Home » Mijn gewicht en cm’s tijdens de zwangerschap

Mijn gewicht en cm’s tijdens de zwangerschap

gewicht zwangerschap

Ook een vraag die ik regelmatig krijg: Hoeveel ben je eigenlijk aangekomen? Vanaf het begin van de zwangerschap heb ik mijn gewicht en centimeters bijgehouden omdat ik het super leuk vond om te zien wat er met mijn lichaam zou gebeuren. 

Even vooraf: ieder lichaam is natuurlijk anders. Ik vind het zelf prima om aan te komen (duh!) dit is gewoon nodig voor een gezonde zwangerschap dus ik heb mijn gewicht uit interesse bijgehouden en niet om zo min mogelijk aan te komen of iets dergelijks. Even voor de zekerheid om misverstanden te voorkomen.

Hoeveel je aankomt en wat een gezonde gewichtstoename is tijdens de zwangerschap is voor iedere vrouw anders en is afhankelijk van je BMI (Body Mass Index). Ofwel: de verhouding tussen je lengte en je gewicht, dus hoe groot je bent tegenover hoe zwaar je bent. Een gezonde BMI ligt tussen de 18,5 en 25 kg/m2, dan heb je een gezond gewicht voor je lengte.

Bij een gezond gewicht (BMI tussen de 18,5 en 25 kg/m2) is een gewichtstoename van 11,5 tot 16 kg gezond. Heb je overgewicht (BMI boven de 25 kg/m2) dan is een gewichtstoename van 7 tot 11,5 kg gezond en bij een BMI boven de 30 kg/m2 kom je uit op 5 tot 9 kg.

Voor iedereen anders dus en ook dit is natuurlijk per persoon verschillend (dit zijn maar referentiewaarden). Belangrijk is gewoon dat je gezond en gevarieerd eet zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

 

Hoeveel ben ik dan aangekomen tot nu toe?

Op het moment dat ik dit typ ben ik ruim 33 weken zwanger. Mijn eerste meting deed ik begin mei toen ik ongeveer 4 weken zwanger was. Mijn BMI was toen 21,3 kg/m2.

Hoeveel ben ik aangekomen en hoe is mijn lichaam veranderd qua centimeters:

  • Gewicht: + 8,8 kg
  • Borst: + 9 cm
  • Taille: + 17 cm
  • Buik: + 21,5 cm
  • Heup: + 6 cm
  • Benen: +1,5 cm rechts en + 2 cm links

 

Nogmaals, ga je dus niet vergelijken met mij, ieder lichaam is anders! Zorg voor een gezonde, gevarieerde voeding waarin echt wel prima ruimte is voor wat extra’s (doe ik ook).

 

Liefs Nicky

Deel:

1 Reactie

  1. 7 december 2016 / 10:17

    Merk ook dat ze er bij de verloskundige (bij mij althans) ook helemaal niet zo mee bezig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.