we meteen besloten om de vakantie van 2020 hier te boeken. Als je het leuk vindt om te volgen kun je me via Instagram volgen. We hebben een grote 5 persoonstent en dat bevalt super! Afgelopen week stond in het teken van afschakelen, rust creëren en natuurlijk heel veel genieten. Ik probeer altijd heel bewust stil te staan bij alles waar ik dankbaar voor ben, dus deze geluksmomentjes wilde ik even met jullie delen.

Sprookjescamping – Eigenlijk is de hele sprookjescamping één groot geluksmoment. Er is hier zoveel te doen voor de kids. Alles staat ook in het teken van kinderen, echt fantastisch!

Kamperen – We zitten in een grote ‘de Waard’ tent, heerlijk! Kamperen vinden we super, terug naar de natuur. Minimaliseren. Love it. Zo erg zelfs dat we ons nu aan het verdiepen zijn in een jaarplaats.

Lot en Mees zien genieten – Super cliché maar het is zo leuk. We hebben een speelveldje precies voor de tent. De andere tenten en tourcaravans liggen in een cirkel rondom dat veldje dus alle kindjes spelen daar. Zo leuk om te zien! En zo heerlijk rustig voor ons ook. We hebben al een paar keer bij de tent gezeten met een cappuccino, puur kijken en genieten van dat we verder niks hoeven.

Quality time – Met zijn vieren genieten! Het voelt voor mij bijna als een nieuw begin. Ik kan weer alles, ik heb bijna geen pijn meer. Dus daar ben ik extra dankbaar voor en ik geniet van alles wat we samen kunnen doen als gezin.

Zwemmen – Favoriete bezigheid van Lot en Mees. Met water kliederen, zwemmen, waterballonnen maken. Alles met water is top!

De boel de boel laten – Alles even loslaten, geen verplichtingen. Even niet thuis. Ik ben na de vakantie ook altijd blij om weer naar huis te gaan hoor maar het is ook even lekker om de deur achter je dicht te trekken.

Afschakelen – En oh wat was dat nodig! Afschakelen duurt bij mij altijd een paar dagen maar daarna kom ik tot rust, heerlijk! Ik merk dan altijd dat ik weer meer in het hier en nu kan zijn. Minder gedachten in mijn hoofd heb en alles ook echt los kan laten. Dat ik gewoon met Lot en Mees kan spelen zonder te denken oh ik moet dit en dit en dat nog.

Lot kan fietsen – Ze wilde zo graag zonder wieltjes fietsen. En aan doorzettingsvermogen dan geen gebrek. Dat is dan vooral het geluksmomentje want de prestatie van kunnen fietsen kan me eerlijk gezegd gestolen worden. Natuurlijk is het leuk en natuurlijk vind ik het knap, maar als het over een jaar was geweest bij wijze van was het ook prima geweest. Ze zag hier de buurmeisjes fietsen en dat was de trigger. Wel super leuk vooral om te zien hoe trots ze dan zelf is! De eerste dag op de camping wilde ze het proberen, toen lukte het (natuurlijk) nog niet en toen wilde ze even niet meer. Dat is met alles wat we doen: we dwingen niks, forceren niks. Zij bepaalt. Gisteren wilde ze ineens wel weer en toen weer geoefend en toen lukte het!

Animatie – Die is zo leuk hier. Ik vind het vooral echt heel erg leuk om te zien hoe groot ze al wordt dat ze sommige dingen mee kan doen. Om te zien hoe ze omgaat met de andere kindjes.

Vriendinnetjes – Ook dit is weer zo super leuk om te zien. Lot is zo rustig en zorgzaam. Grappig om te zien dat ze ook dat type vriendinnetje opzoekt. Samen kleuren, stickers plakken. Theetijd spelen met de waterkan. En aan de andere kant ook stoer doen en elkaar nat maken met water.

Rustige avonden voor de tent – Ze liggen hier iets later op bed (rond 21:00 uur) en slapen dan ’s ochtends ook langer. Op een enkele keer na gaan ze gelukkig wel goed slapen. En die avonden… Heerlijk! Gezellig kletsen, skipbo spelen, naar jaarplaatsen en caravans zoeken.

Vrijheid – Om te gaan en staan waar we willen. Lot en Mees zijn allebei nog niet leerplichtig en wij hoeven met ons werk niet perse rekening te houden met een bepaalde periode of iets dergelijks. Ook weer zo’n besefmomentje. We willen in september nog een weekje ofzo weg en dan willen we komend jaar kijken voor een jaarplaats ergens. Lijkt me heerlijk. Dan wel wat meer bij ons in de buurt natuurlijk maar ik zou daar ook gewoon kunnen werken. Lijkt me top!

Vaderdag – En het was natuurlijk vaderdag. Altijd een leuke dag. Lot had een mooie tekening gemaakt. Ons cadeau was net niet op tijd bezorgd dus die is thuis nu. Die houdt Vanja tegoed tot we weer terug zijn.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?